Miért paleó? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért paleó?
Jó kérdés!
De gondolom, amiért nem korlátozzák a fegyver-gyártást, a sok féle (hiába-való) gyógyszer gyártást, hasonlókat. Mert ezek pontosan a törvényt hozók pénztárcáját vastagítják. Mi lenne szegény gyógyszer-gyár tulajdonosokkal, ha senki sem betegedne meg?
Értelek. Én nem sütök tésztákat, szerencsére nem kívánom, másrészt vagy pár nap alatt felzabálnám, hogy ne száradjon rám, vagy zsinórban dobálnám ki. Szóval nem is akarok rászokni.
Éppen ezért nem is akarom, hogy a kis lakásban, kis helyen, a sokféle liszt sorakozzon, amiknek esetleg hamarabb lejár a szavatossági ideje, mint ahogy elfogynának. Majd ezt a Szafi-lisztet körbenézem, de meglehet, hogy akkor maradok TK. lisztnél, vagy hasonlónál.
Én gyakran sütök-főzök lisztérzékeny tesómnak. Azelőtt azt hittem, hogy majd veszek egyféle lisztet, aztán valahová félretéve elleszünk vele. Affenét... dugig van egy szekrény mindenféle darával, liszttel, maggal, magliszttel, útifűmaghéjjal, morzsával, gm. zabpehellyel, külön eszközökkel, szűrők, reszelők, rádli, szaggató, szilikonos lap, sütőforma, fűszerek, áááá! Fel sem tudom sorolni.
Na de arra akartam kilyukadni, hogy különböző lisztekkel más eredmények vannak, érdemes kísérletezni, ha valami beválik, azt jegyezd fel :) Külön gm szakácskönyvet írok, pontos megnevezésekkel.
Értem! Tehát a Szafi-lisztek is külön vannak "célnak megfelelően", és nem univerzálisak. Gyakorlatilag leginkább nokedlit, és palacsintát szoktam itthon kavarni. De ezek szerint a 2 féle kajához 2 féle lisztet vásároljak?
Szerencsére nem vagyok édes-szájú, így az édes-habos sütiket, ha ráéhezek (kb. negyedévenként) gyorsan hazahozom valamelyik cukiból.
Én nyár óta hanyagolom a tej-terméket: tejet, túrót, sajtot, tejfölt. Nem mondom, hogy teljesen elhagytam, de lényegesen kevesebbet, és valóban jobban érzem magam.
Sok mindent kicseréltem már a konyhában, spájzban, ahogy az előbb írtam is, most már "csak" a megfelelő lisztet kell megtalálnom.
Bár a búzalisztnek már évek óta nyoma sincs, csak még keresem az igazit. :))
Gonosz boszorrrrrrka :p
;o)))
Szafitól nekem nagyon bevált a nokedli lisztje, nokedliként is, csipetkének is, de még jobban szeretjük háromszög melegszendvicsként megsütve.
A palacsinta lisztje is egész jó, de nem szabad előre bekeverni, mindig csak egy palacsintányit.
De ha használsz tojást, akkor több liszt is szóba jöhet, nálunk a fiamnál a tojás sem mehet, ezért kicsit jobban meg van kötve a kezem.
Köszi, majd utána nézek a Szafi-nak!
Egyszer nokedlit akartam, máskor palacsintát. Mindkettő úgy ment szét, mint a cement nélküli beton! A maradékkal panírozok, arra jó! :))
Igen, jól írod! (Lehet, hogy 2 db. n-nel kell, de totál mindegy!)
Én olyat olvastam a múltkoriban, hogy az Andokban találtak települést az i.e. 8000 !!! évvel korábban élt őslakosok edényeiben búzafélék szemes maradványaira bukkantak, ill. nyers krumpli-maradványokra!!! Szóval Szendi Gábor sem atyaisten!
Szerintem is egye mindenki azt, amiről úgy érzi, hogy neki jólesik, és amiről úgy gondolja-tudja, hogy nem génkezelt, nem tartósító-szeres, nem mű. A többit meg bízza a saját szervezetére.
Hoxa!
Én a GM-es lisztet keresem, ami nem liszt-mix. Te mit használsz, ami kb. mindenhez jó???
Azt tudom, hogy a kukoricaliszt GM-es, de az nem vált be nekem. Tudsz segíteni?
További ajánlott fórumok:
- Negatív tapasztalatok a vegetáriánus vagy a paleolit étrenddel
- Norbi vagy paleolit? Melyik hatásosabb és miért?
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Mi a véleményetek a paleolit diétáról?
- Van itt olyan, aki cukorbetegségből vagy más betegségből gyógyult meg a paleolit étrenddel vagy olyan, akinél nem vált be?
- Mit eszik egy paleós?