Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mikor okoz örömet a segítség? fórum

Mikor okoz örömet a segítség? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Mikor okoz örömet a segítség?

2010. júl. 27. 22:15
Az én gyerekem 20 hónapos, de ha sütök ott van az etetőszékben és gyurmázik. Ha mosok, együtt rakjuk be a ruhát a mosógépbe.ha porszívozok,vagy sepregetek,Ő is fogja a seprűt v.a porszívót. Ha terítek, a hűtőből a könnyű és nem törékeny dolgokat Ő viszi az asztalhoz és rakja rá. Ágyneműhúzásnál,hagyom,hogy a párnákat rakosgassa ide-oda. Nagyon élvezi. Igaz én sokkal lassabban haladok, de így élvezettel szokja meg a házimunkát...:-)
2008. márc. 4. 20:59
va valahonnan péztkapnák meg a gyermekem meg gyogyulna
2008. jan. 11. 00:33
A lányom 11 éves és pici kora óta kiveszi a részét a házimunkából.Virágok öntözésével kezde,most már a főzés is érdekli.Viszont a szobája elpakolására szinte soha nem tudom rávenni.3 nap után feladom és magam rámolok el.
2007. márc. 27. 13:11
A kislányom 5.5 éves, sokszor kijelenti, hogy segíteni akar megfürdetni a kistesóját és hát tudom, hogy lassan fog menni, de mutatom neki , hogy csinálja. Elmondom , hogy most a pólóját így, a pelenkát úgy. És tudom amikor megfürdetve felöltözve látja a kistesót akkor sikerélménye van hogy ezt ő csinálta.
8. DODICA (válaszként erre: 6. - Time)
2006. okt. 30. 20:56

Hát.....

Kisgyerekek nevelése tekintetében szerintem nem teljesen. Nem mindig okoz örömet, mikor kicsi másfél évesem teregetés után 5 perccel már le is szeretné szedni a ruhákat, de az már igen, hogy segítőkész! Végül is ő csak jót akar, hiszen együtt szoktuk leszedni is. Márpedig az ilyen baba-segítségekben az örömöt a kicsik kedvessége kell, hogy okozza, nem a ténylegesen elvégzett munka.

2006. okt. 30. 15:31
Néhány napja amikor porszívóztam a 14 hónapos kisfiam úgy döntött,hogy ezt neki is ki kell próbálni!Fogta a porszívó csövét és velem együtt húzogatta.Nagyon lassan haladtunk,nem is lett tökéletes az eredmény,de nagyon jól szórakoztunk mind a ketten.Amikor teregetem a vizes ruhákat,ő rendszeresen kidobál mindent a lavórból...így segít.Mindenféle háztartási eszköznek meg lehet venni a játék mását,avval nagyon ügyesen "dolgozhatnak" a kicsik.A játszóházban ahova rendszeresen járunk,nagyon népszerű a vasaló, a felmosó, a kiskonyha stb.Most is pontosan emlékszem rá,hogyan tevékenykedtem annak idején az anyukám mellett.Nem szabad elvenni a gyerek kedvét a házimunkáktól,mert később nem akar majd segíteni.
6. time (válaszként erre: 5. - 3b4055e2b2)
2006. aug. 8. 14:47
Igazad van!
2006. aug. 8. 14:44
A segítség csak akkor okoz örömet,ha szükségem van rá!
2006. aug. 7. 15:20

Nekem a 4 éves kisfiam mosogatni szeretne segíteni, de mindig vízpancsolás a vége.Túl sokáig nem tudom neki megengedni.Segítene ő az öblítővízből kirakni is a szárítóra az edényeket, de az a poharakra és a tányérokra nézve néha tragikus véget ér.A porszívózást viszont szívesen átengedem neki.Ha ránk kerül a lépcsőház takarítása, a kukák kirakása, akkor Gergő nagyon szereti egyedül behúzni a kerekes műanyag kukákat.Ezzel ismét eltelik egy óra hosszánk, de megéri.

A kislány 2,5 éves ő mosogatásnál a babáit szeretné fürdetni az öblítő vízben.Ez ugye nem megy.Viszont nagyon szereti a szekrényre csöppent vízcseppeket törölgetni.Miért ne?

Amit lehet valóban érdemes hagyni, hátha megmarad, mint pozitív élmény,amit jó a szülővel, tesóval együtt csinálni és a későbbiekben még a hasznunkra is válhat!

2006. aug. 7. 15:06
Amikor lelkes, engedni kell, s "kihasználni" az alkalmat. Később erre emlékeztetni, biztatni. Pl. fiam bénázik a krumplipucolóval, míg a 3 évvel fiatalabb húga élvezettel hámoz 4 évesen. Addig szenvedtünk közösen, míg végül sikerült egy egész krumplival elbánnia. (Igaz, mi közben egy tállal pucoltunk meg.:) Azóta nem adja fel...
2006. aug. 7. 10:26
Úgy tapasztalom, hogy amíg kicsik a gyerekek,nagyon akarnak segíteni, olyan dologban is, amit még nem tudnak megcsinálni. Aztán ahogy nőnek, úgy megy el a kedvük az egésztől...Hiába hagyom, hogy kicsi korukban segítsenek, mindig elmondom, kinek mi a feladata, de maguktól szinte semmit sem csinálnak. Csak a legkisebb, ő a lelkes egyedül.
2006. máj. 7. 14:24
Hogyan neveljük rá gyermekeinket, hogy segítsenek a háztartásban?! Tennivalók és tippek leendő és gyakorló anyukáknak! Manapság az anyák nagy, beteljesületlen vágya, hogy a gyerekek segítsenek a háztartásban. Korábban a háztartásban mindenkinek megvolt a maga feladata, amelyet szívesen vagy kevésbé szívesen, de ellátott.

Ugrás a teljes cikkre: Mikor okoz örömet a segítség?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook