Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mi készteti a frissen szült anyákat, hogy a véres csecsemőjükről képet tegyenek fel közösségi portálokra? fórum

Mi készteti a frissen szült anyákat, hogy a véres csecsemőjükről képet tegyenek fel közösségi portálokra? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
56. bűbájontó (válaszként erre: 42. - Hoxa)
2010. szept. 22. 08:49
Kedves Hoxa! Ahhoz, hogy valamiről meg tudjam érdemben állapítani, hogy nem tetszik, bizony meg kell nézzem. Továbbmegyek. Ahhoz, hogy valamit meg is tudjak magyarázni tényszerűen és érvekkel alátámasztva, hogy miért nem tetszik, lehet, hogy többször is meg kell nézzem. Így történhetett az, hogy a Győzike elé is volt amikor leültem, a Mónika-sót is tanulmányoztam, mert ezek hiányában nincs jogom véleményt formálni róluk. Miután többször is megnéztem, sikeresen állapíthattam meg, hogy borzalmas, erkölcsferdítő, felháborító, magamutogató, nemzetromboló és így tovább. És sajnos oda jutottam, hogy baromira nem ez kéne legyen a liberalizmus, hogy mindenkit fogadjunk el úgy ahogy van. Mert ez egészen egyszerűen nem igaz és anarchiához vezet és ilyen torz értékeket helyez az előtérbe. Én nem szeretném például, ha a gyermekem feketepákót vagy hajdúpétert bámulna a tévében. Én nem akarom, hogy ezek az eladott lelkű emberek mutassanak példát bárkinek is. Olyan értékeket kéne követni, ami a nagy többség által elfogadott és jónak ítélt. Nem olyat, ahol bárkit tolerálni kell. Mert ez így a szörnyetegek világa, ahol mindent szabad.
2010. szept. 22. 08:48
Azt gondolom hogy a szülés-születés intimitása az, amit védenek azok, akik nem tartják helyénvalónak az 1 perces, mázas kisbaba fotójának a megosztását a világhálón. Mennyivel szebb egy olyan fotó a bébiről, ahol mondjuk felöltöztetve, bájosan mosolyog vagy nagy szemekkel néz stb. Én még az ultrahang-felvételt (videón) sem mutattam meg mindenkinek a családban - ne nézelődjenek a hasamban :) Mert ez valóban csak annak szép és kedves, akié a kicsi, nem hinném, hogy különösebb (pozitív) érzelmeket váltana ki idegenekből. Mint ahogy a jó karikatúra is csak feleannyit ér, ha sose láttuk azt, akiről készült.
54. Tamianyu (válaszként erre: 51. - 5befd1ebc8)
2010. szept. 22. 08:47
Igen emiatt is főleg,meg maga a látvány is.Az én gyerekeimet senki ne nézegesse meztelenül.És nem azért,mert úgy nem szépek....
53. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 49. - Hoxa)
2010. szept. 22. 08:42
oké csak én irtam hogy irok privit amiatt reagáltam rá:))
2010. szept. 22. 08:42

Mindannyian mások vagyunk, más idegrendszerrel...

Én nem szeretek halottakat, sem véres újszülötteket nézegetni..

Lehet, hogy természetes dolog, de engem megráz, nem bírom a vér látványát, főleg, ha azon kívül más is ragad rajta..


És kiakadnék, ha az anyám kitenné az iwiwre az 1 perces újszülött képemet, ami nem éppen szalonképes, elvenné emberi méltóságom. Engem ne nézegessen senki ragacsosan, még újszülött koromban se!

51. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 48. - Tamianyu)
2010. szept. 22. 08:42
mondjuk én a higiénia miatt nem szeretem,leülnek ide oda,homokozóba,főleg strandon más lába után a burkolatra stb....mégis más ha valami védi,egész picik is össze tudnak szedni ezt azt:(
50. Titánia83 (válaszként erre: 42. - Hoxa)
2010. szept. 22. 08:41

Drága Hoxa!


Itt senki nem húzta le a babás képeket, hisz tényleg gyönyörűek, és a legcsodálatosabb dolog a szülés a világon!


És pl. a hoxa is közösségi portál. Itt nagyon is helye van az ilyen képeknek, mert itt igazából a legtöbben babatémában regisztrálnak szerintem.


Az i**i-re gondoltak pl. sokan, ahol közeli és távoli ismerősök vannak.


Na meg én azt is írtam, hogy engem nem zavar. Eleinte furcsa volt, de kezdem megszokni. Viszont én elmondtam a véleményemet, hogy én nem tenném fel.


És UH-os felvételt, na meg nagy pocakosat is csak akkor, ha egészségesen megszületett a baba. Sajnos volt rá példa, hogy a baba meghalt, és még hónapokig zaklatták az illetőt, hogy miért nem tesz fel képeket a babáról, mert látták a pocakos képeket.


Viszont a hoxán itt minden ilyennek helye van. Nekem az is tetszik, hogy a lányok felrakják a pozitív tesztes képeket. :) Meg jó szurkolni egymásnak!

49. Hoxa (válaszként erre: 46. - 5befd1ebc8)
2010. szept. 22. 08:40
Ja, értem. Akkor nem vedd magadra, amit írtam. :)
48. Tamianyu (válaszként erre: 47. - Titánia83)
2010. szept. 22. 08:39

Nekem a másik "bogaram",amikor strandokon meztelen babákat látok.Most miért nem fér el rajta egy kis bugyi?Vagy olyan cuki fürdőrucikat lehet kapni,az enyémek imádják őket.Még akkor is adtam rájuk amikor csak félévesek voltak.Vagy egy úszópelus,bármi.Nem sokkal édesebbek úgy?

De tudom sokan ezzel sem értenek egyet,ezen miért kell fennakadni.De szerintem meg nem kellene sehol nyilvánosan meztelenkedni,max az arra kijelölt helyeken.

47. Titánia83 (válaszként erre: 37. - Tamianyu)
2010. szept. 22. 08:34
Korrekt válasz! :)
46. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 42. - Hoxa)
2010. szept. 22. 08:33

én soha nem bántót írok,többnyire újak teszik be véletlenül,és általában megköszönik hogy szóltam,hisz ők sem a közösbe szánják többnyire.még senki nem sértődött meg emiatt volta kivel utánna sokáig priviztem:)


a férfi nemiszervet muszáj volt néznem pár pillanatig mert szembejött velem mikor a képgalira kattintottam hidd el nem erre számitottam:)))

45. Titánia83 (válaszként erre: 31. - Kata óvónéni)
2010. szept. 22. 08:33
Mondom, én láttam olyan képet is, ahol az Anyuka intim testrésze el volt halványítva, és a baba mögött igazából az is szerepelt. :)
44. Titánia83 (válaszként erre: 30. - Kata óvónéni)
2010. szept. 22. 08:32

Ez aranyos, és igazad van természetesen. :)

De itt egyesek arra is gondoltak, hogy a két napos baba képe is jelezheti az új élet elindulását. :D

43. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 40. - Titánia83)
2010. szept. 22. 08:31
nekem még nincs igazán közeli halottam,a szüleim élnek szerencsére és többé kevésbé egészségesek,papáim gyerekkoromban mentek el,nagyim halt meg nem túl rég,róla képem sincs de szeretem felidézni az arcát.....azt akarom kihozni ebböl nem tudom hogy éreznék ha igazán közeli szerettem menne el,remélem nem tudom meg még nagyon sokáig....most azt mondom nekem sem kellene temetős vagy fejfás fénykép de nem tudhatom hogy érzek majd akkor.....viszont több embernek fontos akiket ismerek és tisztelek
42. Hoxa
2010. szept. 22. 08:30

Nem kellene bántani a mellplasztikás és a hasplasztikás lányokat. Előfordul, hogy rossz kategóriába sorolják a képeket és kikerül a közösbe, de emiatt ne írjatok nekik bántó priviket, majd mi megoldjuk, hogy a helyükre kerüljenek a képek. Egyébként sem magamutogatásból teszik ki a képeket.


Szerintem a véres babákkal sincs semmi gond, aki szeretné, miért ne oszthatná meg ezt a gyönyörű pillanatot azokkal, akik érdemesek rá, akik tudják értékelni, vagy felismerik a megismételhetetlent benne.


Inkább azzal van a baj a mai világban, hogy az emberekből hiányzik a tolerancia, plusz ha valami nem tetszik nekik, akkor annál jobban nézik. Jó példa volt erre az Anettka-féla műsor, vagy a Győzike show, amit mindenki fikázott, de mindenki nézett.


Szerintem a legjobb megoldás, hogy ha valami nem tetszik, akkor ne nézzétek! :)

41. Titánia83 (válaszként erre: 28. - Bűbájontó)
2010. szept. 22. 08:30
Igen, én is azt vettem észre, hogy kicsit elferdítették a kérdésedet. Szerintem se mondta itt senki, hogy undorító. Meg azt sem kérdezted, hogy mi készteti az anyukákat, hogy ilyen képet csináljanak. Az csak természetes, hogy csinálnak. A kérdés a közösségi portálra való feltöltésre irányult. Nem értem, hogy hogyan lehet ezt félreolvasni...
40. Titánia83 (válaszként erre: 27. - 5befd1ebc8)
2010. szept. 22. 08:28

Nekem az emlékeimben nem a temetése van meg, bár amióta a nagybátyám megmutatta...


Amikor Apumat temették, zárt koporsós volt, hogy maradjon meg mindenki emlékezetében az, ahogy egészségesen kinézett. És ha meg is próbálok emlékezni a temetésre - bár ritkán teszem -, akkor azt látom, hogy Anyukám előre van dőlve, és a levegőben a kezével átölel valamit. Csak az a valami hiányzik... Nem tudom megmondani, hogy milyen volt a koporsó, mert nem látom. És nem is szeretném felidézni még képről sem.


Az életében készült fényképek az igazi emlékek! Szerintem.

39. Titánia83 (válaszként erre: 20. - Vikucka)
2010. szept. 22. 08:24

Ja, ezt én is akartam írni! :D

A párommal ugyanezen a véleményen vagyunk.


De szerintem azért teszik fel a szülők így, hogy bebizonyítsák az ismerősöknek, hogy tényleg lányuk, esetleg fiuk van. :D

38. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 36. - Gavrilo1)
2010. szept. 22. 08:22
én is egyébként,nem arról van szó....itt pl a hoxán rendszeresen írok azoknak privit akik a közösbe teszik a cicis hasfelmetszősképeket de kukimutógatót is kértem már hogy vegye le....volt amikor a fiaimmal néztem be a galiba hát megdöbbentem mikor egy megtermett hímvesszővel találtuk szembe magunkat.....a csecsemős képeket jobban tudjuk helyén kezelni:)))))
37. Tamianyu (válaszként erre: 5. - Bűbájontó)
2010. szept. 22. 08:20

Én 3 gyereket is szültem,de én sem értem ezeket a fotókat miért kell nyilvános oldalakra kirakni.

Pedig nekem is a sajátjaim voltak a leggyönyörűbbek,de akkor sem hiszem,hogy mások,idegenek számára is azok lehettünk a szülés utáni első percekben.Természetes dolog az igaz,és egyben magánügy is.Szerintem legalábbis.Számomra sem szép látvány más nő szétrakott lábakkal véresen,a baba meg rajta.Más dolog ha otthon megnézem a barátnőimét rokonaimét,és más egy idegen.Ezeknek a fotóknak a családi albumokban a helyük,ahogy a meztelen képeknek is.És nem azért mert undorító lenne,csak mert ez mindenkinek a magán intim szférájába tartozik.

36. Gavrilo1 (válaszként erre: 32. - 5befd1ebc8)
2010. szept. 22. 08:20

Kéretik levenni a közösségi oldalakról az összes pózolós, nyelvkidugós, mellbedobós, stb képet . Ennyi erővel.

Én inkább az újszülöttekről készült képeket nézegetném. :-))

2010. szept. 22. 08:17
Vannak képeim amik a szülésnél készültek és publikusak és vannak amelyeket csak annak mutatok meg akit úgy itélek. De miért botránkozunk meg ha egy közösségi oldalon magzatmázas, esetleg véres képeket látunk egy újszülött babáról?! Inkább megbotránkoztató, esetenként undorító néhány szimpla kép . Vagyis engem sokkal jobban irritál egy hölgy pózólva, derékig érő dekoltázzsal, szinte semmi bikiniben stb, ami manapság már fel sem tünik.
2010. szept. 22. 08:17
Úgy érzem hasonló a témám a nyilvános helyen való szoptatás és társaihoz. Azok is nagy port szoktak kavarni. Tudom én, hogy az anyák körülbelül egy véleményen vannak, de egyéb emberek is léteznek az anyákon kívül. :)
33. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 32. - 5befd1ebc8)
2010. szept. 22. 08:16
ha jól értelmezem:)néha értelmezési zavaraim vannak...
32. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 31. - Kata óvónéni)
2010. szept. 22. 08:16
azért nem azt mondja hogy ne legyenek képek csak szerinte nem ország világ elé kell tárni,annál intimebb dolog,maradjon meg a családnak nézegetni...
31. Kata óvónéni (válaszként erre: 28. - Bűbájontó)
2010. szept. 22. 08:06
Ki legyen szemérmes??Az anyuka,vagy az egyperces baba??:)
30. Kata óvónéni (válaszként erre: 1. - Bűbájontó)
2010. szept. 22. 08:05

Én sajnos még nem vagyok édesanya,de úgy gondolom hogy az anyukák örömükben teszik ki.Hogy megkezdődött egy új élet,egy kis csoda született.És ezt a földöntúli örömöt szeretnék mindenkivel megosztani.

Én inkább ezt nézem,mint a bepucsitós képeket:)

29. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 22. - Sara1986)
2010. szept. 22. 08:05
off de nem túl rég ért sokkhatás mikor a fiam megkérdezte hogy anyaaaa,Kristóféknál ki lesz az anyuka és ki az apa????pedig én nem nézem vele ezeket a csatornákat,apájáéknál látta rövid ideig főműsoridőben.....akkor nézegessünk véres fotókat inkább róla és a tesókrol:))))
2010. szept. 22. 08:02
Én azt nem mondtam, hogy undorító, hanem azt próbálnám hagsúlyozni, hogy magánügy és nem tartozik másra. Szemérem is van a világon. Az undorítóság nagyon nem itt kezdődik. De ez nem az a téma. Majd ha a világbank és nemzetközi magántulajdonú pénzintézetek kizsákmányolásáról és emberi életek millióinak tönkretételéről akarok topikot nyitni, akkor az undorkodásomat majd ott fejezem ki, mert ha valami undorító, akkor az az. :)
27. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 14. - Titánia83)
2010. szept. 22. 08:02
vannak akiknek nagyon fontos és jóleső az emlékeket nézegetni és úgy gondolni az elhunytra....
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook