Miért nem mondják el, mennyi a fizu? (beszélgetés)
Én azt gondolom, hogy az a munkáltató nem mondja el, aki nem akar megfizetni, így azt gondolja, hogy majd a sokadik körben kitérünk rá, akkor csak nem mond már nemet. Örülni fog ennyinek is.
Én már szeretem tudni akkor is a fizetést, kb., amikor még csak behívnak interjúre. És pont azért, hogy ne raboljuk egymás idejét feleslegesen, így már az interjúra úgy megyek, hogy tudom mire számíthatok.
Nem, nem vagyok sztár, csak kicsi a szféra, ahol dolgozok. Kicsit kiszínezve: mindenki ismer, mindenkit.
Mivel 1995. óta bankos vagyok, ezért ha kollégát keresnek, nem kezdőt, akkor megkeresnek időnként.
Mert ők sem tudják mit, kit keresnek, pláne milyen áron. Szerintem.
A volt munkahelyemen munkakör függő volt. A "tucatmelóra" (sofőr, adminisztrátor, "adatrögzítő" könyvelő, fizikai melós) előre kommunikált bér volt, nem lehetett fölékérni. A vezetőknél, "ritkább" szellemi munkakörnél a jelentkezőtől vártak bérigény megjelölést a jelentkezésben, de jellemzően nem ez volt a fő szempont hogy meghallgatásra kerül-e valaki vagy sem, meghallgatás után, ha több alkalmas, szimpatikus jelentkező volt akkor a felvételi döntésnél viszont már figyelembevették azt is.
És amikor nem jelentkezek, hanem munkahelyek keresnek meg, akkor konkrét összeget szoktak ajánlani, ha azt mondom, hogy köszi most nem érdekel, akkor mondanak magasabb összeget is.
Meg szoktak lepődni, hogy így sem érdekel, mert tényleg nem keresek melót.
Elvileg az interjún ki kell derülnie, hogy mennyi a fizetés.
Még nem voltam olyan interjún, ahol nem így lett volna.
Sőt! Volt olyan, hogy jelentkeztem egy állásra és amikor felhívtak, már akkor mondták, hogy így is érdekel e...
Nem tudom, de tényleg így van és tényleg csak egymás idejét rabolják a felek. Most keresünk hozzánk egy főt, a csoport vezetőm kifejezetten megmondta a HR-esnek, hogy hívja fel a kiválogatott pályázati anyagokból az illetékeseket és kérdezzen rá a fizu igényre, csak a válasz függvényében indítsa el eleve az első körös interjúkat.
Már a hívás során kiesett öt jelentkező, akik abszolút fölé mondtak a pozícióhoz tartozó bérsávnak.
További ajánlott fórumok:
- Miért mondják azt az emberek, hogy nem lehet férfi és nő között barátság? Mi az oka?
- Van egy pasi 2 napja ismizem.De iszonyat ronda, szombaton "talizunk"Mit mondjak neki hogy ne bántsam meg, hogy miért nem mentem el a talira?
- Ma már meg lehet nézni az interneten, hogy az Allianz mennyi reálhozamot fizet vagy csak telefonon mondják meg?
- Miért mondják azt, hogy egy kislány csak akkor "kislány", ha hosszú a haja?
- Te dua shpirt. Ezt mikor mondják és mennyire lehet komolyan venni?
- Miért mondják, hogy lakva ismerszik meg az ember? Volt példa, amiért tényleg igaz volt ez a mondás valakinél?