Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért hiszi el olyan sok nő, hogy elvehetik tőle a gyerekét? fórum

Miért hiszi el olyan sok nő, hogy elvehetik tőle a gyerekét? (beszélgetés)

1 2 3
34. d2d5bb5db4 (válaszként erre: 18. - A0c1361e44)
2014. febr. 8. 18:29

Csak nem ez az általános. Szép dolog, de rika, főleg ha elválnak, és nem megözvegyült.

Mert akkor megint más az apa hozzáállása.

33. gribedli*** (válaszként erre: 24. - Moonlight13)
2014. febr. 8. 18:28

Aki kibujik a gyerektartas fizetese alol ugy, hogy pl feketen kapja (keri) a fizeteset, az hogy tudja birosag elott igazolni, hogy kepes eltartani a gyerekeket? Mert igy ugyanolyan rossz benyomast kelt mint az asszony, ha azert akarja elperelni a gyereket az anyatol, mert az anya nem tudja eltartani, mert ezzel (fekete fizu) o sem tudja eltartani a gyereket.

Ha pedig bizonyitja, hogy tobbet keres mint az anya, egy okkal tobb, hogy maris le lehessen tole vonni a gyerektartast:)

32. a0c1361e44 (válaszként erre: 27. - Gribedli***)
2014. febr. 8. 18:27
Más milyet is nehéz nem csak a képzettségnek megfelelőt.
31. timycat (válaszként erre: 28. - C114183a1c)
2014. febr. 8. 18:26
Ez nem ilyen egyszerű, hosszú idő mire az állam odaáll az apa helyébe, ha egyáltalán odaáll
30. c114183a1c (válaszként erre: 25. - Gribedli***)
Nem tudom, én nem kaptam ilyent. :) Nem is kértem. A gyerektartásról is lemondtam volna, de azt nem én kapom, hanem a Gyerekem, azt a jó sokat! Meg sem lennénk nélküle! :D
29. timycat (válaszként erre: 25. - Gribedli***)

Ez nálunk a házastársi tartás; ahogy a nevéből is kitűnik, két irányú utca.

(Vagyis ez van márc 14-ig, az új szabályokat még nem néztem és ha továbbra is szeret az Isten, nem is lesz rá szükségem hogy megnézzem)

28. c114183a1c (válaszként erre: 24. - Moonlight13)
2014. febr. 8. 18:25
De ez nem úgy van, hogy ilyenkor megkapja az államtól, és az állam majd beszedi?
27. gribedli*** (válaszként erre: 23. - Moonlight13)
2014. febr. 8. 18:23

Ha surgosen munkat kell talalni mert eselyes, hogy elveszik a gyerekeket, szerintem sokan elmennek barhova, akar mosogatni, takaritani is, mert az ido surget.

Kepzettsegnek megfelelo munkat talalni nyilvan nehezebb, szerintem az a legjobb ilyenkor, ha egy no mar akkor elkezd munkat keresni, amig meg hazasok, egyaltalan, az onallosaga miatt is. Sot, az a legjobb, ha akkor is van valamilyen tevekenysege, amivel tud keresni, amikor egyaltalan nics szo valasrol, krizisrol, a kiszolgaltatott helyzetet meg lehet es meg kell elozni

26. timycat (válaszként erre: 15. - Gribedli***)
2014. febr. 8. 18:22

Ez nem így van, az esetek egy részében a női bíró sem előny az anyának. :S Ez van, a nők többsége még a cart is irigylik a másiktól és inkább hibáztatnak egy nőt, mint egy férfit.

A férfiak általában megértőbbek a nők felé

25. gribedli*** (válaszként erre: 22. - C114183a1c)
2014. febr. 8. 18:18

Asszonytartas (nalunk van, otthon nem tudom): a ferjnek garantalnia kell annyi penzt, amennyibol a hazassag alatt gazdalkodott a feleseg, vagyis ennek akkora reszet, ami anya+gyerekeket erint. Amig a no nem talal munkat. Miutan talalt munkat, akkor csokken az asszony tartas kiegeszito jellegu osszegre, vagyis a no fizetesevel megegyezo osszeggel kevesebb lesz, hiszen azt a reszt mar megkeresi.

Viszont barmilyen uj viszony eseten, ha nem is hazassag vagy egyutteles, de van egy uj pasi, azonnal megszuntetheto az asszonytartas, mert akkor mar nem tartozik az ex ferjre (ergo nem koteles eltartani a not tobbet, csak a gyerektartast kell kuldenie).

Kozos gyerekfelugyeletnel (3 nap anyaval, 3 nap apaval) nincs gyerektartas egyaltalan, csak asszonytartas van, amig nem talal munkat, vagy nem kezd el randizni massal, szoval

ahogy fent is irtam.

24. moonlight13 (válaszként erre: 22. - C114183a1c)
2014. febr. 8. 18:17
Elméletben ez mind nagyon szép, de pl. a gyerektartás alól sok férfi rendszeresen kibújik, akkor gondolod, hogy az asszonytartás alól nem bújna ki? Mire behajtja valaki több hónap is eltelhet, a gyereknek pedig enni kell! Más az, hogy mihez van jogod, és más a valóság sajnos!
23. moonlight13 (válaszként erre: 19. - Gribedli***)
2014. febr. 8. 18:12
Nem tudom, hol mennyi idő alatt lehet munkát találni, én nem könnyen találtam.
22. c114183a1c (válaszként erre: 16. - Moonlight13)
2014. febr. 8. 18:11
Kapja a gyerektartást, a családi pótlékot és esetlegesen az önkormányzattól is gyermekvédelmi támogatást. Ha nem dolgozott, nyilván törődött a családdal, ebből kifolyólag talán asszonytartást is kaphatna, vagy nem tudom mi ennek a hivatalos neve.
21. a0c1361e44 (válaszként erre: 20. - Gribedli***)
2014. febr. 8. 18:11
Annyira nem volt pereskedés. A gyerek anyja szeretett iszogatni (vendéglátós volt), szeretett pasizni, de annyira, hogy a gyerekkel egyedül volt otthon, mert a férj katona volt és amikor ment haza az apa a gyerek egyedül volt otthon a kiságyban. Tehát, totál megbízhatatlan volt az anya, így egyértelmű volt, hogy kivel marad a gyerek.
20. gribedli*** (válaszként erre: 18. - A0c1361e44)
2014. febr. 8. 18:06

Es ott az anya engedte at a gyerekfelugyeletet?

Nekunk van a csaladban egy ilyen unokateso, ahol 2 gyerek mellol egyszeruen lelepett az anya, de vissza se nezett, viszont egyertelmuen nem kellett pereskedni sem, mert o mondott le roluk.

19. gribedli*** (válaszként erre: 16. - Moonlight13)
2014. febr. 8. 18:02

Munkát, valamilyet hamar lehet talalni. De gondolom, az apa sem kesz arra, hogy feladja a sajatjat a gyerekneveles miatt, vagy csak part time dolgozzon.

Igy egykettore az anya visszaszerezheti, ha egyaltalan elvettek tole, mert azert adnak egy turelmi idot, hogy azon belul talaljanak munkat.

18. a0c1361e44 (válaszként erre: 8. - Gribedli***)
2014. febr. 8. 18:02

De van ilyen. Nekünk van egy barátunk, aki 6 hónapos korától nevelte egyedül a lányát.

Bölcsibe vitte, érte ment, aztán ovi, suli, stb.

Az anyukája, mármint az apa anyukája besegített, ha tudott.

17. a0c1361e44 (válaszként erre: 1. - Gribedli***)
2014. febr. 8. 17:59

2 dolgot tudok elképzelni, hogy miért hiszik el.

1.) nem csak a válás kapcsán, hanem úgy általában terrorizálta őket a férj (lelki terror esetleg agresszióval fűszerezve).

2.)tudja magáról a nő, hogy tényleg elvennék tőle a gyereket.

Ja, és van egy harmadik is, akik annyira buták, hogy semmit nem tudnak az életről.

16. moonlight13 (válaszként erre: 5. - C114183a1c)
2014. febr. 8. 17:57
Olvashattad, h. anyukának nincs melója. Akkor hogy látná el a gyereket?
15. gribedli*** (válaszként erre: 12. - Timycat)
2014. febr. 8. 17:56

Ha a pasiját akarja, természetesen!:)

De egy válásnál nem tud annyi bőrt lehúzni egy munkanélküli nőről, mint amennyit le tudna húzni a munkanélküli nő férjéről, ezért nem teljes gázzal megy neki.

14. gribedli*** (válaszként erre: 10. - A7dd008376)
2014. febr. 8. 17:53

Ahhoz képest, hogy ez csak egyetlen eset és szélsőséges eset, rengeteg az elvált család, mondjuk lehet olyan 100-ból egy eset, amikor az apukánál maradnak?

De a nagytöbbség annyira blöfföl...bele sem gondol, hogy nem is tudná elvállalni a felelősséget amivel mindez jár.

Én tudok olyat is, ahol az anyuka nem főz soha, a gyerekek hideg (nem főtt, hanem a csomagból) virslin nőttek fel, vagy uzsonnára kaptak egy zacskó cukorkát, chipset, hogy vacsoraidőre ne legyenek éhesek, hamar elmenjenek aludni vacsi nélkül. Hogy ő beengedhesse a pasiját. A gyerekek napi 1x ettek főtt ételt, az oviban. Ja, és ők is egy lyukban laktak, mert a fizujából ez került ki (mellette gyűjtenie kellett plasztikai műtétre). Az ex férj egy csomószor el akarta őket perelni, a csajnak egy semmilyen, ingyenes ügyvédje volt és még így sem sikerült a férjnek.

Na, ha tőle sem vették el, mert ugye nem alkesz, nem drogozik, akkor miért tudnak mégis sakkban tartani ennél sokkal normálisabb anyákat? És ők miért hiszik el?

13. c114183a1c (válaszként erre: 9. - Gribedli***)
2014. febr. 8. 17:53

Ebben egyáltalán nincs igazad. :)

A kis hölgy azt mesélte, hogy most konkrétan azt próbálják megcélozni, hogy pszichiátria rendellenessége, mentális zavarai vannak, ezért nem megbízható. Különböző vizsgálatokon kell részt vennie. :( Nagyon sajnáltam szegényt.

Ennek az ügyvédnőnek még nem volt vesztes ügye. Ezt egy bíróságon dolgozó ismerősöm mondta, de amúgy sem volt kétséges, hogy kit kérek fel, amikor x-edjére adta be a kérelmét a volt férjem, hogy a tizenezer gyerektartást még lejjebb vigyék. Már nagyon elegem volt a kétévenkénti perből. Kétszer képviselt az ügyvédnő és most a harmadik év van (lekopogom), tehát egy évet már kihagyott az ex-em.

12. timycat (válaszként erre: 9. - Gribedli***)
2014. febr. 8. 17:50
Egy nő -főleg egy másik nővel szemben- sokkal kegyetlenebb tud lenni, mint egy férfi.
11. timycat (válaszként erre: 1. - Gribedli***)
2014. febr. 8. 17:47

Ritkán, de előfordul.

Az igazság az, hogy az apák annyira nem is törik magukat a gyerekért, hisz gonddal jár, meg csajozni sem lehet úgy mellette.

Az a pasi aki ezzel zsarol az csak fenyegetőzik, nem akarja komolyan, a nők meg h.lyék, általában nem csak a gyerek esetleges "elvesztése" miatt maradnak, hanem valamilyen szinten függésben vannak a férfitől, többnyire anyagilag.

De ismerek olyat aki csakúgy bosszúból kihasználva a kapcsolatait elperelte a gyereket az anyától (aki teljesen normális körülmények között élő orvos), aztán a pasi szülei nevelték a gyereket, mert neki nem kellett a gyerek csak még ezzel is fájdalmat akart okozni. Akad sajnos ilyen görény is.

2014. febr. 8. 17:41
*egyetlen esetrol tudok, ahol a jegyzo apuka elperelte a felesegetol a nagyobb fiut, a kisebbel szemben pedig apasagi pert kert; persze mindketto az ove volt... a nagyobb felnott korara is bepisil, le van szazalekolva, idegroncs; a volt feleseg lelkileg belerokkant a pereskedesbe, mert nem birt a "nagykutya" ferjevel*
9. gribedli*** (válaszként erre: 7. - C114183a1c)
2014. febr. 8. 17:41

Én úgy gondolom, ha már butaság, vagy információhiány miatt van, akkor erre is adhatunk tippeket.

De meggyőződésem nekem is, hogy addig addig mondogatják, fenyegetik az egyes anyákat, míg maguk is belenyugszanak. Egy női válóperes ügyvéd lehet, hogy egy nőt szolidaritásból sem fog annyira meghurcolni, ha ellenfél is, mint ahogy ezt egy férfivel teszi, szóval egyáltalán nem biztos, hogy ha a túloldalon lettél volna, "félned" kellett volna:)

8. gribedli*** (válaszként erre: 3. - 91d4989ab9)
2014. febr. 8. 17:35

De mekkorák voltak a gyerekek? És egyáltalán elment valahova, hogy érvényesítse a jogait?

Mert én kötve hiszem, hogy egy apuka munka mellett még reggel elviszi a gyerekeket oviba (felöltöztetve, megreggeliztetve, tisztán), ovi záráskor hazaviszi őket, vacsi, fürcsi, játék, közben kimos, rendet rak, elmosogat, leteszi őket aludni stb.

Mert a zsarolós apuka pont nem ez a fajta házias férj általában, sőt, még a háziasabb, otthon segítőkészebb apukák is inkább intelligensebbek annál minthogy ilyet vágjanak a nejük fejéhez.

Másik: ügyvéd, bíróság, és a zsarolós pöcs is mindjárt behúzza a pöcsét:)

7. c114183a1c (válaszként erre: 2. - Gribedli***)
2014. febr. 8. 17:34
Válaszolnék ismételten. Nem csak az ügyvédektől függ ezek szerint. Hanem emberi butaságból is adódik, lásd zsuzsa76x (vagy ki) hozzászólását.
6. a7dd008376 (válaszként erre: 1. - Gribedli***)
2014. febr. 8. 17:27
*mert a ferfi azt hiszi, hogy ezzel lehet legjobban zsarolni, megfelemliteni, maradasra birni egy anyat*
5. c114183a1c (válaszként erre: 3. - 91d4989ab9)
2014. febr. 8. 17:26
Bocs, de ez egy nagy baromság. Anyukának pont hogy el kell mennie a Bíróságra. Előtte pedig keresni egy jó ügyvédet.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook