Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért esett össze a mákos kalácsom? fórum

Miért esett össze a mákos kalácsom? (tudásbázis kérdés)


14. lobo1
2009. szept. 23. 11:11
Lehet hogy lágyabb lett a tészta, mint kellett volna. Majd legközelebb kevesebb tejet rakok bele.
13. dominós (válaszként erre: 9. - F2ee98befc)
2009. szept. 23. 10:36

Hát az könnyen meglehet.

Ezentúl csak vérnyomásmérővel sütöm, aztán megírom a tapasztalatomat. A hirtelen hidegtől leállt a vérkeringése? Oszt kolapsz...

12. szanád (válaszként erre: 10. - Lobo1)
2009. szept. 22. 21:42
az a lényeg... ))
11. SF
2009. szept. 22. 21:39
Nem lehet, hogy túl puhára hagytad a tésztáját, és szétfolyt, mielőtt megkelt volna? Persze, ha elfogyott, akkor mindegy:-))
10. lobo1 (válaszként erre: 9. - F2ee98befc)
2009. szept. 22. 21:20
Hát lehet, hogy így történt :-D De sebaj elfogy így is.
2009. szept. 22. 15:50
lement a vérnyomása esetleg? :)
8. szanád (válaszként erre: 7. - Lobo1)
2009. szept. 22. 14:25
Más ötletem nincs akkor hogy miért esdik össze
7. lobo1 (válaszként erre: 5. - Szanád)
2009. szept. 22. 14:18
Kenyérsütő dagasztó/kelesztő programján csinálta meg a tésztát. Kidagadt belőle. 160 fokos sütőben sütötten. De viszont a belseje is átsült. Plusz az oldala is megrepedt mindkettőnek.
6. szanád (válaszként erre: 3. - Dominós)
2009. szept. 22. 13:31

Nem azért esik össze , mert túl gyorsan húzod ki a sütőből

elméletileg nem is értem hogy miért esik össze ...

2009. szept. 22. 13:30
Nincs jól megkelesztve, túl forró sütőben sült.... kérget kapott , de belül viszont nem tudott átsülni
4. dominós (válaszként erre: 2. - Lobo1)
2009. szept. 22. 13:29
Nekem is összeseik, ha nem borítom a földre, akkor is. Nem nagyon, de nem olyan szép domború, mikor kihűl.
2009. szept. 22. 13:28
Azt nem tudom, de az enyém múltkor azért, mert túl gyorsan húztam ki a sütőből, és kiborítottam a földre. Hát az úgy nézett ki utána, mintha már egyszer megette volna valaki. Visszakapargattam a tepsibe, aztán megettük (csukott szemmel).
2009. szept. 22. 13:27
Sütöttem egy kalácsot ami kelt tésztából készült. Sütés közben olyan szép volt, de amikor kivettem a sütőből összeesett. Ízre szerencsére nincs gond, de nem olyan mutatós. Laza lehetett a tészta?
2009. szept. 22. 13:25
Miért esett össze a mákos kalácsom?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook