mikor érkezen a második baba? (tudásbázis)
En is kivancsi lennek, hogy mennyi a min. amit ajanlott kivarni 2 terhesseg kozott.
A masik dolog meg hogy akkor nem szoptathatunk ameddig szeretnenk.
En most egyenlore ugy gondolom, kb 6 honaposan elkezdem majd a hozzataplalast, es ahogy a gyerkoc atall teljesen, ha en is erosnek erzem magam, belevagunk.
Jó kérdés, nekem is adhatna valaki tanácsot. Azt tudom, hogy kell a gyereknek a tesó, és ha kicsi a korkülönbség, sokkal jobban összenőnek, meg én azt láttam a környezetemben, ha az első már iskolás pl, akkor azért sem lesz már második, mert anyuka nem akar újra kiesni a munkából, és újra pelenkázni.
A terhesség és a szülés egy nagy lutri szerintem. Valahogy most a környezetemben sorra születnek a babák, de sok betegen. Ilyenkor hálát adok hogy van egy egészséges fiam, és valahogy nem akaródzik belevágni a másodikba. Pedig ha ránézek a sok kinőtt pici ruhácskára...
Amúgy könnyű terhességem volt, császár a végén, amit a mai naoig nem tudtam feldolgozni, de a kicsim műtőtték 5 hetesen egy veleszületett fejlődési rendellenesség miatt, és sajnos a kistesó is örökölheti, és tudom, hogy én ezt nem akarom mégegyszer végigcsinálni...
Ki hogy érzi és meri vállalni.
Nekem az első 2 gyerek közt 14 és fél hónap van.Amikor újra teherbeestem és úgy volt ikreink lesznek, akkor 16 hónap lett volna a második gyerek és ő köztük.Sajnos ez nem jól végződött.Végül a negyedik terhességemből született kisfiú most tölti majd holnap az 1 évet.És most gondolkodunk rajta, hogy még mielőtt betölti a 2 évet azelőtt szülessen meg még egy kistesó.Mi is és a gyerekeink is szeretnénk.Azelőtt soha nem gondoltam, hogy nekem mint egyke gyereknek valaha akár 4 gyerekem is lesz majd és tessék.:))
Szerintem nincs megfelelő korkülönbség!Kislányom most lesz 7 éves,kisfiam meg 6 hónapos.Majdnem pont 6 év van köztük.Véletlenül lett így,nem is terveztünk második babát,de a sors így hozta és nekünk pont így lett jó.A kislány most kezdte az iskolát és nagyon jó,hogy itthon lehetek amikor végez a suliban.Én viszem és hozom a suliból délben.Mozgalmasak a napjaink így,de legalább muszáj kimozdulni(és hajnalban kellni)!Sokan mondták,hogy vigyázzak, mert a nagyobb féltékeny lehet,mert ugye 6 évig csak ő volt és nagyon "anyás" volt.De nem így lett.Fanni nagyon megértő és koránál fogva értelmes is.Megérti,hogy kevesebb időm van rá igaz a terhesség alatt már érzékeltettem vele,hogy sokat kell pihennem...stb.
Imádja a kisöccsét és odáig jutott vele,hogy már a szeretet-listán Ő van elől és csak utána jövök én.Sok mindenben segít Fanni és mindenhova tudjuk vinni a kicsit is.Már 1 hónaposan gyerekprogramra mentünk,szervezés kérdése az egész.
Szerintem azt kell eldönteni,hogy ki mennyire bírja a terhelést.Én a kis korkülönbséget rosszul viseltem volna,nem bírok kétfele szakadni.Biztos meg lehet szokni,de nekem nem ment volna,nincs segítségem így lehet,hogy a diliházba kötöttem volna ki,mivel a férjem így is egy plusssssz gyerek!
Fiam és a lányom között 15 hónap van.Mindenkinek csak ajánlani tudom!Az első egy év nehéz,mikor már ketten vannak.Most nagyon jó.Szeretnek együtt játszani.Lehet velük egyszerre programot csinálni.
Ha nagy a korkülönbség,a kicsit még nem viheted oda,ahova a naggyal már el tudnál menni.Meg azért is jó,mert nem is emlékszik arra,amikor egyedül volt.Így nem küldené a kisebbet,(akivel esetleg többet kell foglalkozni),vissza a kórházba.
Szerintem mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mikor érzi , hogy készen áll a második gyerekre. Anyagilag, lelkileg, fizikailag....
Az én kisfiam lassan 5 éves és most szeretnénk másik bébit. Sajnos nem volt probláma mentes a terhességem, szülésem, a kisfiamat megműtötték 5 hetesen.....
Szóval, én úgy érzem most már jöhet a második!
jó kérdés, engem is foglalkoztat
Mikor érkezzen?:)
További ajánlott fórumok:
- Második babát szeretnénk! Ötleteket várok, hogy lány legyen...
- Te szivesen venned. ha amikor kijossz a korhazbol a masodik babaval, akkor anyosod ott lakik nalatok egy ideig?
- Második babádat a kiírt időponthoz képest mikor szülted?
- Mikor vállaljam a második babát? (gyed tekintetében)
- Mennyire nehéz az élet, amikor megszületik a második baba?
- A második terhességeteknél mikor éreztétek meg a baba mozgását eloszor?