Miért nincs rend? (beszélgetés)
Szelektálj. A játékokat oszd el 2-3 részre, és csak egy részét hagyd elő, a többit suvaszd el átmenetileg, aztán cserélgesd a kupacokat. A vasalnivalót bízd anyósodra, hadd érezze, hogy fontos nektek:)) Viccet félretéve: nálam szempont a vásárlásnál, hogy ne kelljen vasalni, így a vasalatlan kupac kiküszöbölve. Minden este fürdés előtt szakítsatok időt a közös rendrakásra a nagyobbik gyerkőccel úgy, hogy a kicsi is lássa, és neki ez már természetes lesz.
Amúgy nem csinálsz rosszul semmit, a gyerekek már csak ilyenek. Az enyém 7 évesen ugyanúgy szanaszét hagy mindent mint pöttöm korában, de most legalább rácsukhatom az ajtót...:)
Persze kosz nálam sincs csak rendetlenség!
A vasalásról már leszoktam csak azt amit nagyon muszály egyébként úgy teregetek és hajtogatok,hogy ne kelljen vasalni!
ez sem kevés
A lányaim néha azt hiszik,hogy a hajtogatott ruha magától kerül be a szobába
Ja a mosógép napi 4-szer megy minimum és lassan kifőzdét nyithatok! három huszoéves fiatal fiú plussz a szüleim!
na de csak betegek ne legyenek !
Ja és dolgozom!
Nállunk is csak este 8-tól (alvás idő) van rend reggel 7-ig!
Ekkor kelnek a csemeték!
Eleinte egésznapos köröket futottam a rendrakással,de amint bepakoltam egy doboz játékot a helyére,a lányom azon pillanatban öntötte is ki a másikat!
Mostmár csak napi egyszer rakok rendet este mikor már fürdés alvás van!
Szóval nállunk is sokszor fut a lakás,igaz mondjuk a tisztaságra azért figyelek,ahogy tudok!
A mocskot azt nem szeretem én sem!
Egy dolog a rendetlenség és más dolog szerintem a kosz!
Mondjuk például ha valamit kiönt,vagy össze ken a nagy azt azért igyekszem minél hamarabb feltakarítani!
Sziasztzok!
nálunk 18 éve nincs rend ez egy szélmalomharc!
a nagy lányom 18 éves a középső 17 a kicsi 15 és a kicsi fiú 15 hónapos!
nem akarlak elkeserízeni de míg kissebbek voltak könnyebb volt velük!
Szia!
Nem csinálod rosszul, ez így normális. Nem Te vagy az otthonodért, hanem az otthonod an érted. Na, mondom én, akit közelikörnyezetem rendmániásnak hív. Azonban egy fotos dolog: attól hogy nincs rend, még lehet tisztaság. Nézz körül! Nálad (ha zavar a kupi) akkor ha jobban megnézed, biztosan tisztaság van. Legyen csak nyugodt a lelkiismereted ;) Biztosan takarítasz eleget. Nyugi! Majd, ha nagyobbak bevonhatod őket a pakolásba is. Gyerekek, az ő dolguk játszani.
Szerintem - aki még nem vagyok anya, és a "rendestől" is piszok messze állok sajnos - semmit nem csinálsz rosszul.
Azok az anyukák, akiknél mindig tip-top rend van általában - és most előre is elnézést kérek - igencsak megkötik a gyerekeik kezét.
És egyáltalán nem biztos, hogy az a jól...
Szerintem nem akkora gond egy kis káosz, mint ahogy Te azt érzed ...
Kitartás :)
Ahogy nagyobbak lesznek talán egy kicsit "rendesebbek" is :) - de ugye ez már csak rajtad áll :))
Sziasztok!
Amióta gyermekeim édesítik az életemet, azóta egyszerűen képtelen vagyok normális rendet tartani a lakásban....olyan régen volt már mindenhol rend... A nagyobbik 3, a kisebbik 1 éves, és folyamatosan pakolnak....A gyerekszobáról nem is beszélve, mert ott állandóan szét vannak dobálva a játékok, és ha este összepakolom, akkor másnap reggel újra kezdődik minden. A nappali is már tele van játékkal, s mivel mi is ott alszunk párommal, idegesítő tud lenni, hogyha kimegyek a mosdóba és rálépek egy sípoló izébizére. Pl, ha a nagyobbik reggelizik, biztos hogy valamit össze kell, hogy kenjen. A szennyestartó folyamatosan tele van, néha már úgy érzem, nincs is alja. A vasalatlan kupacban áll a széken, mert nincs időm megcsinálni. :(((( egy szó mint száz: komolyan mondom, irigylem azokat az anyukákat, akiknél mindig tip top rend van. Nálunk miért nincs? Mit csinálok rosszul?
További ajánlott fórumok:
- Fly lady program. Csinálja valaki? Milyen? Soha nincs rend otthon:(
- Halak jegyűek ti is úgy érzitek valami nincs rendjén ....
- Érzem, valami nincs rendben velem..
- Nagy gyerekemmel valami nincs rendjén - egy anya
- Tegnap még volt internet a laptopomon is meg a rendes gépen is, ma viszont a laptopon egész nap nincs. Miért lehet ez?
- Hivatlanul jönnek, majd kritizálnak, hogy miért nincs rend?