Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi lesz így a kovászos uborkával?:(( fórum

Mi lesz így a kovászos uborkával?:(( (tudásbázis kérdés)


14. Mariann63 (válaszként erre: 4. - F64f0d9a69)
2012. aug. 15. 07:13
Jól mondod tökéletesen,csak a meleg a fontos, napsütés nélkül is jó lesz.
13. f64f0d9a69 (válaszként erre: 10. - 25a27430dd)
2010. aug. 7. 07:19

Reméltem,hogy neked is jó lesz!

Hiszen én ezt már nagyon régen így használom!

A hűtőben pedig sokáig eláll. Nekünk még karácsonykor is szokott belőle lenni, ha nyár végén még készítek és addig nem dézsmáljuk meg...

Én is szeretem, hogy itt mindenre van sok jó 5let! :))

2010. aug. 6. 21:19

:)

Nem kell aggódni a koviért.

Az enyém 2 nap alatt mindíg kész.

A kezdésnél jó meleg vizzel öntöm fel a kenyéren át, és már be is indul a kovászolás. Ha másnap nap éri az jó, de ha nincs nap, akkor is 3 nap alatt ok.

Csak a beinduláshoz kell a meleg.

11. sajert
2010. aug. 6. 14:16

Én múlt héten raktam ki, akkor nem hűlt le nagyon kint a levegő, csak épp nap nem volt. Négy nap alatt azért beért :-)), mondjuk nem sok napot látott :-)).


Biztos finom lesz, az enyém is az volt.

10. 25a27430dd (válaszként erre: 9. - F64f0d9a69)
2010. aug. 6. 13:54

Azt, amit meleg vizes fazékba állítottam, ma reggel szűrtem le (tehát ugyanúgy 4 napot érleltem, mint amikor napon érlelődik). Nagyon finom lett, nem lehet megmondani, hogy nem napot érett:))

A másik üveget pedig forgattam a nap felé, tegnap elég sok nap érte. Éjjelre pedig behoztam. Szerintem azt pedig holnap szűröm le, aztán majd hasonlítgatok!

Viszont nagyon rendesen vagytok, köszönöm még egyszer az ötleteket:)

9. f64f0d9a69 (válaszként erre: 8. - 25a27430dd)
2010. aug. 5. 21:23
Remélhetőleg mind a 2 jó lesz!
2010. aug. 4. 07:34

Köszönöm a biztató soraitokat.

Két üveggel van kint úgyis. Akkor egyet behozok, és meleg vizes edénybe állítom. EGyet kint hagyok, és az esetleg kisütő nap felé forgatom.

Legalább ennyivel is többet fogok tudni.

Köszi!!!

2010. aug. 4. 07:32
mikor sütsz vagy főzöl valamit odarakod a tűzhely mellé:D:D
6. 25a27430dd (válaszként erre: 5. - Andi6020)
2010. aug. 4. 07:32

Hát, szegény anyám évekig volt így:))

Komolyan, ha nyáron elege volt a kánikulából, kitett egy üveg kovászolni való ubit, és garantáltan másnap megjött a lehűlés:))))

5. andi6020 (válaszként erre: 2. - 25a27430dd)
2010. aug. 4. 07:30

Most már tudom, ki miatt van szar idő! :-))


Én ezért nem csinálok már évek óta koviubit.

2010. aug. 4. 07:26

Az uborkának nem a nap kell, hanem a meleg. Télen is lehet kovi ubit gyártani.

Üveget meleg vízbe kell állítani 3 napig.(egy fazék is megfelel)

Péktől tanultam.

3. Rozália (válaszként erre: 2. - 25a27430dd)
2010. aug. 4. 07:26
Dehogy is!:) Vigyed be a lakásba, ott is meg fog érni, legfeljebb kicsit lassabban. Esetleg, ha tudod olyan helyre tenni, ahol rásüt a nap, ha véletlenül mégis kisüt...
2010. aug. 4. 07:21

Sziasztok!

Hétfőn tettem ki délelőtt a kovászolni való ubit a teraszra. Tehát mondjuk másfél napot állt a kánikulában, meg is indult a forrás folyamata.

De most mi lesz, jött a lehűlés?:((((

Erre már keresztet vethetek?

2010. aug. 4. 07:19
Mi lesz így a kovászos uborkával?:((

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook