Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
Most tudja valaki hogy utalnak e vagy nem?
Mer mindenki ír it mindent de semmi értelmeset nm látok
ZALA MEGYE
Akik postai úton kapják, azoknak szerdán utalnak, hétfőn érkezik.
Számlásokat nem tudom.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Hát sokkal okosabb sajnos nem lettem, ezeket olvastam Én is, azt hittem esetleg valaki volt hasonló cipőben, s tudta valamelyestmód orvosolni. :)
Amúgy az egyedülálló nem kritérium, mivel egy másik ismerősöm is kapja az EGYT-t, no pedig Ő élettársi viszonyban van, s az élettársa keresőképes is, azaz elnézést, dolgozik. :)
Nos mindegy, egy próbát ajánlok ismerősömnek és majd elbírálják mit lehet, mit nem. :)
Mégegyszer köszönöm szépen a válaszokat! :)
Hátha segit...
AZ EGÉSZSÉGKÁROSODÁSI ÉS GYERMEKFELÜGYELETI TÁMOGATÁSRA AZ A SZEMÉLY JOGOSULT ( az egyéb jogosultsági feltételek megléte esetén, ezeket lásd a jogosultsági feltételeknél) AKI
EGÉSZSÉGKÁROSODOTT SZEMÉLYNEK MINŐSÜL ÉS a családnak az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének (2019. évben 28.500 Ft) 90%-át, a 25.650 Ft-ot és vagyona nincs.)
14 ÉVEN ALULI KISKORÚ GYERMEKET NEVEL ÉSa családnak az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének (2019. évben 28.500 Ft) 90%-át, a 25.650 Ft-ot és vagyona nincs.)
JELEN ELLÁTÁS SZEMPONTJÁBÓL EGÉSZSÉGKÁROSODOTT SZEMÉLY AZ, aki az ellátásra való jogosultságának kezdő napján :
munkaképességét legalább 67% -ban elvesztette, vagy legalább 50 %-os mértékű egészségkárosodást szenvedett, vagy az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján nem haladja meg az 50 %-os mértéket
igenybenyujtas-helye
Lakcím szerint illetékes járási (fővárosi kerületi) kormányhivatal,
Kormányablak,
Lakcím szerint illetékes települési önkormányzat polgármesteri hivatala vagy közös önkormányzati hivatala,
Lakcím szerint illetékes járási (fővárosi kerületi) kormányhivatal foglalkoztatási osztálya.
Tehát elég komoly feltételek vannak az igényléshez,egyedülállónak kell lennie és legalább 50 %-os mértékű egészségkárosodásunak kell lennie.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, fel tettem már sok helyen, de nem igazán tudtak konkrét választ adni, ezért reménykedem, hogy itt esetleg valaki tudna.
EGYT-vel kapcsolatos a kérdésem!
Kik igényelhetik? Mármint, olvastam az erről szóló törvényzetet, de jelenesetben egy speckó eset áll fenn.
Az egyik ismerősömet leszázalékolták! Epilepsziás, kb 23 éve! Voltak sérv műtétjei, váll, stb. Leszázalékoláskor 40%-os egészségkárosodást állapítottak meg Neki epilepsziára. A többi problémáját nem vették figyelembe, ami úgy mond 0 és 5% közötti!
Ilyenkor elviekben ugye az EGYT-t nem igényelheti, vagy igen? Esetleg továbbra is maximum az FHT-t?
De ugye munkahelyteremtés kib*****túl nehéz így, hiszen vagy mikor kiderül (márpedig orvosin sumákolni nem lehet az Ő érdekében!!!) , hogy epilepsziás, rögtön mehet a levesbe. Vagy pedig az Isten verte multik 698 műszakban, amit bírt is kb 6 hónapig azt több rohama volt, mint Magyarországnak ezer év alatt! Közmunkára alapból nem helyezhetik ki. 30 napja nem volt meg 1 évvel ezelőtt, akkor bukta az FHT-t. Most elviekben újra igényelhetné, hisz megvolt az egy éves együttműködés a munkaügyi központtal. De nem lehet valami mást igényelni? Persze a legjobb az EGYT lenne. 2020-ig van érvényesítve a komplex minősítése!
Köszönöm előre is aki válasszal tudna lenni kérdésemre!
Én sajnos nem tudtam ebben Neki segíteni biztosra!
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mi a folyamata annak ha valaki egészségkárosodás miatt igényelne ellátást (EGYT)? Én még nem voltam eddig ilyen helyzetben, most sajnos igen, ezért kérdezem.
Sziasztok!
Az alàbbiakban szeretnék tanàcsot kérni:
Most EGYT-én vagyok,3 éve voltam felülvizsgàlaton,akkor még az FHT-t kaptam.
Utàna àtettek EGYT-re.Pénteken megint mennem kellett vizsgàlatra,ahol voltam is természetesen.
A kérdésem ez lenne:Mikor végeztünk nem kaptam semmi papirt,csak annyit mondtak hogy majd értesìtik a Kormànyhivatalt!
Ez rendben van ìgy?
Köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Mennyi a rendszeres szociális segély összege?
- Kap valaki közületek rendszeres szociális segélyt?
- Kap valaki rendszeres szociális segélyt? Ha igen, mennyi az összege? Mikor szokták utalni?
- 40%-os csökkentett munkaképességű, rendszeres szociális járadékban részesülő munkavállaló jogosult-e álláskeresési, stb járadékra?
- BPJ-t (bérpótló juttatást) kapok, hogyan kaphatnék helyette rendszeres szociális segélyt?
- Mi alapján dönt az önkormányzat, hogy foglalkoztatást helyettesítő támogatást, vagy rendszeres szociális segélyt állapít meg?