Miért tiltja az egyház a gyerekeknek Harry Potter filmeket illetve könyveket? (beszélgetés)
Nekem az a véleményem, hogy itt nem az egyháznak, hanem a szülőknek van joga tiltani vagy engedni. Ha ők egyetértenek azzal, hogy a gyerek olvassa, akkor legyen. Ha nem, akkor meg nem.
Én ebből nem csinálnék vallási kérdést, de nyilván, válaszolva a kérdésre, gondolom azért tiltják, mert javarészt minden egyház elítéli a mágiát és a spiritualitást. Ez számukra nem istentől való dolog, és ellentétes az egyház tanításával stb..
Én meg azt mondom, hogy Rowlingnak köszönhetem, hogy szeretek olvasni és írni is, nem lettem sem sátánista, sem befordult stb... :D Szóval, Potter így, Potter úgy, sokunknak adott nagyon sokat :)
És a végére egy magán vélemény: Ha a Potter könyveket és filmeket tiltja az egyház, akkor szerintem érdemes lenne a Grimm meséket is ilyen kritikus szemmel nézni ennyi erővel, mert azokban is van épp elég horror, és még csak nem is burkoltan :)
A gyerek rá fog jönni, hogy az életben nem mindig a jó győz, ahogy arra is rájön, hogy nincs Télapó. Ne agyald túl, figyeld a reakcióit, és azok alapján válassz neki mesét :)
Azzal meg, hogy a népmesék nem keresztények mi a baj?
Ebben egyetértünk.
Ezért nyelje le csendesen a nyelvét, aki a gender elméletre köpköd (bár miért ne tenné, mert a puha pöcsével ő több mindenre lesz jogosunlt, ha semmisnek vesszük), a liberaliuzmust a perverzióval teszi egyenértékűvé, aztán meg a kereszténységet tenné kötelezővé, mint földrtajzi köteleség.
Szamomra csak egy fylozofia letezik es nem vallas.
Az identitasomnak semi köze vallashoz.
Es ami az iszlamat illeti foglalkosztam veluk a munkamon belul eleget . Butasag diktaturaja , eröszak profeciaja . Ez az egesz egy pedofil istenitese körul cirkal .
Olvasd el hany eves is volt Aisha amikor a draga Mohamed profeta novetette. 9 eveben balagot mert amikor a cirkus tancosok varban musort adtak akkor a profeta nyakaba vette öt.
Csak tegnapi szerett iszlam bemutato Jemen fövarosaban - több mind 1oo aldozat . Nem beszelve a többir szerett megbnyilvanyolasrol a iszlam neviben ,,,,
ROFL...köszönöm,én maradok ateista.
Nincs rá szükségem,h egy képzeletbeli barát mondja meg,h mit csináljak :)
De sok sikert a rengeteg cifra,semmitmondó mondatodhoz :)
A vallás egyetlen fa számos ággal.
Ha csak az ágakat látjuk, azt mondhatnánk, hogy sok vallás van;
De ha az egész fát látjuk, megértjük, hogy mindössze egyetlen vallás létezik.
-Gandhi-
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi ajándékötletek, ajándéktippek gyerekeknek
- H1N1 oltás - csecsemőknek, gyerekeknek
- Milyen könyveket olvastok?
- Hol lehet esetleg kapni illetve venni a régi hagyományos diavetítőt? (És persze filmeket hozzá)
- Tudnátok nekem angol könyveket, filmeket ajánlani nyelvtanuláshoz?
- Fogyatékkal élő, illetve SNI kódos gyerekeknek középiskola. Kinek probléma?