Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében? (tudásbázis)
"A természetnek mindenre van gyógyszere."
Ez mitől logikus?
Emberi szervek: mikróbák
Tényleg nagy tudású. :D
Ne is mond a rákot Szabi!Van a listán is "egy-két" igen-igen durva dolog,aminél ha mellőzve van a hagyományos orvoslás,szintúgy brutális következményekkel jár...
Tényleg az idegroham kerülget...:SSS
Azt a dokinőt pedig nagyon,tényleg fájdalmas volt hallgatni...:SSS
Talán még én, aki hülye vagyok az ilyenekhez, is többet tudok nála e témában...
Szerintem a homeopaták jó része elköveti az a hibát, hogy a fizika terén nem kellő tájékozottsága ellenére nyilatkozik, és amikor elkezd a hullámokról, az energiáról meg a rezgésekről magyarázni, akkor szépen lejáratja magát.
Ilyen betegségekben tudunk segíteni
Allergia minden fajtája étel- ,fém- ,stb.
Parlagfűallergia
Ételallergia
Szénanátha
Asthma bronchiale
Góc
Ekcéma
Hajhullás
Krónikus bőrbetegségek
Psoriázis
Fog és szájbetegségek
Gombásodások
Candida fertőzések
Nőgyógyászati gyulladások
Alhasi fájdalom szindróma
Urológiai betegségek
Herpesz
HPV
Condyloma acuminata
Szemölcs, verruca vulgaris
Chlamydia
Vírusos betegségek
Orr-garatgyulladás
Arcüreggyulladás, orr-melléküreg-gyulladás
Krónikus hörghurut
Emésztési panaszok
Reflux, gyomorfekély
Puffadás
IBS / irritabilis bélszindróma
Krónikus epehólyag-gyulladás
Hasi diszkomfort
Colitis ulcerosa
M Crohn
Krónikus hasmenés, székrekedés
Izületi panaszok
Migrain, fejfájás
Fáradékonyság
Immunerősítés
Szorongás, stressz
Prosztatitisz
Krónikus folyás
Hólyaghurut
Fogyókúra
Méregtelenítés
Érdekes hogy a rák kimaradt.
Éppen erről beszélünk, hogy a homeopátia bizonyítottan nem hat. Nekünk tudományos bizonyítékaink vannak, neked anekdotáid.
Itt vannak a "gyógyultak".
Majdnem mind allergiás
Hát igen ez nagyon csúnya volt. Főleg azért, mert tudásban és tapasztalatban még nagyon messze vagy tőle.
Nekem a músorvezető nő hozzáállása nem tetszett, ennyi idő alatt nem lehet erről a témáról hitelt érdemlően beszélni.
A homeopáti hat sok embernél. A nem "hívőknél" is.
A doktornőnél nagyon sok olyan ember kapta vissza az egészségét, akikről az orvosok már lemondtak.
" Ezzel együtt kell élni" mondással. Ezt már én is többször megkaptam.
Általában hiszek a természetgyógyászatban, de azért vannak kivételek nálam.
Pl. ekcéma jött ki a kezemen (eddig sose volt). Ronda, viszket, aztán repedezik az ujjam köze, nem ragozom.
Mondom a barátnőmnek, hogy ebből bőrgyógyász lesz, mire ő: "ezt te teremtetted magadnak, te tudod elmulasztani is", stb, lila szöveg.
Bőrdoki írt kenőcsöt (jó, hát szteroidos, ettől még nem fogok a kardomba dőlni), és két nap (!!) alatt elmúlt az, amivel előtte két hónapig szenvedtem.
De most miért én teremtem meg magamnak, miért kell lelki dolgokat beledumálni abba, hogy nem szereti a bőröm a Cillitet meg a Domestost.
Szerintem ez is kémia, meg biológia, meg a gyógyítása is.
Szóval, sok esetben jó a természetgyogyi, meg az öngyógyítás, meg az, hogy lelki alapon gyógyuljunk, de nem mindig.
"a kémiai szemlélet vált uralkodóvá."
Talán mert a betegségek is (bio)kémiai folyamatok.
Érzelmi alapú érvelés. A valódi orvoslás minden idők legsikeresebb időszakában van, az átlagos várható életkor folyamatosan emelkedik.
Érdemes megnézni Dr. Kecskés Gabriella homeopata orvos és Dr. Lakos András nemhomeopata orvos, vitáját az RTL Klub Reggeli c. műsorában:
www. youtube. com/watch?v=fdgnOgOOzr4
Ezt a linket a Mennyire hiszel az orvosokban topik 199. hsz-ből tulajdonítottam el.
Már sok hasonlót olvastam, de ezt most be is másolom.
Azért elég könnyű lehet akár csalni is ezekkel a higításokkal, rázogatásokkal, ha hirtelen befut egy nagyobb megrendelés. Utólag az összetételen ez úgysem ellenőrizhető ugyebár.
Lehet hogy nekem is kifizetődőbb lenne ilyesmivel foglalkoznom inkább, mint kínlódni mindeféle műszaki dolgokkal. :)
"az ő idejében sokkal tisztább volt a desztillált víz!"
Haha!
A post hoc ergo propter hoc (latinul „utána, tehát miatta”) vagy röviden post hoc olyan logikai/következtetési hiba, amelyben az érvelő feltételezi, hogy ha az egyik esemény a másik után következik be, akkor közöttük feltétlenül ok-okozati összefüggés van.
Formája:
B A után történt
Tehát, A okozta B-t.
Tipikus példa:
Nem tudom, mit csináltál vele, de akkor kezdtek bajok lenni az autómmal, miután kölcsönadtam neked.
Ezen alapul a legtöbb alternatív gyógymód is.
Én is így gondolom, mégis a homeotól kezd javulni.
Már csak a parlagfű ellen harcol a szervezetem amit próbálok azért úgy agyilag is gatyábarázni. Még használom a homeot rá.
Míg nem ismertem azt, amit most használok, nem javultam semmit. Próba szerencse alapon vettem.
Amúgy egy olyan homeo amiről eszembe sem jutna, hogy erős görcsöket okoz az biztosan placebo? Nem számítottam rá egyáltalán. Kellemetlen meglepetés volt.
Hahnemann, ott rontotta el a dolgot, hogy egy bőrkötésű Biblián ütögette az üvegcséket. Ezt meglátta egy bigott pap, és eretneknek kiáltotta ki. A szereit pedig az ördög praktikájának. Ez olyan mélyen vert gyökeret a keresztény világban, hogy máig nem tudnak túl jutni rajta.
drnéni: az ő idejében sokkal tisztább volt a desztillált víz!
Ugyanis legalább kétszer párolták le! Sőt, mindkétszer négyfelé. (bár lehet, hogy vannak még homeopaták akik követik ezt a módszert)
További ajánlott fórumok:
- Hiszel a homeopátiás csodaszerekben? Én nem.. Győzz meg az ellenkezőjéről
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Orvos természetgyógyász segít itt Kérdezzetek
- Hiszel a természetfeletti dolgokban és mi a véleményed róluk?
- Megfázás, influenza természetes gyógymódokkal, esetleg homeopátiával
- Terhességi cukorbetegnek lehet homeopátiás készítményt, vagy gyógynövényeket alkalmazni természetesen a diéta tartása mellett?