Miért együnk corn flakes-t (kukoricapelyhet)? (tudásbázis)
Nagyon sok minden van amiről azt gondoljuk egészséges ,mert pl nincs benne zsír vagy cukor de ha ezeket elhagyják még akkor is ott van az a rengeteg tartósítószer, meg ízfokozó. Tudatosan kell vásárolni már amennyire a pénztárcánk engedi. Manapság nem az egészség a legfontosabb, hanem vedd meg az akciós terméket a hiperek hadd virágozzanak. Lassan már egy év nem voltam bizonyos áruház üzletében pont emiatt. A minőségre aligha adnak.
Visszatérve a kukoricapehelyre lehet enni , és jobb reggelire joghurttal vagy tejjel , mint mondjuk egy szalonnás tojást.
Szóval mértékkel egészséges.
Próbálta már valaki a corn flakes bondás csirkecombot.
Isteni az íze, és jobb mint a zsemlemorzsa.
A bio kukoricapehely mennyivel drágább, mint a "sima"?
Jó lenne, ha a "sima" dolgokban is az lenne a természetes, hogy nincsenek tele cukorral. De ettől nagyon messze vagyunk sajnos. :-(
Igen, a müzliben is van cukor, mert jó esetben tartalmaz aszalt gyümölcsöt is, esetleg mézet (mondjuk én a natúrt, a méz nélkülit részesítem előnyben).
De még így is különb a reggeliző pelyheknél szerintem.
Mindig bosszantom magam a hazug reklámokon, amelyek azt akarják elhitetni velem, hogy a gyerekeknek egy nagy tál cukros műkaja lenne ideális reggelire. (Persze folytathatnám a sort a sok "igazi tejet" tartalmazó édességgel - azt tudtátok, hogy a gyerekeknek készülő joghurt, puding, meg satöbbi mindig sokkal több cukrot tartalmaz, mint a "sima", felnőtteknek szánt változat? Mi értelme plusz cukorral tömni a gyerekeket?!)
Nagyon sok müzli is tartalmaz cukrot, oda kell figyelni az összetételre, mikor vesszük...
A legegészségesebb az, amikor te magad állitod össze a saját müzlidet alapanyagokból, csak akkor lehetsz benne biztos, hogy mi van benne.
Oké, kivétel erősíti a szabályt.
:-)
De a Nestlének újabban szinte mindegyik reggeliző pelyhére nagy zöld betűkkel ráírják, hogy teljeskiőrlésű gabonából vannak, azt viszont csak az összetevőknél, kis betűkkel tüntetik fel, hogy cukor azért van bennük.
Szerintem a müzli egészségesebb, mint a reggeliző pelyhek (akár kukoricából, akár búzából vagy rizsből vannak).
Azt tudjátok, hogy a "teljes kiőrlésű", ezért hú de egészségesnek kikiáltott reggeliző pelyhek tele vannak cukorral? Na ezért nem tartom egészségesnek őket.
További ajánlott fórumok:
- Tudatosan együnk kevesebbet :)
- Horvátországi nyaralás alatt mire kell ügyelni? Mit ne igyunk és mit ne együnk? Valamint milyen gyógyszereket érdemes vinni magunkkal?
- Mit együnk és mit ne vizsgaidőszak idején?...avagy a legjobb agyserkentők.
- Mit együnk szénhidrát napon?
- Danon fantasia joghurt csokis kukoricapehellyel...hol lehet kapni csak olyan kukoricapelyhet??
- Hogy lehet házilag elkészíteni a puffasztott kukoricapelyhet (kukit)?