Miért pont a borból divat óriási mennyiséget inni? És még a vendéglátó szakma is ezt reklámozza (beszélgetés)
Valóban túlsúlyban van a borok reklámozáősa, pl az akciós ujságok legalább 1/3 bort kinál.
Mindennap vásárolok, de nagyon régen ,láttam, hogy vki bort vett volna, kb fél éve egy hajlékony vett 2 l kannásbort.
/ mi, ha piát veszünk, nem sürűn, az sör, ünnepre pezsgő, de a bor eszembe sem jut /
És hány meszely egy pint? És milyen pint, magyar angol? Hamár ebben a mértékegységben vagy otthon
Egy pint érthetően fél liter
kőműves fröccs a legtöbb 2 és fél l bor 5 dl szódával. és pintben megadva..."
Hol olvastad ezeket a marhaságokat?
Normális szomjas borivó max házmestert kér a kocsmában. A többi badarság vagy egy egész estére szól
A pintben mért mennyiség különösen érdekelne
Tuti hogy legalább annyi helyen van ilyen is, ahány helyen kőműves fröccs. Hatalmas (kb. 2-3 literes) aperol spritzet láttam pont valamelyik nap egy videóban, de az sem arra volt, hogy valaki egyedül megigya, hanem pár poénos kép/videó után az asztaltársaság közösen fogyasztja...
De pl. vannak ezek a kombók amikor kapsz 10 felest akciósan, az kb. ilyen, arra sincs ráírva, hogy azt nem egy embernek szánják. 🤷♀️
3 liter egy étkezéshez még vízből is sok. Gondolom társaságban célszerű kikérni, ha egyáltalán. Arányait tekintve meg csak spriccer (1:5).
Krúdyt (1:9) nem értettem sosem, ahhoz már minek a szóda? 🤷♀️ Ott a szénsav csak arra jó hogy gyorsabban megüt, azt meg ki akarja?
Bárhol lehet kérni egy pohár bort, és liternyit is.
Ha médiára gondolsz, akkor inkább nkább a minőségit reklámozzák, nem a mennyiséget.
Sörből fel van tüntetve az étlapon 2,3,4,5, néhol 6 dl, esetleg 1 l.
A legerősebb koktélok is kb 3 pohár italnak felelnek meg. 27-28%-os sherrykből is max másfél dl. Rövid italokból 35-55% 2, 4 és 8 cl. Pezsgőből adnak néha egy üveggel de azt leginkább több ember issza, de vannak 2 dl kis üveggel is.
Egyiktől se lehet berúgni.
Viszont a borból keverve, vagyis fröccsként a kőműves fröccs a legtöbb 2 és fél l bor 5 dl szódával. Magába a bor, pintbe megadva, ez nem si mértékegység de 1.6 l durván, nem tudom a pontos számot mert még 2 számjegy van utána ezredre pontosan de 1.6 és 1.7 l között van valahol. A legtöbb ember ájultra inná magát ennyitől. Miért így van a vendéglátó szakmában hogy pont a borból írnak ki ilyen irdatlan mennyiséget? Lehetséges hogy a magyar kultúrát ezzel akarják feldobni, a borász kultúrát? Nem beszélve a külföldi túristákról
További ajánlott fórumok:
- Horoszkóp minden mennyiségben
- Ki milyen mosóport és öblítőt használ? A mennyiségek is érdekelnek.
- Mi a különbség a zsírégető és az erősítő gyakorlatok minősége és mennyisége között?
- Miért nem tanácsos este 6 óra után gyümölcsöt fogyasztani, zöldséget viszont akár korlátlan mennyiségben is megengedett?
- 600-800 kalóriás diéta alatt ki mit és hogyan evett egy nap? Hogy osztottátok be ezt a kalória mennyiséget?
- Ha buliba megyek és közben még szoptatok, lehet-e bizonyos mennyiségű alkoholt fogyasztani?