Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Miért van az, hogy minél nagyobb doktor valaki, annál nagyobb paraszt? fórum

Miért van az, hogy minél nagyobb doktor valaki, annál nagyobb paraszt? (beszélgetés)

dec. 12. 13:13

Velem még egyik orvos sem volt sem bunkó, sem lekezelő. Pedig sajnos van dolgom velük.

Sőt, az SM dokim pl. amellett, hogy fantasztikus orvos, még végtelenül kedves is.

20. timycat (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 12. 12:59

Állj ki magadért! Hidd el akkor kapcsolnak.

Pár hete volt egy ilyen kalandom az ügyeleten. Lényegtelen infó, de egy nagyon fiatal orvos gyakorlatilag azt állította hogy hazudok. Illedelmesen és értelmesen, alkalmazva némi öniróniát, határozottan visszaszóltam neki, az asszisztensnő elpirult, a mentőápolónak hirtelen máshol támadt dolga, a doki megakadt, rebootolt és tök normális hangnemben és stílusban folytattuk az "ügyintézést".

19. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 12. 12:52
Én pont fordítva tapasztalom. Minél nagyobb a tudása, szakértelme, elismertsége, eredménye (nem anyagi) annál emberibb, akik meg abból élnek a pályán 20-30-40 éve amit még az egyetemen tanultak, nem fejlődnek, mert minek, na ők ezt a "hátrányukat" leplezik parasztsággal.
18. judebyjude (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 12. 10:44

Tapasztalatam. Szerencsére van ellenpélda is, ha nem is sok, de annál üdítőbb, mikor az ember taálkozik ilyennel is.

Már általánosságban is ezt tapasztalom magánban is... vagy egy gyökér, vagy teljesen fogalmatlan, vagy mindkettő. Ha nem az alap 4-5 problémával érkezel jobb esetben széttárják a karjaikat, hogy akkor ők nem tudják, rosszabb esetben félrediagnosztizálnak... ismét tisztelet a kivételnek. Tudnék mesélni...

dec. 12. 09:59
Mi van ?
16. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 12. 09:59

Azt olvastam, a 40 évnél idősebb orvosok kezdenek kiégni. Amikor végeznek még él bennük a tettrekészség, a bizonyítási vágy ami később alábbhagy. Belefáradnak, idős korukra egyre többen és egyre inkább. Sok a bunkó és/vagy okoskodó beteg és hozzátartozó, sok ilyen veszi körül, nem képes átváltozni kedvessé és empatikussá ha mégis egy intelligens beteggel találkozik. Emberből van, ő is besokallhat mint az, akinek nincs orvosi diplomája. Sőt meg is betegszenek, betegségekben meg is halnak, hiába orvosok. Tehát pont olyanok mint mi csak más a végzettségük.

A szaktudás pedig nem kihal belőlük, hanem elavul a 30-40 évvel ez előtt tanultak. Nem képzik magukat, sokszor egy laikus többet megtud betegségekről, kezelésekről mert érdekli, és nem rest tanulmányok után kutatni.

15. globus
dec. 12. 09:58

Minden szakmában vannak ilyenek és olyanok. Ha úgy érzed, érdemtelen bánásmódban részesülsz, ott, azonnal tedd szóvá. A később általánosságban nyilvánosságra hozott esetekről ő nem lesz jobb, de rendkívül sokat árt azon kollégáknak a szakmában, akik nem ilyenek. Többek között ez is egy oka az eü. lesüllyedésének.

Langyos sör esete: szólni kell.

14. csemár (válaszként erre: 11. - Kacsahercegno)
dec. 12. 09:51

Erre gondoltam én is.

Régen az volt a helyzet, hogy a beteg segítséget kért az orvostól. Ma sokan a jogaikat akarják érvényesíteni.

Régen is voltak durva, goromba orvosok, de ha jó volt a hírük mint gyógyítóknak, a betegek elviselték a rossz modort.

De mindegy is, nem szóltam semmit, FI-nek bizonyára igaza van. (Vagy ki tudja?!)

dec. 12. 09:40

Én mindig úgy állok. Sőt, mikor az ügyintéző nem kedves én még kedvesebb leszek vele "bosszúból" és ha nincs nagy tétje a dolognak, még mulatok is magamban nézve, hogyan megy benne is végbe egyfajta változás és lesz jobb a szituáció. A futárok is, ha morcok, én mosolygok rájuk, ha morranak, én udvariasan magázva válaszolok, mert általában ennyi elég is nekik, hogy észrevegyék magukat.

De egy orvos tudod nem ÜGYintéző, mikor életekről van szó, egészségről, akkor nincs pardon. És ha már az odalépéskor, mielőtt megszólalok, már úgy rám ripakodik, hogy ki maga meg ilyenek, akkor már időm sincs semmire, mert máris a földön vagyok és tapossa az önérzetem meg a lelkem a hangnem. És amikor halkan érdeklődöm a szerettem betegségéről, hogylétéről - nem állapítom meg google alapján a baját, nem szólok bele az ő dolgába - akkor lehetne velem is normális hangon beszélni. A szememben erre nincs kifogás.

Korábbi esetben a gyerekem sérülésekor is ugyanígy beszélt velem egy főorvosatyaúristen. Mikor nekem életem egyik legrosszabb napja van, neki meg egy fárasztó szerda. Persze, értem. De akkor legyen egy ember minden nagyérdemű szakember mellett, aki beszél helyette, ha ő már képtelem ember maradni a szakmájában. Üljön az irodájában, meg lássa el a betegeket, műtsön, a kommunikáció meg legyen más dolga, aki ért is hozzá. Vagy ne akkor jöjjön vizitre, amikor látogatási idő, ha nem akar a hozzátartozók kérdéseire válaszolni.

12. fenevigye (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 12. 09:32
Én viccelődni szoktam az orvosommal. Pl. amikor a vérnyomásom méri, kérdezem h vajon élek még?
dec. 12. 09:31
Szerintem nincsen korreláció, előfordulnak mindenhol bunkók. Ugyanakkor ennek a másik oldala, hogy a betegek, hozzátartozók is brutálisak tudnak lenni, meg egyáltalán bármilyen "ügyfeles" munkában az ügyfelek, elképesztő, hogy néhányan mit meg nem engednek maguknak. Egyesek mindent jobban tudnak még az orvosnál (vagy bármilyen ügyintézőnél aki valahol dolgozik) is, számonkérik, bunkóznak... Szóval igen, lehet hogy valaki nem túl kedves, de érdemes a saját hangnemünkre is odafigyelni bizonyos helyzetekben, némi türelemmel állni azokhoz az orvosokhoz, ápolókhoz, kormányhivatali ügyintézőkhöz stb.....
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Fenevigye)
dec. 12. 09:30
Akkor értem, hogy nem érted.
9. fenevigye (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 12. 09:28
Magyarországtól 7-időzónával nyugatabbra.
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Fenevigye)
dec. 12. 09:25
Te hol élsz? Legtöbb estben nem lehet orvost cserélni, mivel ezek kórházi dolgozók, sőt vezetők. És nem 1 orvosról, hanem 4 különböző esetről és különböző orvosról beszélek. Akit lehetett cserélni, ahhoz többet nem mentünk (pl. bunkó és durva gyerekortopédus). De ügyeleti, osztályvezető orvosoknak ki vagy szolgáltatva még hozzátartozóként is és hidd el, hogy nem szempont nekik a normális beszéd. Pláne az együttérzés. Úgy oktatnak ki, minta egy utolsó senki lennél és lehetőleg kérdezni se merj.
7. Anyagi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 12. 09:22

Tudod, nagyot változott a világ!

Nem kell ahhoz orvoshoz mennem, hogy egy ügyintéző, akinek az lenne a feladata, hogy eligazítson, segítsen... le se kakil!

Sőt kifejezetten idegesítem, hogy elmondom a bánatom!

Az orvosok meg...

Régen ő volt az isten és bármit mondott, elfogadtad!

Ma pedig mindenki "jobban hozzáért"!!!

Mert böngészi a Googlét vagy a mesterségest és véleménye van!!!

Ami persze jó is lehet, de idegesítően buta is!!!

Manapság nem csak a betegséggel, de ezzel is meg kell harcolni az orvosoknak!

Szerintem....

6. fenevigye (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 12. 09:20
Lehet h van ilyen orvos is, mert nem vagyunk egyformák. Ideje h orvost cserélj.
dec. 12. 09:16
Érdekes, mert nekem nem tegnap volt az első esetem. Én pedig alapvetően halk szavú, kedves és udvarias ember vagyok, de nem ezt kapom vissza az egészségügyben. Szülőként többször is voltam olyan helyzetbe, hogy a gyerekem volt kiszolgáltatott, sőt sértült és még úgy is ledorongolva, magas lóról és paraszt módon beszéltek velem. Most a szülőm van kiszolgáltatott helyzetben és ugyanezt kapom. A fiatal orvosokban még van valamennyi lélek, de szerintem ez évről évre hal ki belőlük.
4. fenevigye (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 12. 09:07
Ezt én még soha az életben nem tapasztaltam.
dec. 12. 09:05
Butaságot írsz. Általában minél nagyobb a tudása valakinek, annál szerényebb, neki nem kell arcoskodni , azok ilydnek akik, érdemtelenül lettek kinevezve.
dec. 12. 09:02
Természetesen nem magánrendelésről beszélek.
dec. 12. 09:01
Az évekkel meg a szaktudással együtt hal ki belőlük az empátia, vagy van valami kurzus nekik, hogyan kell úgy beszélni egy hozzátartózóval vagy beteggel, hogy minél szarabbul érezze magát? Bocsánat, ennek ki kellett jönnie belőlem. Most jöhet a védelem meg a litánia, hogy nem minden orvos ilyen, blablaba. De az esetek 90%-ban én ezt tapasztalom, minél "főbbfőbbfőborvos" valaki, annál udvariatlanabb, szemetebb módon kommunikál és pont.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook