Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért esik össze a piskótám, miután kiveszem a sütőből? fórum

Miért esik össze a piskótám, miután kiveszem a sütőből? (tudásbázis)


1 2
22. szanád (válaszként erre: 20. - Ea9bff1b44)
2008. jún. 8. 21:18

a 8. hozzászólásban leírtam ......


ha különveszed a tojást , ahogy mondod több a hibalehetőség

én ezért mondom mindenkinek hogy próbálja merg úgy hogy egybe veri a tojást, sokkal stabilabb lesz a piskóta

21. ea9bff1b44 (válaszként erre: 19. - 754c7e07c3)
2008. jún. 8. 19:36
A lisztes szórással érem el, hogy ne ragadjon a konyharuhára? Mondjátok már, hogy fejlődésképes vagyok. Annyi mindent tudok sütni, gyönyörűek a muffinjaim, bátran mondom, isteniek az aprósütieim, de a piskóta valahogy kifog rajtam.Szépen feljön, aztán kivéve mintha kihúznám a szelepet belőle.
20. ea9bff1b44 (válaszként erre: 13. - Szanád)
2008. jún. 8. 19:29

Mindenképpen adok a véleményedre! Én eddíg mindíg úgy csináltam a piskótát, hogy külön vertem fel a fehérjét. Pontosabban, pl. 6 tojást véve:

Különválasztottam a fehérjét a sárgájától. A sárgákhoz 6 kanál cukrot tettem, azzal kikavartam. A fehérjéket felvertem, és a 6 kanál rétesliszttel és sütőporral felváltva óvatosan a tojássárgákhoz kevertem. Előmelegített sütőbe tettem. És sütés után rögtön kivettem.

Sok sarkalatos pontja van a leírtaknak, ugye?:-)

Taníts meg kérlek igazi piskótát sütni!

Köszike

19. 754c7e07c3 (válaszként erre: 18. - Szanád)
2008. jún. 8. 17:46

Lehet én is cukrász vagyok? :DD

Pont így csinálom. Magamtól rájöttem, ez a legjobb. De nagyon jó tudni, hogy a cukrászok is így csinálják. :DD

18. szanád (válaszként erre: 17. - 754c7e07c3)
2008. jún. 8. 15:05

én is jó vagyok piskótában elhihweted )))

de mégse hisznek nekem

egyébként ha nagyon profi szeretnél lenni akkor a következőt kell tenni a piskótával sütés után...

amikor kiveszed leszórod liszttel , és egy tiszta konyharuhára kiborítod , majd a sütőpapírt lehúzod róla..és így hagyod kihülni....

2008. jún. 8. 14:33
Nos, szerintem is ki kell venni a sütőből ahogy megsült. Ha benne hagyod összeesik. Legalábbis én ezt tapasztaltam. Piskótában jó vagyok. :))
2008. jún. 8. 14:32
Én évekig kinlódtam, mire kiderült, hogy azért esik össze, mert túl forró sütőben sütöm, és csak megbarnul, de nem jól sül át. Azóta 160 fokon szuper szokott lenni.Persze ez, csak az én tapasztalatom
2008. jún. 8. 13:42
Nem szabad sutes kozben nyitogatni a sutot allitolag, foleg a sutes elejen. Valami ilyen mondott annak idejen a nagymamam.
14. alyce (válaszként erre: 7. - Szanád)
2008. jún. 8. 13:31
Úgy, hogy amikor megsült a piskóta, nem veszem ki egyszerre, hanem hagyom egy kicsit ott kihűlni. De természetesen az előbbi hozzászólók véleményét pártolom, ugyanis tényleg sokmindentől függ, hogy milyen lesz.
2008. jún. 8. 10:19

úgy látom a sok háziasszonnyal nem tudok versenyre lépni ,akik azt írják hoi a sütőben kell hagyni a piskótát stb....


ha rám hallgatsz akkor úgy csinálod a piskótát ahogy akarod

egy tapasztalt cukrász .....

12. s.irma
2008. jún. 8. 09:58

Igaz,hogy a piskótát gyorsan el lehet készíteni, de sok mindentől függ, hogy milyen lesz.

A legfontosabb azonban, hogy nem szabad forró sütöbe tenni hanem csak kicsit előmelegítettbe. És a végén kivenni sem szabad. Hanem résnyire nyitott ajtónál hagyni kell kihűlni.

Ha ez megvan soha nem esik össze.

2008. jún. 8. 09:48

Sziasztok :o)


A megoldás a 3. 4. válaszban van.... A hirtelen hideg levegőtől (és akkor egy másik válasz igazsága) sok nedvességet szív magába....

Szóval hagyd a sütőben kihűlni.... (bár azóta lehet, h rengeteg szuperszép piskótát készítettél)

:o)

2008. jún. 8. 09:46

Az a helyzet hogy a piskóta készítésénél ,ill sütésénél nagyon sok a hibalehetőség.

Jól fel kell verni a tojást

amikor belekevered a lisztet,vigyázni kell hogy nagyon ne törjön a hqab

_ha nem elég meleg a sütő

_ha túl meleg a sütő

-a légkeveréses sütő egyáltalán nem alkalmas a piskóta sütésére ,ki kell tapasztalni,én hagyományosban sötöm

-nem szabad nyitogatni a sütőt

egy-két piskótát célszerű tapasztalat szerzés céljából sütni

2008. jún. 8. 09:43

Szia , a piskóta elég kényes dolog ,nagyon sok helyen el lehet rontani,mind a keverésnél,mind a sütéssnél.Az alap piskóta recept a következő

1 db tojás

3 dkg cukor

3 dkg liszt

6 tojás alatt 1/2 sűtőpor,felette egy egész

Készítés .az egész!!!!! tojásokat felverjük a cukorral ez kb 4 perc,akkor jó ha már szépen kivilágosodott és fodrozódik a hab,ez a robotgépe a kettes közepes fokozaton.ekkor alacsony fokozatra kapcsoljuk a gépet ,és ovatosan belekeverjük a sűtőporral elkevert lisztet.

a sütés kb 15-20 perc,de ez so9k mindentőlé függ

íRD LE HOGY mi nem jó a piskót5ádnál,összeesik a sütés után? vagy fel sem megy ,milyen erős sűtőben sütöd??

8. szanád (válaszként erre: 5. - 26c9a8950c)
2008. jún. 8. 09:39
ez a legnagyobb hiba , ha benne hagyod
7. szanád (válaszként erre: 4. - Alyce)
2008. jún. 8. 09:39
ezt hiogy érted hogy nem szabad egyszerre kivenni ?
2008. jún. 8. 09:35

Szerintem is több oka lehet,nézz utána szakkönyvekben.

Pl.nem volt elég forró a sütő,mikor betetted a tepsit.

Vagy nem volt jól kikerverve:elég keményre kell verni a fehérjét,lehetőleg kézzel.

Nem is olyan egyszerű a piskótakészítés.

Viszont nagyon finom.:-)))

2008. jún. 8. 09:32

Rögtön kiveszed amikor megslt?

Én hagyom, hogy ott hüljön egy darabig résnyire nyitott sütőajtónál.

2008. jún. 8. 09:30
Ha jól tudom a piskótát nem is szabad egyszerre kivenni, mert összeesik. Lehet az volt a baj.
2008. jún. 8. 09:28

annak nagyon sok oka lehet,

nézzél be a süteményekkel kapcsolatos sagítség című topikba

de ha esetleg leírod ide hogy hogyan készíted akkor meg tudom mondani hogy hol a hiba

2008. jún. 8. 09:28
Ha sok benne a nedvesség, szerintem akkor esik össze, több liszt kellene bele v. tovább sütni...
2008. jún. 8. 09:21
Miért esik össze a piskótám, miután kiveszem a sütőből?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook