Miért nem akarok gyereket? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért nem akarok gyereket?
Na itt az eredeti szoveg:
"A liberalizmus, más néven szabadelvűség, gondolatok széles spektrumán alapuló eszmerendszer, amelyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg, mint legfontosabb politikai célt. Gyökerei a XVII.-XVIII. század-ra, a felvilágosodásba nyúlnak vissza. Olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus.
Az először Adam Smith által megfogalmazott gazdasági liberalizmus támogatja a szabadpiacot és a szabadkereskedelmet, klasszikusai hittek abban, hogy egy láthatatlan kéz spontán rendet alkot az eredendően széttartó egyéni szándékok és tettek szövevényéből, s a sok egyéni érdek végeredményben a közjó növekedéséhez vezet, feltéve, hogy a minimális információ és igazságszolgáltatás rendelkezésére áll mindenki számára, azaz senki sem lophat, vagy alkalmazhat kényszert másokkal szemben. A gazdasági liberalizmus a magántulajdonon és az egyének által kötött szerződéseken alapul.
A kulturális liberalizmus az egyéni jogokra koncentrál, a lelkiismeret és az életmód szabadságára, köztük olyanokra mint a szexuális szabadság, vallásszabadság, megismerés szabadsága, az államnak az egyén magánéletébe való behatolása elleni szabadság.
A liberalizmus különböző formái nagyon különböző politikai megoldásokat kínálhatnak, de néhány dologban általában egyetértenek, mint például a gondolkodás és szólás kiterjedt szabadságában, a jogállamban, a gondolatok szabad áramlásában, a magántulajdonban, a szabadpiacban, a kormányzat átláthatóságában, és - más ideológiákkal együtt - a szabad választásokban.
Sok belső egyet nem értés is van a liberalizmuson belül, különösen amikor a gazdasági és a szociális szabadság ütközik. A klasszikus liberalizmus hívei szerint az egyetlen igazi szabadság a kényszerektől való mentesség szabadsága. A liberalizmus minden formája a szabadságot védi, csak éppen mást és mást értenek szabadság alatt."
Nem hiszel abban, hogy midenki egyenlo??? es kereszteny vagy??? Vagy ugy vagy vele, mint a jo papok... "Egyenloek vagyunk, de en egyenlobb vagyok mindenkinel..." (nem megyek jobban bele vallasi kerdesekbe, mert kedvenc idotoltesem a szekalo keresztenyek foldre kenyszeritese... )
Na jo a bibliabol kivagtak egy csomo reszt, ahogy fejlodott az emberiseg pl.:
"felebaratod asszonyat ES RABSZOLGAJAT meg ne kivand..." - stb.
De alapvetoen a keresztenyek azt mondjak, hogy isten szemeben egyenlo mindenki...
igen, tutim, volt a vizeletében drog.
tudom, hogy napokkal azelőtt fogyasztott drogot is kimutat, de azért ő bulizott éppen, szóval nem hiszem, hogy csak ivott volna.
de persze nem voltam ott és nem voltam vele, szóval csak gondolom.
...hogy vezetés alatt volt belőve?
Az ittas-kábult vezetésnél szerintem ez ugyanúgy játszik, a kábszer fogyasztást-szerzést lehet "megúszni" eltereléssel.
azt tudom, de már régóta hallani, hogy kokainista.
a megúszás alatt az elterelést értem, hogy nem veszik figyelembe, hogy be volt lőve.
...vagy mi lenne jobb, gyorsan nyomjak ki egy foci csapatot, nehogy leelőzzenek a te szóhasználatoddal élve a cigók?
:)
biztos azóta rendezi excelbe az adatokat.
te hozztad fel egy társadalom számára pozitívumnak, hogy mekkora a népszaporulata nemde?
Magaddal azért ne kerülj ellentmondásba.
nem úszta meg, csekály mennyiség esetén minden állapolgár mehet elterelésre is.
Ezt az utolsó csőlakó is választathatja csekély mennyiség esetén nemcsak Stohl kiváltsága.
most is vannak elitek,csak ez pénz-arisztokrácia,nulla kötelességtudattal a haza felé.
Pl.Széchenyire gondolok,aki a saját pénzét adta a Lánchídhoz,de nem csak erről van szó A nemességbe évszázadokon át nevelte a saját családjuk a felelősségtudatot a hazájuk iránt,de nem akarok órákat írni erről,ha érdekel utána tucc nézni.
tudom, de a droggal kapcsolatos részt már megúszta...
innentől gondolom nem vele fognak példát statuálni sajnos.
milyen kötelezettség, amikor pld,. adót sem fizettek, hanem a népről nyúzták le az utolsó bőrt is?
bár ez most is így van
manapság inkább a minőség számít, ne pedig a mennyiség.
nemesség!!Most mondd,milyen botrányos elképzelés!Igaz,hogy évezredekig így működött a világ,nem is rosszul...a nemességnek nem csak kiváltságai,de kötelezettségei is voltak a társadalmukkal szemben,amelyet egész jól teljesítettek,és amely nélkülözhetetlen volt az adott közösség fennmaradásához.
Csak a mai nemzedékeknek át van lúgozva az agya annyira,hogy azt se tudják miért rohan a nyugati civilizáció a szakadék felé.
De mindegy,nem akarok én senkit se meggyőzni,úgyse változik semmi attól,hogy én itt szorgalmasan körmölök.
Mondjuk számomra hót mindegy, mit mond ki a bíróság. Egy olyan bíróság, és magyar jogrendszer, amely lehetővé teszi hogy Császár Előd-félék megússzák, számomra egy kalap fost sem ér. Éppen ezért számomra teljesen irreleváns, bűnösnek találta-e Ceiczel Endrét vagy sem.
Megúszta, ahogy még sokan mások...sajnos
Te a társadalmi rétegben hol helyezkedsz el?
Nemesség létjogosultsága a 21. században????
200 ezer forintos pénzbüntetésre enyhítette a Legfelsőbb Bíróság a Czeizel Endrére első fokon kiszabott másfél év felfüggesztett börtönbüntetést. A genetikust jogellenes, pénzért történő örökbeadás miatt fogták perbe, és bűnsegédként elkövetett családi állás megváltoztatása miatt marasztalták el. A béranya-per egy másik vádlottjának, Körmendy-Ékes Judit volt ORTT-elnöknek is enyhítették a büntetését, őt mindössze megrovásban részesítették.
A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon megváltoztatta a Fővárosi Bíróság első fokú ítéletét a béranya-perben. Több vádpontban felmentették a vádlottakat, más esetekben enyhítették az első fokon kiszabott büntetést. Az ítélet jogerős.
Az elsőfokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt Czeizel Endre orvos-genetikus 200 ezer forint pénzbüntetést kapott egyrendbeli, bűnsegédként elkövetett családi állás megváltoztatása miatt. Czeizelt első fokon emberkereskedelemben bűnsegédként való részvétel miatt másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 800 ezer forint perköltség megfizetésére ítélték.
Körmendy-Ékes Judit, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) egykori vezetője - aki ellen egy magyarországi, de szintén pénz ellenében lebonyolított örökbeadás miatt emeltek vádat - büntetését megrovásra enyhítette a bíróság. Körmendy-Ékest családi állás megváltoztatása miatt három hónapos felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtották az elsőfokú eljárásban.
A vád szerint Czeizel Endre genetikus közreműködött egy magyarországi és több, Gáti Marianna amerikai állampolgár által irányított külföldi, jogellenes, pénzért történő örökbeadásban. Az elsőfokú ítélet szerint a nyomozás során kiderült, bizonyos szolgáltatásokért bizonyos ellenszolgáltatás járt, valamint a bűnösségét mindvégig tagadó Czeizel magyarországi intézetéhez számos alkalommal érkezett több ezer dollár, bár nem lehetett megállapítani, hogy milyen céllal. A nyomozás során - bírósági engedéllyel - különleges eszközöket használtak a nyomozók, levelezéseket szereztek be, több telefont is lehallgattak.
én nem mondtam,hogy csak nekem lehet igazam.
Melyik arab közösség az,ahol a nő hibája,ha csadorban megerőszakolják?Egyébként az arabok muszlimok,nem keresztények.
És,hogy jön ide a férfi uralom?
De ha a "felvilágosodás"előtti keresztény Európára gondolsz a férfiuralom kora alatt,hát ott legalább mindenkinek megvolt a helye a társadalomban,a nőnek is,a férfinak is,a cselédnek is és az úrnak is.
Valamilyen rejtélyes oknál fogva az a társadalom működőképes volt,tudta reprodukálni önmagát,amíg módszeresen el nem kezdték gyilkolni hazug eszmékkel.Korunk nyugati civilizációja viszont lassan haldoklik,eccercsak el fogunk fogyni,akkor valami csak nem stimmel ebben a beteg világban.
Ezzel ellentétben az arab világ fenntartja,sőt duzzasztja is a népességét