Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Szia. Az Én lányom tavaly volt 18. Most végzett a sulival. Tavaly Én emailban kértem tanácsot a MÁK-tól, és ki kellett tölteni egy adatlapot, és küldeni egy iskolalátogatási igazolást, és végig kaptam utána a családit
[link]
itt erről a témáról folyik az eszmecsere, itt több infót kapsz szerintem :)
Május 14.-én ért be a NAV-hoz, de semmi még.... Ma-holnap muszály jönnie. Remélem. Igaz, én Békés megyei vagyok.
Szia! Igaz én Pécshez tartózom, de még én sem kaptam vissza, máj. 19-én adtam fel a bevallásom..
Sziasztok. Az lenne a kéedésem hogy Miskolcon kapott-e már valaki vissza az adókedvezményt mert mi nekünk már egy hónap és még semmi nem jött.
nem tudja véletlen valaki h az önkormányzatnál a határozatot meddig kell elkészíteniük?hány napjuk van rá?
Ez így igaz! ha nem attad le az iskola álltal kitöltött és lepecsételt államkincstáros papírt,amit az államkincstárnál tudsz kikérni!
Az egyik ismerösöm mondta ,hogy aki a 18 évet betöltötti az után nyáron nem fizetnek családit,bár ez nem igazán logikus hiszen nyáron is el kell tartani a gyermeket,szerintem az iskola is le jelentette ,hogy még tanul.Megnyugtattál akkor kapom júliusban és agusztusban is ,kicsit megijedtem mert az elég nagy kiesés lenne.
Szia ! Nekem az iskola lejelentette hogy még egy évet jáni fog ,én folyamatosan kaptam ,.
Segitséget kérnék van 3 gyerekem 21/18 /2 évesek, a nagyra már nem kapok családit ,úgy hallottam,hogy most nyáron a középsöre sem fogok kapni mert szünet van és elmúlt 18 éves, viszont még tanul jövöre érettségizik.Kérdésem az lenne,jövö hónapba ill a nyári szünetre kapok.-e a középsöre is családit vagy csak a kicsire, egyedül nevelem őket.köszönöm a válaszokat!
Kapott valaki k&h banktól vissza pénzt?
neked bankszamlara erkezik ? vagy postan? en felhivtam az allamkincstarat azt mondtak hogy punkosd miatt keshet 1-2napot ha nem erkezik meg max 3-4nap mulva akkor menjek be hozzajuk ! nalunk ma se erkezett semmi :(
Mi sem kaptuk még meg :((( Budapest, 9. kerület... utalni szokták, eddig nem volt gond... mi a teendő ilyenkor? Tudna valaki tanácsot adni?
Mindenki megkapta már. Szerintem a postás sumákol,vagy menj be az államkincstárba.
Sziasztok ! meg nem jott meg a csaladi-gyes budapesten 11kerben lakom van meg rajtam kivul valaki aki nem kapta meg meg vagy csak velem szorakoznak?
Sziasztok!Kapott már valaki postán gyedet?
nem hozta a postás a szociálist békésmegye
sziasztok kapot már valaki szociálist postán
Pedig nem tehették volna meg, hogy mindet leveszik! Már az első hónapban mikor megtudtad,hogy inkasszó van a számládon, mikor rá ment a pénz, aznap be kellett volna menned a bankba és kérni kellett volna a végrehajtás alól mentes rész kifizetését.....és az inkasszó ideje alatt,, minden egyes alkalommal mikor pénz megy a számlára, aznap be kell menni és kérni kell a végrehajtás alól mentes rész kifizetését. Legrosszabb esetben a 28.500Ft-ot ki kell, hogy fizessék, de amúgy törvényben meg van határozva,hogy a bankszámlán kötelezően maradó összeg:
A mindenkori öregségi nyugdíjminimum plusz az öregségi nyugdíj egyszeres és négyszeres összege közötti sávba eső összeg 50 %-a. Ha nincs a teljes összeg a számlán, akkor részteljesítésnek is van helye. Inkasszó mindaddig marad a számlán, amíg a teljes összeg kiegyenlítésre nem került, de maximum a „sorbaállítási” idő leteltéig, ami 35 nap. Az inkasszó újból kiadható.....és tudomásom szerint vissza követelhető, ha a teljes összeget letiltották.
Más eset az, ha folyószámla-hitelkeret miatt tiltottak le mindent. Akkor megtehetik, ha pl 3 hónapja nem megy a számlára pénz. Viszont akkor is van megoldás. Elkerülhető, hogy csökkentsék vagy nullázzák a hitelkeretet, hogyha pl nem megy a számlára pénz, de be mész a bankba,befizetsz a számlára, a bankból kifelé jövet pedig leveszed automatából a pénzt.Ha meg már visszavették nullára és emiatt nem tudod levenni a pénzed,akkor be mész a bankba megkéred részletbe,hogy vissza fizethesd a hitelkereted és akkor ki adják egyben a pénzt. Csak sajnos sokan ezt nem tudják.
SZIASZTOK MEGTUDNÁ NEKEM MONDANI VALAKI NEM KAPTAM CSALÁDIT SEM GYEST MIVEL EGY HONAPJA MEG KÉRELMEZTEM MERT A GYÁM SÁGOT ÁT VETEM KIS UNOKÁM RA HIVTAM A MÁK OT ASZT MONTÁK HIÁNYZOT EGY NYILATKOZAT AZ ANYUKÁNAK FEL FŰGESZTETÉK NEKEM MEG NEM UTALTÁK ASZT MONTÁK HOGY MENYEK A CSALÁD SEGITŐBEN ÉS FAXOLTASAM EL ÉN BE IS MENTEM ÉS MEG CSINÁLTÁK A CSALÁDIT MÁJUS 1 TŐL A GYEST MÁJUS 16 TOL KELET MOST AZ A KÉRDÉSEM HOGY MIKOR KAPOM MEG ÉS GYEST KAPOK E EBEN A HONAPBAN KŐSZŐNŐM VÁLASZT
Szép! És még hülyének is nézik az embert!
Na elmentem a postára és megkérdeztem, hogy a családi nem jött még??? Erre a hölgy:- de már tegnap... Mondtam szuper mert értesítőt se kaptam... Visszakérdezett meglepetten, hogy nem kaptam értesítőt??? És tényleg megjött..Szerintetek??? Ha nem megyek el, akkor itt a hosszúhétvége kaja nélkül???
sziasztok pest-megyeben postan kapott mar valaki megelolegezett gyerektartasdijat? ma se hozzta a postas legalabbis nekem :(
Kapuvár ma hozta a postás a családit gyest!
Pest megye ma se hozta.... Van még aki nem kapott ma se???
Dunaújvárosba most hozta a postás
Ápolásit ma hozta postás,Budapest.
ez a körzetettetekhez tartozó posta hibája, mert elvileg mindehól egyszerre kellne hordani minden
juttatást, amit az álam kincstár utal.
További ajánlott fórumok: