Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ne offold a kérdést, a családi pótlék fórum csevegője itt található!
Ezt is megértem, csak hidd el sokan mennének dolgozni. És sok az olyan hely, ahol tényleg nem tűrnek egy kicsi csúsztatást sem.
És itt jegyzem meg, amikor terhes lettem a másodikkal és elvesztettem az állásom, napokig bőgtem, mert miért vállaltunk másikat, ha onnantól kezdve meg van itt lőve nálunk az ember..csak ezt előre senki nem mondja. Nem élünk nagylábon, annyi szerencsém van, hogy az én fizum az majdnem teljesen félretevődött egyéb, meg még a pároméból is, és így nem érintett rosszul, hogy kevesebb a pénz. Az viszont igen, hogy nincs munkám. Az első terhességnél is majdnem teljesen végigdolgoztam, most, hogy akartam sem hagyták.:)
Ha most lenne egy gyerekem,nem három,ugyanúgy csak helyben tudnék dolgozni,mert ugyanúgy nem tudnám hová tenni hogy reggel én beérjek dolgozni illetve már nem lenne nyitva a bölcsi ugyanúgy mire hazaérek a környező városokból akkor sem ha nem hárman lennének...sőt most azért már a nagyobb elvileg-időnként-otthon tud kicsit vigyázni a kicsire....viszont ebben az esetben is csak helyben tudom munkát vállalni....tudnék ha lenne....tök mindegy hány gyerekem lenne....a nagy aki már vigyázna kicsit a kicsikére,kiskorában ugyanúgy nem tudtam volna megoldani:(
nem feltétlenül gyerekszám függő:((mire lejár az anyasági akkor már azért akkora a legkisebb is hogy mivel van otthon még legalább két nála nagyobb akkor már azért jobban el tud menni dolgozni bárki,így járt most egy kedves ismerősöm is,lett munkája,reggel hajnalban megy de a gyerekek már el tudnak egyedül készülni elmenni bezárkózni stb délután ugyanez....mig kicsik addig sok esetben ez probléma
Én nem vagyok ideges! :D
Valamit félre olvastál:D:D
Ez így van....de inkább ne legyen munkám de soha nem tagadnám le a gyermekeimet!!!!
Eddigi munkahelyeimen mindig bevalottam őket, annyit vállatam amit tudtam ha 4 órás voltam akkor annyi!De most azért nincs mert tudom hogy télen hatente jön majd a telefon....ezt meg ki nézné el...még én sem ha munkáltató lennék!
Nem megoldás,de van aki nem azért szül hármat hogy "ingyenéljen"...amiért neked kettő van másnak lehet három is sőt akár öt is.....
egyébként pedig ideális lenne hogy meg tudjon élni egy család akkor is ha az egyik fél otthon marad pár évig gyerekeket nevelni....
Legalábbis nálunk nincsenek nagyszülők, sem rokonok, a tesóm van csak, aki szintén hajt ezerrel. A párom munkaideje is kiszámíthatatlan..és ha nem hivatali melóhelyen dolgoztam volna, akkor nem lett volna senki, aki segített volna..és nem lett volna állásom. És most vagyok terhes a másodikkal, nem vesznek majd vissza oda, ahol dolgoztam, szóval én sem tudom mi lesz mire lejár a gyes..mert ahol élünk nincs lehetőség. És zakajeo is egyedül van otthon, bocsi, van egy "segítőkész" apósa, akire nem számíthat, nem lakunk messze egymástól, így tudom, hogy ott tényleg nincs lehetőség.
Szóval ebben szintén nem lehet általánosítani.
Nekem 4 gyermekem van , egy tartós beteg, dolgoztam mellettük, de mikor talafonálnak hogy a gyerekkel ez van vagy az van akkor menni kell....és ez szerintem így van 1-2 gyermek estén is!Mert ugye nálam sem egyszerre beteg mind!
Az a baj hogy az oviban viszont csak azoknak telefonálnak akikről tudják hogy otthon van...ebből sok vitán van volt és lesz is...csapkodtam már pár asztalt nem is vagyok kedvenc anyuka de ami rám érvényes az hagy legyen mindenkire az....és pont a dolgozó anyukák lázonganak hogy elvesztik a munkát ha jönnek mindig ha beteg a gyerek....EGYÉNI VÉLEMÉNYEM!!!!!! :)
Na figyeljetek csajok:)
Most hívott a barátnőm aki a postán dolgozik,hogy ma kaptak egy levelet,hogy hétfőn jönnek a csp utalványok és szerdáig ki kell hordaniuk a postásoknak,tehát igaz hogy ma utalnak!!!!!
Ez biztos most tettem le a telefont.
Mindenkinek egyéni joga mennyire várja vagy nem várja!Tényleg nem vitát akarok indítani, folytatni!
Egyéni véleméynemet írtam és ezután is le fogom írni ha úgy gondolom:)
Még ha az hoxa-nak sem tetszik és tilt szokásához híven :D:D