Mihaszna vagyok?! (beszélgetés)
Nem vagy egyedül ebbe a helyzetbe!
Mikor itthon voltam a gyerekkel gyesen, a kedves párom velem is közölte, hogy ne dumáljak neki mert ő az aki dolgozik, és azért van kaja is a pofámba...és én ez alatt az idő alatt csak itthon döglök :(
Értem.
Amit leírtál abból tényleg az jön le, hogy bunkó.
Nem tudnád vele megbeszélni, hogy érzékenyebb is vagy, meg a terhességtől is fáradtabb vagy, ne rajtad töltse ki a haragját?
Szülőkhöz?
Ha ő ilyen.. Mi lesz később?
Hát ha nekem ilyet mondana a párom.... már nem aludna mellettem, az biztos.
Én 2 naponta főzök, mosogatni van amikor csak egyszer sikerül egy nap. 8,5 hónapos a kislányom, néha luxus az is, hogy házimunkát csináljak. Mert hol egy fog zavar be, hol én vagyok fáradt. Igen, néha úszik a lakás, de nem érdekel. Aki jobban csinálja nálam, az csinálja. Nekem így a jó. Szerencsére a párom nem szekál ilyenekkel, sőt.. ha itthon van, sokat segít.
Sokat gondolkodtam, hogy megnyissam-e a fórumot, de tényleg kíváncsi vagyok kívülálló véleményére.
Tehát a lényeg ahonnan kezdődik a problémám kb nyár amikor is összeköltöztünk a párommal és a kisfiunkkal 8 év után. Végre csak 3-an voltunk, se szülők se senki (persze anyukám naponta 5x hív, de ez mind1 is). Jó munkahelyem volt, ő is dolgozott, és szerettünk volna Balázskának egy kistestvért, aki össze is jött októberben. Decemberben el kellett jönnöm a munkahelyemről, erről most nem írnék részleteket, de muszáj volt. Itthon maradtam munka nélkül egy fizetésből éldegélünk, éppen hogy kijövünk a fizuból, (ha jön a baba se fogunk nagy lábon élni, de engem nem zavar).
Mióta eljöttem a munkahelyemről, csak azt hallom, hogy menyjek el dolgozni meg hogy ő kersei a pénzt stb...Itthon vagyok, takarítgatok, meg minden ami kell, főzni sajnos nem merek sokat mert bár Balázskának ízlik amit csinálok, a párom szerint rossz, és folyton beéget emberek előtt hogy főzni max kávét meg teát tudok. Elég kellemetlen.
El szolott menni itthonról havi 2x szórakozni, de hiába kérem meg minden egyes alkalommal hogy legyen kedves emberi időben hazajönni, legutóbb reggel 7kor hívtam föl hogy hol van már. Tudom hogy nagy rajta a nyomás, hogy el kell tartania minket, és ki kell engedni a gőzt, de másnap akkor használhatatlan, nem tudunk együtt semmit sem csinálni.
Ma már sírtam is, mert éjszaka már nem tudok aludni a kisbabától a pocakomban, reggel 5kor fölkeltem, Balázska is nemsokkal később fölébredt, megreggelizett, megmosakodtunk, felöltöztettem, elvittem az oviba, hazamentem (még csak 6:55 volt) elkeztem takarítani a fürdőt, a wc-t, konyhát, mire fölébredt már készen voltam. Elment vezetni, addig rendet raktam 1-2 szekrényben, olvasgattam cikkeket a neten stb. fél1 kor hazaért pot babás jóga könyvet olvastam, de olyankor mindig van egy holt pontom, amikor iszonyatosan álmos vagyok. Mondta, hogy lemegy a boltba, addig tegyem föl a rizst főni, meg csináljak párolt zöldséget, mondtam neki hogy annyira álmos vagyok, erre ő: "egész nap itthon döglesz és nem csinálsz semmit. mitől vagy fáradt" :'(
Azóta ezen gondolkodom. Tudom hogy nem tudok főzni rendesen, de éhen azért nem halunk, meg van hogy 2 napig nem vasalok és akkor már meg van szólva hogy miért áll itt a vasalnivaló halomba.
Nyilván a hormonok is közbejátszanak hogy ingerültebb vagyok, de annyira rossz amikor összeveszünk és olyat mond, hogy takarodjak a lakásából, meg hasonlók.
összegezve: szerinte szarul főzök, egész nap csak döglök, nem csinálok semmit, (ja meg ugye nem én mosok hanem a mosógép), és ha itthon van, miért nem simogatom, és szeretgetem.
Nem értem....