Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szex & Psziché fórumok » Miért az áldozatnak van bűntudata? fórum

Miért az áldozatnak van bűntudata? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Miért az áldozatnak van bűntudata?

1 2 3 4
101. syria
2017. nov. 30. 18:23
Azért, mert többnyire mindenfelől ezt sulykolják az áldozatba.
2017. nov. 4. 20:03

Történt a molesztálással kapcsolatban is egy vicces dolog, már amennyire ez a téma vicces lehet.


David Lynch rendező kapott egy dîjat most és volt vele egy kisebb interjú, a közönségből valaki megkèrdezte, hogy nem fél-e, hogy róla is kiszivárog valami molesztálós múlt?


Erre elnevette magát és azt mondta: Stay tuned!:D


Végülis, ha lenne takargatnivalója, nem röhincsélt volna, de hát akart egy kis titokzatosságot belevinni:)

99. gribedli*** (válaszként erre: 97. - f.frezia)
2017. nov. 4. 19:58
Gondolom, azèrt természetben fizet. Eddig tart a kifutás, amíg a nőkkel foglalkozik is, eltartják, amikor lohad a lelkesedése, kidobják. Ezt férfiak is szokták csinálni olyan nőkkel, akik csak vannak, eltartatják magukat és egyszer rájuk unnak, mert nincs többé egálban a szolgáltatás a rájuk költött pénzzel.
98. f.frezia (válaszként erre: 94. - nani79)
2017. okt. 31. 11:14

Egyébként én is borítanék mindent.

Odaállnék a férjem elé, szánom-bánom, hülyeséget csináltam.. mi legyen?

Nyilván nem ő az egyetlen, akit átvert, keresse meg a többi nőt, jelentsék fel.


Erről a Kaméleon című magyar film jutott az eszembe.

97. f.frezia (válaszként erre: 94. - nani79)
2017. okt. 31. 11:11

Igen, saját butaságának az áldozata..

De mennyi ilyen van.


Látásból ismerek egy srácot.. 10 éve nem dolgozik 2-3 hónapnál többet. Mert eltartatja magát. Kiszemel egyedülálló, magányos nőket, teszi a szépet, odacuccol, vmiért elbocsátják.. megy a vívódás.. telnek az évek és tök jól elvan. 2-3 évig is tűr 1-1 nő mellette, míg kirúgják, aztán jön a következő.

96. gribedli*** (válaszként erre: 94. - nani79)
2017. okt. 31. 07:44

Miért adott neki kölcsön? Aztán miután nem kapta vissza, miért adott még többször is?


Szerintem ebben a szituban az igazság felvállalása lenne a megoldás. A pasi arra játszik, hogy főhősünk úgysem meri felvállalni az igazságot.


És akkor igen, tényleg a nő a saját hülyesège áldozata.


Mégis azt mondom, hogy amikor màr nincs lejjebb és úgysem veszíthetsz semmit mert már semmid nincs, még megjátszanám ezt a kártyát vagyis hogy borítasz, felvállalod. Csak ezzel lehet megbosszulni a pasit és visszakapni (talán!) a pènzt. Vagy egy részét.


1. Szólni a férjnek, elmondani, hogy a házasság nem volt jó és egy rossz pillanata miatt csinált hülyeséget.

2. Bocsánatot kérni a fèrjtől a pénz miatt

3. Feljelentést tenni és utána elmomdani a másik pasi feleségének is az egészet.

95. a03dd05915 (válaszként erre: 94. - nani79)
2017. okt. 31. 06:59
Nem volt itt semmi erőszak, átvágták a palánkon. Saját butaságának az áldozata.
94. nani79
2017. okt. 31. 05:57
Sziasztok. Kicsit talán a témába vág, bár nem szexuális eredetű, de az áldozat a hiszékeny nő. Adott egy félresikerült házasság ahol a feleség nem boldog. Meg ismerkedik egy férfival, a pasi kedves figyelmes a csillagokat leigéri az égről szóval minden szép és jó. Aztán a pasi házat vásárol a feleségének akivel nincs is jóban és közös gyermekiknek. Igen ám de pénze az nincs hogy rendbe tegye. Kedves, figyelmes továbbra is főhösnőnkkel aztán elpanaszolja neki hogy nem tudja miből felújitani a vásárolt ingatlant. Ez olyan jól sikerül hogy főhősünk nagyobb összeget ad neki. Miután megkapja érezhetően kevesebbet tőrödik a hölggyel mondván Sok a munka. Viszont a pénz nem elég és még számtalan esetben kér pénzt és ígéri ha elkészül a ház a családjának elhagyja a feleséget csak szeretné hogy a gyerekeinek minden meglegyen. Nos ez természetesen nem így történik mivel együtt költözik a házba az asszonnyal és próbálja hanyagolni főhösünket. Főhösünk nem hagyja magát mindennel próbálkozik hogy ne szakadjon meg a kapcsolat mivel időközben rá jött hogy kijátszották és fél attól hogy nem látja viszont a pénzét. Hát bizony nem, mert minden igéret ellenére amit a pasi tett hogy visszafizeti csak kifogások és hazugságok vannak, és lépten nyomon egy újabb nőűgy kerül napvilágra. Igen lehetne hibáztatni a nőt hogy miért nem volt körültekintőbb, de ő is áldozat. És itt is elmarad a segitség az együttérzés, marad a tépelődés és a bezártság.
93. 80ASIQ
2017. okt. 29. 02:07
Most kellett az órát visszaállíni.
92. syria (válaszként erre: 88. - gribedli***)
2017. okt. 28. 09:57

Szerintem a kártérítés mellé letöltendő börtönbüntetés is kellene. Ha állatkínzásért lehet kapni, akkor szexuális zaklatásért miért nem?

Az a legszomorúbb, hogy az áldozatok nem mernek frissiben kiállni magukért. Ennek sok oka lehet, de minimum kettő nyilvánvaló:

1: úgysem hisznek nekem az elismert, nagyhatalmú, akárkivel szemben

2: joggal tartanak a bizonyítási eljárás alatti megalázástól, az esemény újra átélésének traumájától.


A bántalmazottak valószínűleg annyira szégyellik magukat, hogy a társaikkal sem mernek beszélni, pedig ha megtennék, akkor hamar kiderülne: jé, én is jártam így. S ha már nem egy, nem két ember állítja ugyanazt, akkor nem kellene pl. nevelőintézetekben évekig rettegniük az ott élőknek. Bár volt rá példa éppen nem régiben, hogy a zaklatók ellen a bántalmazottak mellett kiálló nevelőket kirúgták. Szánalmas, ami ezen a területen (is) zajlik.

91. syria (válaszként erre: 90. - oneman)
2017. okt. 27. 07:54

Na igen, a legapróbb dolgokra is nagyon kell ügyelni.

Az egyik korombeli szembe-szomszéddal egy időben kölcsönösen tettünk egymásnak a szakmánkba vágó szívességeket (ő autószerelői, én számítástechnikusi minőségben). Egyszer valaminek úgy megörültem, hogy adtam neki egy puszit. Mivel nem számított rá, bemozdult, s az arca helyett a nyakára sikeredett. Nem vettem észre semmit a reakciójából. Amikor legközelebb összefutottunk elmondta: nagyon meglepődött azon, hogy "nyakon csókoltam", s azt valami kezdetének vette.

Gyorsan tisztáztam a félreértést, s mivel intelligens ember, maradt továbbra is a kölcsönös barátság.

Nagyon tanulságos volt számomra ez az apróság.

90. oneman (válaszként erre: 89. - a03dd05915)
2017. okt. 27. 00:41
Olvasom, hogy már a szexuális töltetű viccek is problémásak, amik például szerintem férfitársaságban teljesen elfogadottak és mindenki jót mulat rajta. De tudjuk, ha nő is jelen van akkor vigyázni kell ki mit mond, különösen ezek után. Bár láttam már olyat is hogy nő viccelődött férfiakkal, ami számomra abszolút nem zavaró. De arra is kínosan vigyázok, nehogy egy nőhöz hozzáérjek mondjuk a munkahelyemen. Viszont olyan előfordult már hogy nő kicsit megsimogatta a karom például, ami abszolút nem volt zavaró, inkább azt mondanám hogy jól esett. Kár hogy ritkán fordul elő. Csak azt lenne jó tudni hogy lehet kideríteni kit mi zavar és mi nem.
2017. okt. 26. 22:20

Még a házipatika is ezzel foglalkozik...


[link]


Egy fb-kampány (amit egy amerikai színésznő kezdeményezett) mire képes, ugye? Egy időben a képeket színezték, hogy ezzel jelezzék a szolidaliásukat.

Kíváncsi vagyok ez meddig fog tartani?

88. gribedli*** (válaszként erre: 87. - syria)
2017. okt. 26. 21:44

Ha jól tudom, az Usában is van ilyen opciò,hogy fizet egy kártèrítést és el van intèzve de a kártèrítést is csak akkor fizetheti, ha az áldozat elfogadja ezt a megoldást.


Másrészt már kirúgták és a részesedését is elvették (gondolom, azt kifizették neki), vagyis az általa alapított céghez mostantól semmi köze. Plusz bevonult egy intézetbe (elvonós), a felesége otthagyta, nap mint nap előkerül egy új áldozat. Szakmailag megsemmisült. Szôval pont azt kapja vissza mint amivel ő fenyegette a nőket, hogy szakmailag megsemmisíti őket, meg felejtsék el Hollywood-ot.

87. syria
2017. okt. 26. 19:26

Attól tartok, a rendező úr meg fogja úszni, mert az ügyvédje tanácsára elállt a pertől, miután már nyolcan vállalnák bíróságon is az igazukat. (S vajon hányan lehetnek még, akik hallgatnak?) Ha nincs per, akkor nem lesz ítélet sem. Bár azt hiszem, éppen elég büntetés lenne neki, ha soha többé nem rendezhetne, nem taníthatna, nem mehetne színház közelébe. Ez a minimum, amit megérdemel.

Bocsánatot kért. Ezek szerint csak történtek dolgok, akárhogy is magyarázkodott.

86. 80ASIQ (válaszként erre: 29. - laprincipessa)
2017. okt. 26. 10:37
Amit írsz az igaz, de azért amit csak lehet, tegyen meg az ember, hogy megnehezítse a bűncselekmény elkövetését.
85. Smirnoff (válaszként erre: 83. - Böce)
2017. okt. 24. 21:26

Cöcccöcö, ezt marha könnyű innen mondani, mert lehet, hogy elindul a lavina, de előfordulhat, hogy aki borítani akar, az egyedül marad.


Aki meg egyedüli áldozat a hétköznapokban, az meg kb. semmi támogatásra nem számíthat. A rendőrség maga ad ki olyan felháborító videót a XXI. században, amiben az áldozatot hibáztatja, és elárulom, tényleg úgy is bánnak velük.

84. gribedli*** (válaszként erre: 78. - Smirnoff)
2017. okt. 24. 19:29

Sőt, volt ám, aki még így is elvágta a karrierjét, mert annyira hánynia kellett a történtek miatt, hogy onnantól minden filmszerepet visszautasított, aminek köze lett volna Weinsteinhez.


Pl Asia Argento. Ő egy rendező lánya, szóval marhára nem hiányzott neki semmilyen hátszél, hiszen ott volt apuci. Asiát is megerőszakolta ez a barom és Asia nem is akarta saját hasznára fordítani az egészet, mert onnantól ő minden olyan filmszerepet visszautasított Weinsteintől, vagyis senki sem mondhatja rá, hogy "mivan, most pofázol, hogy NEKI köszönhetően híres lettél, gazdag lettèl, te luvnya?" És mindezek ellenère ő sem merte elmondani több mint 20 évig. Most, hogy Ashley Judd elsőként beszélt erről, Asia azonnal kiállt ő is, tudván, hogy igen, ez némi köpködéssel, k.rvázással fog járni. De azt gondolta, nem mehet tovább.


És lám, milyen kiszámítható a világ, tényleg elmondták mindennek. Ami szar, hogy nők is beszálltak ebbe a fröcsögésbe. Ez elég nagy szégyen.

83. Böce (válaszként erre: 82. - gribedli***)
2017. okt. 24. 19:24

Hát ez az, össze kell fogni, és akkor nem tudják a szőnyeg alá söpörni. Az egy eléggé bennfentes világ, az áldozatok tudhattak egymásról.

Egy egész csapatot nem tudnak elhallgattatni szerencsére.

Örülök, hogy már voltak többen bátrak, akik feljelentették azt a mocskot.

82. gribedli*** (válaszként erre: 75. - Böce)
2017. okt. 24. 19:18

Mert nehéz elsőnek lenni. Nehéz, mert egyből jön a köpködés, az esetek többségében az áldozatot hibáztatják. Így, hogy elindult a lavina és sokan vannak, csapatban nem érzik magukat annyira védtelennek, mert ha a vilâg szembesül ezekkel a szörnyűségekkel, akkoregy esetet még simán a szőnyeg alá söpörnek és senki se hisz az áldozatnak de amikor százan, ezren mondják ugyanazt, azt már hálistennek nem lehet a szőnyeg alá söpörni.


És mivel az ilyen élményt egész életében hordozza magával az áldozat, 20 év után is fâj neki, nem felejt, jobb későn mint soha, megkönnyebbül,hogy kiadhatja magából. Persze attól, hogy 20 év után egy bűntény elévülhet, még nem válik semmivé azok számára, akik elszenvedték.


Másrészt már vagy 1 éve folytak a nyomozások, tehát amit most látunk, azok már a tények. Korábban is feljelentették a producert többen.


Az FBI megszervezte egy modellel, hogy kérjen állásinterjút Weinsteintől, csak mikrofont tettek a csajra. A pasi szórôl szóra ugyanazokat a megalázó dolgokat mondta neki, amiket a már korâbban feljelentést tevő nők mondtak, és gondolom, Weinsteinnek senki se súgott, szóval pont ezek az egybeesések bizonyítékul is szolgáltak, hogy a nők nemcsak kitalálták.


És először a NyTimes leközölte a felvételt, de nem mondta el, hogy az FBI szervezte meg az egészet és ugye így, hogy nem tudták azonnal az emberek, hogy a nyomozás miatt volt a modellen mikrofon, képzeld, első körben még rá is köpködtek, hogy na, direkt felvette, mert így akart híres lenni. Igen, ennyire gyanúsìtanak egy áldozatot is az emberek. Holott akkor már nagyon sok feljelentés volt a pasi ellen, csak direkt nem szivárogtatták ki.

81. gribedli*** (válaszként erre: 74. - Smirnoff)
2017. okt. 24. 19:06
Én biztos nem akadtam volna ki abban a közegben, hiszen ott elég megszokott dolog, hogy szállodában adnak interjút a celebek is, sőt, hány cikkben olvasni, hogy XY színésznő, énekesnő köntösben, koncert után ad interjút mert csak akkor jut rá ideje. Nyilván mâs szakmâkban ez elképzelhetetlen, időpontban, irodában zajlik de a filmes világ már csak ilyen.
80. gribedli*** (válaszként erre: 69. - Böce)
2017. okt. 24. 19:01
Szállodai szvitben volt az interjú,mondom, mivel a producerek sokat utaznak, gondolom, az volt a kifogás a pasi részéről,hogy másnap utaznia kell, ezért csak akkor ér rá mert annyira elfoglalt.
79. gribedli*** (válaszként erre: 65. - a03dd05915)
2017. okt. 24. 18:58
Mert ezekben a körökben éjjel nappal dolgoznak, vagyis aki dolgozni akar, éjjel nappal legyen diszponibilis, lehet, hogy azt mondta neki, hogy másnap el kell utaznia.
78. Smirnoff (válaszként erre: 75. - Böce)
2017. okt. 24. 18:46
Pl. mert azon kívül, hogy a karrierjüket elvághatták vele, ilyen szarházi megítélés van a köznépben a meg a bírák nagy tömegében.
77. Böce (válaszként erre: 75. - Böce)
2017. okt. 24. 18:44
jelentette
76. Böce (válaszként erre: 74. - Smirnoff)
2017. okt. 24. 18:43
Ha egy férfi köntösben nxit sjtot nekem, akkor én bizony azt mondom, hogy bocs, bészéljünk meg más időpontot máshol és otthagyom. Nem megxek be.
75. Böce (válaszként erre: 74. - Smirnoff)
2017. okt. 24. 18:40

Abban egyetértűnk, hogy aki egy szemét görény, az minden körülmény között az.


Én azt nemértem egyébként, ha mindenki tudott róla és ennyi érintett volt, miért vártak mostanáig? Miért nem jelenzett)k fel már mind?

74. Smirnoff (válaszként erre: 73. - Böce)
2017. okt. 24. 18:29

Nem, nem köntösben, de egyébként ha köntösben van otthon, akkor abban nyit ajtót. Ő nagyon összeszedett és precíz, de tévedni emberi dolog, szóval ha valahogy mégis elfelejtené a megbeszélt időpontot, akkor épp abban nyitna ajtót.

De emellett, ha a gribedli által említett személy épp nem abban nyitott volna ajtót, és nem este 9-kor, gondolom akkor is megengedte volna magának ezt. Kétlem, hogy kizárólag sötétedés után jön ki valakiből az állat, és egy farmer vagy egy smokig meggátolná a görénységben.

A köntös, magánlakás kombinációról meg még ennyi, hogy a filmezés, művészet egy olyan világ, ahol az ember némi bohémség felett szemet huny.

73. Böce (válaszként erre: 72. - Smirnoff)
2017. okt. 24. 18:15
Köntösben?
72. Smirnoff (válaszként erre: 69. - Böce)
2017. okt. 24. 18:14
Nekem van egy prof barátom, aki szokott a magánlakásán minden rossz szándék nélkül vizsgáztatni. (Amúgy már vonaton is vizsgáztatott.) Ez amiatt szokott előfordulni, mert a diák olyan időpontban tud menni, ami nem fér bele a kiírt keretbe, ő meg szokott olyan lelkiismeretes lenni, hogy az egyéb szabadidejét rászánja, csak akkor már nem szeretne órákat bumlizni a városon keresztül.
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook