Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért idegesítenek az emberek? (Munkahely) fórum

Miért idegesítenek az emberek? (Munkahely) (beszélgetős fórum)


1 2 3
márc. 15. 16:25
En igyekszem megtalalni es megtartani az arany kozeputat!
45. Amaunet (válaszként erre: 43. - Leoborta)
márc. 15. 16:14
Klassz munkahely lehet. Valamiért te is ott dolgozol.:)
44. Érdekes73 (válaszként erre: 43. - Leoborta)
márc. 15. 15:58
Remélhetőleg ez nem mind egy személyben :D
márc. 15. 15:30
értetlenek, ostobák, lusták, kígyók, rosszindulatúak, büdösek
42. Amaunet (válaszként erre: 40. - Pasionella)
márc. 15. 15:25

Persze, vannak ilyen munkakörök, de még egy biztonsági őr, egy informatikus, egy fejlesztő is le tud szakadni a monitorról és tud más módon dolgozni. Pl. elolvas egy papír alapú valamit.

Senkinek nem kell a munka hősének lenni, áldozatnak meg még kevésbé.:)

márc. 15. 14:25

Én csak akkor bosszantom magam azon, hogy más nem végzi a munkáját, ha azzal hátráltatja az enyémet. Különben meg se kedvem, se energiám ilyenekkel törődni. Foglalkozzon vele, akinek ez a munkaköre. Sokszor inkább gyorsan elvégzek mások helyett pár feladatot, hogy a saját dolgommal haladni tudjak. Az más kérdés, hogy én sosem indítanék saját vállalkozást alkalmazottakkal, mert ismerem egyesek munkamorálját.

Azt meg kifejezetten nem szeretem, mikor mások azt lesik, hogy mennyit kávézom, mert ha időben és igényesen elvégzem a munkám, akkor a többihez senkinek semmi köze. Bezzeg mikor egész nap szinte fel sem állok a gép elől, azt nem veszik észre. Amikor valaki szóvá teszi, hogy de jó dolgom van, hogy így ráérek, mindig mondom, hogy nálunk folyamatosan emberhiány van, úgyhogy meg lehet próbálni.

40. Pasionella (válaszként erre: 35. - Amaunet)
márc. 15. 13:39
Ha a monitortol elszakadnek az bizony nekem kokemenyszunet lenne mert ha nem bamulom a monitort akkor nincs munkam...
márc. 15. 13:08

Nem betanított munka, de ha már rákérdeztél leírom:

1. Bemegyünk, bekapcsoljuk a gépet, megnézzük az emaileket (amiket azután kaptunk, hogy eltávoztunk a munkahelyről + amiket előző napon bejelöltünk, hogy másnap foglalkozni kell vele). Ezekben az emailekben szerepel, hogy XY cégnek milyen hasfájása van. Milyen okmányokat szeretne, mit kikhez továbbítsunk (többi kollégának) vagy mi az amit javítani kell, törölni stb.

2. Ezután ami az asztalunkon vár paksaméta papírkupac, azokból kiválogatjuk az emailekhez kapcsolódót, és azt külön kezeljük. A maradékot is külön, annak is megvan a folyamata.

3. És ezen kívül is vannak még reggeli teendők, azt most nem sorolom.


És ezen akadtam ki, hogy ő a papaírkupacot elkezdte elsőként lefűzni, archiválni. Aztán tök mást csinált, aztán megint mást, és az emailek kimaradtak neki. Már mire beértem kb az összes papírt eltűntette. Mondom, az ügyfelek emailje az első....


Mert ez plusz munka így: ha lefűzi őket, meg elpakolja, és aztán olvas emailt, veheti elő újra őket, keresheti ki, párosíthatja a cégekhez, szaladhat a kollégához (akik mondjuk 8-10 között foglalkoznak a problémás cégekkel) stb. Tehát elpakolja őket szépen, aztán hamarosan veheti őket elő újra, és túrhatja át az egészet. Felborítva a lefűzött rendszert, mert akkor onnantól borul az egész.

márc. 15. 13:05

Na igen, munkahelyre nem kávézgatni meg pletykázni kell járni.


Nekem volt olyan kolléganőm, aki állandóan azért b.sztatott másokat (engem főleg), hogy ő márbfél hétkor bennt van. Én meg fél 9-re jártam (kötetlen m.idő).


Na ja, csak fél 7-től 9-ig kávézott, reggelizett, teázott, meg furkálódott! Mikor én beértem, még egy percet sem dolgozott!

37. Bözsi néni (válaszként erre: 29. - Amaunet)
márc. 15. 13:00

Miért ne tudhatná jobban? Sokszor aki 10-15 éve egy helyen dolgozik, bele van "kövesedve" a megszokásaiba, pedig lehet, hogy nem ártana változtatni.


Néha szükséges leporolni a rlgi dolgokat:-)

36. Bözsi néni (válaszként erre: 1. - Lillu_12)
márc. 15. 12:54
Ez valamiféle betanított munka, hogy csak egy betnult, előirt sorrendben lehet elvégezni?
35. Amaunet (válaszként erre: 32. - Pasionella)
márc. 15. 12:09

"ha legalabb 2-3 orankent lenne az a bizonyos 10perc szunetem ugyebar ami gep elott toltve orankent jarna."


Az a bizonyos 10 perc nem arról szól, hogy akkor ne kéne munkát végezni, csak a monitortól kell elszakadni.

34. globus (válaszként erre: 33. - Pasionella)
márc. 15. 11:52
Amíg a főnökség ezt elnézi, nagy változás nem várható.
márc. 15. 11:40
De ertem, akiket te irtal a tipikus munkakerulok...vannak ilyenek nalunk is pedig nem engedhetne meg maganak...
márc. 15. 11:39

Mivel gyakorlatilag napkozben nem hogy szunetet tartani nincs idom de neha se enni se enni se mosdoba menni en 8:30ig igenis nyugodtan elkavezgatok mert ugy gondolom ennyi jar azt tekintve hogy dolgozok mint egy hulye es neha a 30perces ebedidot amit ugyebar le kell dolgozni lezavarom 10perc alatt.

Mas lenne a szitu ha neha tudnek szunetet tartani, ha legalabb 2-3 orankent lenne az a bizonyos 10perc szunetem ugyebar ami gep elott toltve orankent jarna.

Szerintem van egy par ember aki igy gondolkozik es ez nem baj mindaddig mig a fonokok resze megengedi maganak hogy havi 1misiert a fele napjat ne dolgozza...

márc. 15. 11:36
Általában ezek az emberek "túlóráznak" és adják elő magukat, mint akik feláldozzák a magánéletüket a munka oltárán, mert még nyolckor bent vannak. Pénteken kapkodnak, és álljon vigyázzba mindenki, mert azt még a héten meg kell csinálni.:)
30. globus (válaszként erre: 25. - PöttyösPanka)
márc. 15. 11:04

Éppen pár napja mesélte egy ismerősöm: felvették dolgozni, lelkesen belefogott, hát naponta leszúrták, hogy ne siess annyira! Nem hajt senki, nyugi, jó lesz az holnap is, még a végén rájönnek, hogy hamarabb is el lehet végezni.

Én csak azt utálom, ha valaki késik, meg még eleve kávézgatni akar, reggelizni (otthon mit csinált, ami miatt késett?), a munkaidő 8-kor kezdődik és ez mindenkire vonatkozik. Nem negyed tíz felé kéne feleszmélni, hogy jééé, most akkor hol tartunk, mit is kellene csinálni?

Fiam amerikai ismerőse ezt észlelte nálunk először, hogy Mo-n sehol nem tördelik össze magukat munkaidőt illetőleg.

29. Amaunet (válaszként erre: 17. - Lillu_12)
márc. 15. 10:02

Innovatív, proaktív.:)

Még egy-két hét és jobban fogja tudni a dolgokat, mint aki 10-15 éve ott dolgozik.:D

márc. 15. 08:24
Majd megszokja a te tempódat. Hívd ki egy kávéra, reggelizni, dumálj vele, stb...
27. andi6020 (válaszként erre: 1. - Lillu_12)
márc. 15. 08:23

Benned bizony.

Nem más idegesít, te idegesíted fel saját magad.

26. PöttyösPanka (válaszként erre: 1. - Lillu_12)
márc. 15. 08:18
Nem kell mindenkit kedvelni. Ha nem szimpatikus, hát nem szimpatikus. Viszont magadnak teszel jót, ha megtanulod nem idegesíteni magad mások miatt. A kolléganőd nem rosszindulatból viselkedik így, vagy hogy téged bántson. Hagyd rá a dolgot, és dugj a füledbe egy fülhallgatót.
25. PöttyösPanka (válaszként erre: 2. - E528a9eaf0)
márc. 15. 08:12

Teljesen normális, hogy kezdőként az ember igyekvő és szorgalmas. Ha már az elején sem az, mire lehet számítani tőle a későbbiekben? :D

Nálunk az egyik részlegen szokás az újakat utálni és szivatni a lelkesedésük miatt. Persze, mivel a régiek nem akarják, hogy kiderüljön, fele annyi idő alatt is képesek lennének végezni ugyanannyi munkával.

24. e528a9eaf0 (válaszként erre: 8. - Channa*)
márc. 15. 06:01

Senkinek nincs baja velem a munkahelyen.

Soha nem mondtak/utaltak ra az evek alatt, hogy a modoromon, vagy a magatartasomon valtoztassak.

Mindenkivel kedves, segitokesz, es elfogado vagyok.

márc. 14. 23:33

Nem irigyellek benneteket. Egy ilyen kolléganő egy energiavámpír és ha korábban tettre készen, jókedvűen ment az ember dolgozni akkor ennek lőttek.:/

Szerencsés vagyok, hogy nem kell ilyen emberekkel együtt dolgoznom. Igaz, egy légtérben többen vagyunk, de bedugom a fülem valami jó zenével és így hatékonyabb is a munkám, jobban haladok. Hogy ne zavarjuk egymást még telefonálással sem rászoktunk a chatre.

22. Lillu_12 (válaszként erre: 21. - Pasionella)
márc. 14. 22:31

:D Én is megnyugodtam, hogy nem csak engem idegesít. :D


A másik meg, hogy kérdez valamit (vagy mond) és van kinti zaj /benti zaj, másra koncentrálok. Ő meg nagyon halkan beszél. És csak azt érzékelem, mozog a szája, valamit beszél nekem, de nem értem. Aztán már többször nem válaszoltam, nem akartam hogy újra elismételje, mert tuti felesleges duma.

És ma már sokadszorra ez volt, és azt mondtam: nem hallok semmit, kérlek hangosabban beszélj. Nem tetszett neki.

21. Pasionella (válaszként erre: 12. - Lillu_12)
márc. 14. 22:16
Amugy ezt a felesleges dumalast en probaltam azzal kikuszobolni hogy semmire se reagalok, egy ideig magaba beszel tovabb utana pedig megkerdezi hallottam-e amit mondott amire szinten nem valaszolok es megis folytatja tovabb. Ennel bunkobb mar nem tudok lenni, semmi sem hat.
20. Pasionella (válaszként erre: 12. - Lillu_12)
márc. 14. 22:14
Az en kolleganom is pedig nincs is kozunk egymas munkajahoz. Mindent kommental amit epp csinal meg ugy mondja mintha egyenkent mekkora nagy szam lenne hogy megcsinalt ezt vagy azt... megnyugodtam bocsi hogy nem csak en vagyok osszezarva ilyen idegesito emberrel es mashol is vannak ilyen fura emberek.
márc. 14. 22:06

Csinál valamit, ezért érzem magam rosszul, hogy bántom. Mert a lustaság is idegesítő 😂

És ma megkérdezte a főnök, hogy milyen a munkavégzése, bírni fogja-e ha elmegyek szabira. Mondom igen. (Ha azt mondom nem, ugrik a szabi). És aztán megdicsérte, hogy milyen szép ügyesen, hamar betanult.


Jah. De én nem akartam lesokkolni, mint velem tették. És apránként adagoltam az infókat. Van amit még most sem tud, mert ráér. Legyen a napi dolgokban rutinja. Így gondolom.

18. Érdekes73 (válaszként erre: 12. - Lillu_12)
márc. 14. 21:58
Bizonytalan még.
márc. 14. 21:58

Egyébként attól tartok a fejemre nő majd tényleg.

Vannak speciális részei is a munkának. Ezeket is már megmutogattam egyik héten pl hétfőn. "Oké, ezt tudom". Pff. Másnap látom valamit csinál. Hát azt a folyamatot összemosta egy másikkal, és mint egy gép csinálja. Mondom ez tök más mint a tegnapi, más a menete. "De én tegnap azt mondtam...".


Majd ha hibázik, még rám fogja, hogy én oktattam rosszul.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook