Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért nem akarja használni a macskaalom tálat? fórum

Miért nem akarja használni a macskaalom tálat? (beszélgetős fórum)


febr. 20. 08:23
Köszönöm 😔
19. l.luiselotte (válaszként erre: 18. - Elliana)
febr. 19. 17:52
nagyon sajnálom. RIP cica
febr. 19. 17:36
Meghalt a cicám 😔
febr. 19. 08:48
😔 Nagyon elvagyok keseredve már kisírtam egy folyót magamból. 3 napja feltűnt hogy a kicsi fura nem túl aktív. Délután elkezdett hányni epét masszívan. Hívtam az orvost ő most napokig nincs otthon. Mondta nyugodtan adhatok neki a bélgyógyszeremből negyedet 5 napig (bélgyulladásos vagyok). Ma reggel kikéretőzött gondoltam kimegy kicsit friss levegőt szívni de azóta se találom. 😔
febr. 14. 20:36

kiszámithatatlanok a macskák.Én minden nap lecserélem az almát, ennek ellenére kb fél évig rá sem nézett a csilivili mcskaalomra. Kb 2 hete minden ok nélkül visszaszokott, még az sem zavarja, ha netalán napközben halmozódik a tartalma - reggel szoktam lecserélni, hogy illatosan induljon a napja .

nálunk 1 macska - 1 alom van.( nemrégen csináltm neki másikat, most azt hanyagolja 9

febr. 14. 17:17

A szakértő szerint eggyel több alomtálcát szükséges elhelyezni a lakásban, mint ahány macska van. Lehetőleg távol attól a helytől, ahol eteted őket.

Egyes macskák nagyon érzékenyen reagálnak a legkisebb változásokra is. Akár arra, ha változik az alomtálca vagy annak az elhelyezése, az alom fajtája. Az is lehetett a baj, ha nem volt elég tiszta. Célszerű minden nap tisztítani.

Az is lehet, hogy valami más változás zaklatta fel az érzékeny kis cica lelkét. Próbálj vissza emlékezni, történt-e valami valami változás ebben az időszakban, ami őt is érinthette.

14. Elliana (válaszként erre: 13. - Zsazsi1)
febr. 12. 19:41

Kislány cica a másik kettő ivartalanított.Minden nap tiszta az alom, minden nap takarítva akár többször is. Muszáj mert az öreg macska rengeteget pisil és kakil.

Ez a 4.hónap,hogy velünk él amúgy a kicsi, első naptól fogva alomba jár(t)

Elöfordult ugyan nem 1x hogy csak este tudtam kitakarítani őket mert napközben nem voltunk itthon de ez eddig nem okozott gondot. 1 hete viszont akkor tényleg nagyon tele volt mire haza értem.

febr. 12. 19:32

Én azt olvastam, hogy annyi alomtálca kell ahány macska +1. De egyetlen tálca szerintem mindenképpen kevés. A macska kényes állat, az enyém csak a teljesen tiszta alomra megy, ezért én egy pisit is azonnal dobok ki.

És, sajnos, van úgy, hogy minden erőfeszítés ellenére (mindig tiszta wc, elegendő alomtálca) egyszerűen nem, vagy nem mindig megy rá az alomra. Akár lelki okok is közrejátszhatnak ebben, pl a macska a mellépisiléssel akarja jelölni a területét, ti. hogy ő itt az úr és nem a másik macska.

febr. 12. 19:26
A macska nagyon szereti a tisztát! Sűrűn cseréld az almot! Ha szennyezett azért nem megy rá és keresi a más helyet.
11. harley93 (válaszként erre: 3. - Elliana)
febr. 12. 17:52
Az enyém a donestos-hypo szag miatt nem ment bele hanem mellé pisilt. Az tuti hogy a friss alomba azonnal belepiszkított, azóta kinti cica lett.
10. Elliana (válaszként erre: 9. - Csgybzs)
febr. 12. 12:34
A 2 macska az albival együtt járt a gazdájuk meghalt, a család nem tudta vinni magukkal külföldre mert nem bírják az utazást. Az egyik egy öreg nöstény ő a végidőszakot éli. A másik egy 4-5 éves bak macska ő nagyon ritkán jár a tálcába inkább kikéretőzik. A kicsit októberben dobták be hozzánk nagyon betegen. Őt kikupáltam és rajtunk maradt. Igazából ténylegesen 3ból csak 2 használja a tálcát.
febr. 12. 11:44

3 macskára egy alomtálca van?

Ha igen, esetleg próbálj egy másikat is beállítani.

Nekem 2 cicára is kettő van, reggel-délután-este takarítom az almot.

febr. 12. 10:19

Az öreg macska meg elég kerge, egyik nap fél napot ücsörgött a tiszta alomban mint egy szobor, majd elterült mosakodni benne.

3 macska közül csak a kicsi nem akarja használni 1 hete

febr. 12. 10:14
A színt pedig azért írtam mert a sötétebbnél nem látszik használták e.
febr. 12. 10:13
Minden nap tisztitva van. 1 alkalommal később tisztítottam akkor volt nagyon tele. Azóta már 2x is lett az egész tál teljesen cserélve tehát nem maradt átszitált benne amire frisset töltöttem, még sem hajlandó bele végezni a dolgát. 🤷‍♀️
5. csgybzs (válaszként erre: 1. - Elliana)
febr. 12. 09:49

Ez simán lehet baj. A macskák a tisztát szeretik. Az enyémek minden alkalommal azonnal használják például, ha töltöm fel... pedig lefogadom, hogy nem akkor jön rájuk az inger. Viszont a teli almot nem használják. Jól túrd át, lehet, hogy benne maradt még ez-az, amit ők szaggal éreznek.

Az alomváltás nem olyan nagy dráma, de ha nem tiszta, azt nem viselik el.

Folyamatosan tisztított alommal tudod visszaszoktatni.

febr. 12. 09:34
Ha már tele van az alom, akkor nem mennek bele. A tisztát szeretik. Ők szag alapján döntik el, hogy mi van benne, nem a színe számít.
3. Elliana (válaszként erre: 2. - Harley93)
febr. 12. 06:59

Igen ez nálunk is így van. Sokszor csere közben már kipróbálta.

Múlt hónapban 1x vettem egy ilyen faforgács szerűséget a dm-ben az sem tetszett nekik de ettől függetlenül használták. Azóta vissza álltunk a rendes alomra csak más márka és nem világos színű hanem sötét.

Én simán kidomestozom ha nagyon össze kakilják az oldalát mert az öreg macskának vagy szorulása vagy hasmenése van, és nagyon sokszor rosszul ül bele,pedig macska konzervet eszik javarészt, minimális főtt kaját,a tápot már nem tudja elrágni.

2. harley93 (válaszként erre: 1. - Elliana)
febr. 12. 06:53

Az én cicám akkor szerette legjobban használni, mikor friss volt az alom, tudta kaparni. Ha már használt akkor összecsomósodott egykét helyen és azokat ki kell lapátolni belöle, szórni rá frisset. Egyszer azzal rontottam el, hogy erős tisztítóazerrel mostam el az alomtálat, nem bírta azt az illatot és mellé végezte a dolgát. Szappanos víz vagy mosógatószer böven elég.

Egyébként lehet hogy zavarja valami a cicust, képesek megkergülni néha és nem a megszokott módon viselkedni.

febr. 12. 06:35

Sziasztok!


Van egy befogadott mentett fél év körüli cicánk.

Első pillanattól kezdve a tálat használja, de egy 1 hete nem tudok rájönni mi történhetett. Egyszerűen mindenhova pisil (újságra, szemetes lapátra vagy kikéretőzik jobbik esetben) csak az alomba nem.

Az utóbbi időben nem kapom a megszokott almot - gondoltam ez lehet a baj, vagy pedig az, hogy egyik nap nem vettem észre, hogy a másik öreg macska nagyon telerakta és mivel sötét színű az alom nem látszik mikor van tele, későn takarítottam ki.

Van ötletetek mi lehet a baj és hogyan szoktassam vissza?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook