Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miben/hogyan mossátok meg a rizst főzés előtt? fórum

Miben/hogyan mossátok meg a rizst főzés előtt? (beszélgetős fórum)


1 2
40. 563b626108 (válaszként erre: 32. - Tikka)
2016. máj. 22. 08:45
ne vegyél! nem igazi rizs, csak valami gyenge összetákolt utánzat!
2016. máj. 22. 08:44
semmibe
2016. máj. 22. 08:00

Tálban, többször váltom a vizet. Állítólag addig kellene mosni/cserélni rajta a vizet, amíg tiszta víz nem marad rajta, tehát a fehér trutyit kellene lemosni/öblögetni. (Ez a rádióban hangzott el még régebben valami konyhatudós hölgyeménytől.)


Én megelégszem a tudattal, hogy alaposan megmostam, leszűrtem - az én lelkiismeretem tiszta :-)))

2016. máj. 22. 07:44
szűrő víz
2011. dec. 1. 11:14
talban es vizben.
35. globus (válaszként erre: 34. - D6d0a67fc0)
2011. okt. 25. 12:48
Mosatlanul nem kicsit mocskos... javaslom, hogy próbáld ki :)
2011. jan. 3. 08:31
Én nem mosom meg a rizst, akkor nem tudom megfuttatni olajon! A lisztet sem mossuk meg! Főzés fertőtlenit! - Én igy gondolom, nekem ebből még nem volt problémám!
2010. ápr. 14. 21:57
Én is meleg folyóvízzel levesszűrőn keresztül.
32. Tikka
2009. jún. 24. 19:49
Főzzetek zacsis rizst,azt nem kell mosni! Bár múltkor már olyat is láttam,hogy a dobozra rá volt írva / spar-ban vettem/,hogy főzés előtt a zacskón keresztül mossuk át a rizst.Még jó,hogy nem kiöntve és szemenként! :)
2009. jún. 21. 21:40

Ha 90 fokon mosom, már főzni sem kell utána :-)

kész haszon. Csak a vendégek csodálkoztak legutóbb, mikor tálaláskor begurítottam a mosogépet, meg egy kanalat a húshoz.

2009. jún. 20. 20:46
tálban többször, majd lecsorgatom szűrőn keresztül
29. 9ac093e955 (válaszként erre: 27. - Dominós)
2009. jún. 20. 14:03
:-))))ez jó:-))
28. 2104cc91e8 (válaszként erre: 27. - Dominós)
2009. jún. 20. 14:00
hi hi hi :) :)
2009. jún. 20. 13:48
mosógépben 40 fokon, öblítőt nem tszek bele
2009. márc. 18. 08:11
én tálban mosom jól át, több léből
25. maly
2009. márc. 17. 19:53
Szűrőben,többször megfürdetem langyos vízben.
24. Évice
2008. dec. 24. 00:03
Szűrőbe,forró viz alatt lecsapatom!
23. vov
2008. dec. 23. 23:04
Szűrőben mosom, jó fehér lé jön le róla.
2008. dec. 22. 21:35
Uncle Ben's rizst szoktam használni legtöbbször és azt nem szoktam megmosni.
2008. dec. 22. 20:50
Ugyanúgy mint a húst vagy paradicsomot, gyümölcsöt stb. mindent megmosunk mielőtt elfogyasztjuk (megfőzzük) ezt is összefogdoshatják:)
20. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 18. - Mandella)
2008. dec. 22. 20:34

A rizs hántolásakor a külső rész eltávolítása után visszamaradó rész tulajdonképpen a keményítő. Ezt mossátok le (fehéres lesz tőle a víz).

Érdemes egyébként tényleg átöblíteni főzés előtt, mert bizony sokszor van benne kosz (héjmaradékok és egyebek), amik a feldolgozás során kerülhetnek bele.

2008. dec. 22. 20:27
Nem mosom meg. A forró víz szerintem fertőtleníti.
18. mandella (válaszként erre: 17. - Mandella)
2008. dec. 22. 19:44
tapasztalatom szerint a víz, ami lekerül róla, végül is nem koszos (persze nem tudhatom, hogy mik vannak benne), hanem olyan tejfehér...
2008. dec. 22. 19:43

egyébként miért kell megmosni? koszos?

én is meg szoktam mosni, szűrőben, folyó vízzel, de én nem hideggel, hanem forróval

16. 2104cc91e8 (válaszként erre: 10. - Varbóc)
2008. dec. 22. 19:39
Pontosan így :) :)
2008. nov. 30. 11:22
Csak hideeg folyó vizben, de alaposan megmosom még főzés előtt. Ez igy teermészetes.
14. badonyimariaeva (válaszként erre: 10. - Varbóc)
2008. okt. 7. 13:43
Én is így csinálom!
13. varbóc (válaszként erre: 2. - Fef600b7b6)
2008. okt. 7. 11:43
Nagy kár, ha mosatlanul használod. Ugyanis igen sok porszemcse, apróbb homokszem, kavics van benne, a baktériumos fertőzésekről már ne is beszéljek
2008. okt. 7. 11:42
Tésztaszűrőben folyó víz alatt
11. bnedora (válaszként erre: 7. - Amarilla59)
2008. okt. 7. 11:41
Én is így csinálom, de legtöbbször tasakos rizst használok, azt pedig nem kell mosni.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook