Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért nem mondják el, mennyi a fizu? fórum

Miért nem mondják el, mennyi a fizu? (beszélgetés)

17. Érdekes73 (válaszként erre: 16. - Zolo)
ápr. 21. 13:12
Valahogy így.
16. zolo
ápr. 21. 12:58
Szerintem a korrekt munkahelyeken már a hirdetesben írnak fizetést. Van aki csak azt írja versenyképes fizetés. Azért jobb konkrétan tudni az összeget. Gondolom a munkaidős sem csak körülbelül kell teljesíteni. Van aki nagyobb tavolsagrol utazik az allasinterjura. Azért az nem komoly dolog azert menjen oda mert telefonban nem akarják elmondani. Az is kérdés az ilyen helyen rendesen be lesz majd jelentve. A másik amikor azt mondják mennyi a ber igényem. Fizetek még normálisan azt a munkát. Akkor cserébe elvarhatnak normális munkát. Az is nagyszerű amikor az egyik munkás x pénzt kap a másik pedig y pénzt kap. Viszont tilos a fizetesekrol beszélni. Az ilyen munkáltató más aljas dolgokra is képes.
15. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 14. 21:03
Jó kérdés voltam már sok fura interjún.Az biztos ahova tényleg kell az ember ( nincs még meg a tuti befutó ismerős ) ott nem szórakoznak a hosszú többkörös válogatással/teszteléssel és megmondják a bért is rögtön. Milyen munkakörről van szó ?
ápr. 14. 20:47

Én azt gondolom, hogy az a munkáltató nem mondja el, aki nem akar megfizetni, így azt gondolja, hogy majd a sokadik körben kitérünk rá, akkor csak nem mond már nemet. Örülni fog ennyinek is.

Én már szeretem tudni akkor is a fizetést, kb., amikor még csak behívnak interjúre. És pont azért, hogy ne raboljuk egymás idejét feleslegesen, így már az interjúra úgy megyek, hogy tudom mire számíthatok.

13. I-I-I (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 14. 19:52
Elfelejtettem hozzátenni, hogy online csináltuk meg az interjút.
12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - I-I-I)
ápr. 13. 14:06
Az interjú alatt. Akkor ha nem jó neked, feleslegesen mentél.
11. Vikyci
ápr. 13. 11:40
Legutóbbi interjúzásom során még a 3. körön sem mondták meg. Csak pedzegették, de konkrétum nem hangzott el. Jóval a bérigényem alá akartak menni, pedig nem kértem sokat, csak a jelenlegi fizum.
10. Channa* (válaszként erre: 7. - Kedvesenfanyar)
ápr. 12. 19:06

Nem, nem vagyok sztár, csak kicsi a szféra, ahol dolgozok. Kicsit kiszínezve: mindenki ismer, mindenkit.

Mivel 1995. óta bankos vagyok, ezért ha kollégát keresnek, nem kezdőt, akkor megkeresnek időnként.

9. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 12. 18:48

Mert ők sem tudják mit, kit keresnek, pláne milyen áron. Szerintem.

A volt munkahelyemen munkakör függő volt. A "tucatmelóra" (sofőr, adminisztrátor, "adatrögzítő" könyvelő, fizikai melós) előre kommunikált bér volt, nem lehetett fölékérni. A vezetőknél, "ritkább" szellemi munkakörnél a jelentkezőtől vártak bérigény megjelölést a jelentkezésben, de jellemzően nem ez volt a fő szempont hogy meghallgatásra kerül-e valaki vagy sem, meghallgatás után, ha több alkalmas, szimpatikus jelentkező volt akkor a felvételi döntésnél viszont már figyelembevették azt is.

ápr. 12. 16:07
Mert a sokért irigykednek, a kevésért beszólnak,lenéznek.
7. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 6. - Channa*)
ápr. 12. 13:35
Akkor itt a Hoxán egy sztár van közöttünk. :) Mert akit csak a semmiből megkeresnek az kiérdemli a szakmai sztár nevet.
6. Channa* (válaszként erre: 5. - Channa*)
ápr. 12. 13:16

És amikor nem jelentkezek, hanem munkahelyek keresnek meg, akkor konkrét összeget szoktak ajánlani, ha azt mondom, hogy köszi most nem érdekel, akkor mondanak magasabb összeget is.

Meg szoktak lepődni, hogy így sem érdekel, mert tényleg nem keresek melót.

ápr. 12. 13:15

Elvileg az interjún ki kell derülnie, hogy mennyi a fizetés.

Még nem voltam olyan interjún, ahol nem így lett volna.

Sőt! Volt olyan, hogy jelentkeztem egy állásra és amikor felhívtak, már akkor mondták, hogy így is érdekel e...

ápr. 12. 12:21
Mi elmondjuk.
ápr. 12. 10:47

Nem tudom, de tényleg így van és tényleg csak egymás idejét rabolják a felek. Most keresünk hozzánk egy főt, a csoport vezetőm kifejezetten megmondta a HR-esnek, hogy hívja fel a kiválogatott pályázati anyagokból az illetékeseket és kérdezzen rá a fizu igényre, csak a válasz függvényében indítsa el eleve az első körös interjúkat.

Már a hívás során kiesett öt jelentkező, akik abszolút fölé mondtak a pozícióhoz tartozó bérsávnak.

2. I-I-I (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 12. 10:19
Nekem elmondta az interjú alatt, sőt pár nap múlva írt egy e-mailt, amiben megerősítette az elmondottakat. Ja, ez Ausztriában történt. 😊
ápr. 12. 10:16
Egymás idejét pazaroljuk, állásinterjú végén derül csak ki, hogy feleslegesen. A munkáltatók miért titokzatoskodnak?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook