Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi is a Noni? fórum

Mi is a Noni? (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

1 2
2009. aug. 13. 10:12

[link]


Ebből is az derülki, hogy a noni juice egészségre gyakorolt hatásaival kapcsolatos állításokra nincsen tudományos bizonyíték. Xeronint nem említ a bejegyzés

Kb annyit érhet, mint bármely más gyümölcslé.

A mikrotápanyag tartalma hasonló a narancséhoz.

23. 41fe561e9b (válaszként erre: 20. - colnago)
2009. aug. 13. 10:05

Szia !


Gondolom te is egy TNJ forgalmazó vagy ,aki csak ezt a terméket tartja jónak:


Én meg ezt találtam az interneten:

[link]


Ezen az oldalon úgy látom a TNJ terméken kívül több más noni terméket is engedélyeztek az EU -ban.

Üdv

2009. aug. 13. 09:55

Sziasztok!


Igen az ,hogy mi az eredeti és mi nem ,ez egy kicsit ütős dolog,mint már egyik előbbi hozzászólásomban is írtam : szerintem nagyon sokan hallottunk már az ananász jótékony hatásáról,de még egyik cég sem állította ,hogy csak az ő termékük az eredeti ? Költői kérdés: Vajon miért nem? Mert nem MLM rendszerben forgalmazzák?

De utána néztem ,találtam egy régi cikket,tulajdonképpen egy véleményt az egyik fórumon ,valamikor 2001 -be már nagy port kavart a noni marketingje és forgalmazása ,olvassátok el és mindenki vonja le a saját kis következtetését:

Íme a fórumon talált vélemény:

........................

Láttátok az RTL KLUB-on?


"A Noni állítólag sok beteg embernek használ, másképp nem vették volna meg többezren a méregdrága italt. De az azért nem mindegy, hogy ezek az emberek miért fizetnek havi több tízezer forintot. Egyszerű gyümölcsléért vagy a dagantos megbetegedésekre is jótékony hatással bíró szirupért.

Stábunk rejtett kamerás felvételeket készített egy fiatalemberrel, aki előzőleg telefonon azt ígérte, hogy egy csodálatos gyógyító erejű készítménnyel ismertet meg. A találkozó elején elmondta, hogy ő egy piramisszerű hálózat tagja, amely a tahiti eredetű Noni gyümölcslevet árusítja. Az ügynök által átadott ismertető-írások szerint a Noni, egy új gátlószere a rákos folyamatok néhány fajtájának”. Íme egy részlet a meggyőzőnek ható előadásból:

„ A noninak egy a lényege, van benne egy anyag a proxeronin ami az egyensúlyt hozza létre a szervezetben. Az ember rengeteg mérgező anyagot bevisz a szervezetbe, és nem méregtelenít, nincs, ami kivigye. Ez a proxeronin meg méregtelenít. Olyan, mint a vízhajtó.1 liter 15.000 Ft., és ez egy hónapra elég. Milliárdos üzlet nem lehet szélhámosság. Rengeteg ellenőrzésen megy keresztül”.


A gyümölcs ellenőrzése, vagyis vizsgálata, valóban megtörtént, de egészen más eredményt hozott, mint amit az üveges italhoz mellékelt tájékoztatók írnak. A németországi Apotheker Zeitung 1 hónappal ezelőtt megjelent számában német kutatók tételesen cáfolják, hogy bárminemű tudományos eredmény állna a csodálatosnak tartott Noni mögött. Sőt, mint kiderült a tahiti nép is csak a Noni gyökerét fogyasztja, azt is hashajtónak. A zöldszínű gömb alakú átlagos gyümölcs ugyanis büdös és rossz ízű, legfeljebb éhinség idején fogyasztják – állítja a cikk.


„ Megállapították, hogy azok a komponensek, amelyekre ezekkel a termékekkel kapcsolatban hivatkoznak, az elfogadott kémiai adatbázisban nem szerepelnek. A hisztéria, amit a noni körül sikerült kialakítani, mint például a tumor ellenes hatás, teljes mértékben megalapozatlan"- mondta Prof. Dr. Nyiredy Szabolcs, elnök- igazgató.


Noni szórólapja szerint, az ital ellátja a sejteket egy proxeronin nevű biokémiai vegyülettel, amit a sejtek xeroninná alakítanak. Ez aztán szabályozza a vérnyomást, legyőzi a gyulladásokat, és legyőzi a daganatok némely típusát. A német és osztrák kutatók ezzel szemben döbbenetes eredményre jutottak.


„ Három komponens van, aminek a hatásosságára hivatkoznak, a noni PTT, amely egy polysacharidban gazdag vegyület. És van a Xeronin meg a proxeronin, amelyeknek alkaloidáknak kéne lenniük. Ám ilyen vegyületek egyetlen rendelkezésünkre álló adatbázisban sem szerepelnek- fűzte hozzá a professzor.


Tehát ha ezt a vegyületet valaki mégis megtalálta, úgy az elfelejtette törzskönyveztetni, mert a tudomány számára ez a vegyület nem létezik. Ezt valószínűleg az a 10 ezer magyar vásárló sem tudja, akik az ügynök szerint eddig kifizették érte a literenkénti 15 ezer forintot.


Az Országos Élelmiszer Ellenőrző Intézet, az általunk bemutatott 1 literes Noni terméket gyümölcsléként engedte forgalomba. A címkére nincs is semmi más írva, csak hogy gyümölcslé, amiben Noni, szőlő és áfonya koncentrátum van. Az intézet munkatársai a kiegészítő szórólapokat soha azelőtt nem látták, tartalmát nem ismerték.


A törvények szerint a reklám sem tartalmazhat olyan félreérthető kijelentéseket, amely a vásárló megtévesztheti. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség az általunk bemutatott kísérő füzetek és reklámanyagok alapján eljárást indít a törvénysértőkkel szemben.


Szerettük volna megkérdezni azoknak a véleményét, akik a magyarországi terjesztésért felelnek, és akik a rejtett kamerás felvételen elhangzottak szerint a reklámanyagokat is terjesztik. Az üvegen azonban csak az importőr cég neve és címe szerepel. A cég vezetője inkognitóját megőrizve, kérdésünkre annyit mondott, hogy soha nem állította a termékről, hogy gyógyhatású lenne.


Elmondása szerint már ő is magas áron adja tovább a közvetítőnek, aki azt csinál a termékkel amit akar. A közvetítő és a nagykereskedő, akinek a nevét és számát megadta, adásunkig elérhetetlenek voltak. Az üveges terméken gyártóként feltüntetett Morinda cég ma reggel eljutatott faxüzenete szerint a 15 ezer forintért kapható italt ők is gyümölcsléként és nem gyógykészítményként exportálják. Az ügynök szerint egy egész hálózat foglalkozik a magyarországi értékesítéssel.


Aki pedig nem pénzt akar keresni, hanem az egészségét visszanyerni, vagy arra vigyázni, ezekkel a szórólapokkal és füzetekkel találkozik. A reklámanyag szerint az egzotikus ital tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Jó az asztmára, a cukorbetegségre, és némely rákos megbetegedés kezelésére. Ez utóbbi esetben 2,7 dl kell naponta meginni. Egy hónap alatt majdnem 8 litert. Ez közel 120 ezer forint egy hónapban. Persze ez csak ajánlott mennyiség, és mindezt olyan amerikai orvosok állításaira alapozzák, mint Dr. Niel Solomon, akinek az Noniról szóló értekezéseit, egy bizonyos Multilevel Marketing tréning központ, internetes oldalán lehet elolvasni.


Nyíredi Szabolcs szerint a Noni készítmények számos európai országban nem kapták meg a forgalomba hozatali engedélyt. Németországban élelmiszerként sem engedélyezték. A jövő héten a magyar gyógyszerészeti szaklapokban is megjelenő vizsgálati eredmény szerint a Noni gyümölcsről semmilyen tudományos vizsgálat nem mutatta ki eddig, hogy például az almánál vagy a mogyorónál jobb hatása lenne. Szívesen megszólaltattunk volna betegeket, orvosokat vagy kutatókat, akik ezt cáfolnák, de egy sem vállalta az interjút. A készítménynek végül is nincs káros mellékhatása, és, mint közismert, a placebo-hatás, vagyis a csodaszerbe vetett hit, néha valóban csodákra képes."Így kell meggazdagodni!

...........................................

21. 2f4fe453b8 (válaszként erre: 20. - colnago)
2009. aug. 12. 16:20

[link]


A Wikipédia teljesen átlagos gyümölcsnek írja le a nonit.

Ami fura, hogy említést sem tesz proxeronin-ról, de még a xeronine-ról sem.


Létezik egyáltalán ez a vegyület?

2009. aug. 12. 15:55

Napjainkban 300 korul van azoknak a cegeknek a szama amelyek egyebek kozott Nonit is forgalmaznak. Europaban 60-ra teheto ez a szam. Egyedulli Noni termek a Tahitian Noni International ceg termeke, amely 1996-ban elinditotta a noni piacot es amely rendelkezik a Novel Food engedelyel amely kimondja hogy 2010-tol semmilyen taplalek kiegeszitot nem szabad forgalmazni ennelkul az engedely nelkul az EU-ban. A legtobb ceg masod-harmad kezbol vasarolja a nonit, nem beszelve a hozzaadott cukor, viz es egyebekrol. A TNJ 89% nonit, 11% afonya es voros szolot tartalmaz. A SUA-ban az orvosok kezikonyveben egyedulli nonitermek a TNJ amelyet az ottani orvosok javasolhatnak kiegeszito kezeleskent. Ugyancsak a SUA-ban van egy fuggetlen noni-bizottsag amely minden uj nonitermeket bevizsgal es viszonyit a TNJ-hoz, ez az etalon. A kapszulazott noni a legjobb esetben is 20%-os hatoanyaggal bir a TNJ-hoz kepest es foleg: nem tartalmazza azt a bizonyos Proxeronin nevu anyagot amelyert az modern orvostudomany egyaltalan elkezdte kutatni ezt a gyumolcsot.Tudom hogy mindez reklamkent hangzik es ezert elnezest kerek, de fedi a valosagot. Termeszetesen mindenki eldontheti hogy milyen tisztasagu noni termeket ohajt fogyasztani, az eredmeny is ehez fog igazodni.

Udv mindenkinek

19. 41fe561e9b (válaszként erre: 17. - 78826dc958)
2009. aug. 10. 12:19

Szia!

Juice formában kapható:

Herbalyes Tahitian Noni Juice ,1L=6690 Ft -én ezekhez a termékekhez viszonyítottam. Az árából itélve ,te is a Tahitian Noni juice-t iszod ,amiről ez a cég azt állítja ,hogy csak az övéké a jó és ez az eredeti ,pedig szerintem a többi is jó. Ez tulajdonképpen egy gyümölcs leve ízesítve,pl. ananászlé,ebből is van több fajta és akkor vajon melyik az eredeti? Na és az ananásznak is ismert a jótékony hatása!

üdv

18. 41fe561e9b (válaszként erre: 17. - 78826dc958)
2009. aug. 10. 11:56

Szia!


Hát ahhoz képest ,hogy bármelyik bioboltban hozzálehet jutni 2 - 3000 Ft -ért,szerintem drága . Pl. az interneten naturvitamin.hu oldalon noni kapszula 400 mg/100 db,szóval ezekhez képest drága. Én is egy bio boltban vásárolok,ott is kb. ennyi.Ezért nem értem ,hogy miért húzzák le az embereket,főleg azokat akiknek tényleg valamilyen betegség gyógyításában segítene.

17. 78826dc958 (válaszként erre: 16. - 41fe561e9b)
2009. aug. 10. 06:05

Szia!Nekem anyósom ugy küldi egy pesti központon keresztül és nem olcsó.Bár kinek mi az olcsó vagy drága!Egy dobozban 2 üveggel van és 21.500 ft.

Szerintem ez a fajta az eredeti!Bár biztos lehet máshol is kapni!Hiszen gondolom ebből a központból sok helyre rendelnek.

2009. aug. 9. 20:49

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem,miért csak a Tahitian noni a megfelelő ,a többi utánzat? Szerintem bármilyen bio boltban kapható a noni és nem is annyira drága:

Érdemes megnézni ezt a linket: [link]


Üdv

2009. jún. 23. 13:48
Az egesz csaladom issza a Tahitian Noni juicet, ez az eredeti, a tobbi csak utanzat. A lanyaim nem voltak azota beteget, telen sem. Tobb ismerosom is van akik ezt isszak, mind meg vannak elegedve, en is csak jot mondhatok rola.
2009. máj. 24. 00:01
Egy jelentéktelen egzotikus gyümölcs, aminek jó a marketingje.
2009. máj. 23. 23:50
Noni kapszulát szedtem, mert ezt találta jónak az egészségem helyretételére (?) a természetgyógyász (?). Utánna néztem a neten, amerikai import termék volt és a gyártó országban már be is volt tiltva a forgalmazása akkor éppen. Azóta tárgytalanná vált számomra bármi noni dolog.
12. 78826dc958 (válaszként erre: 11. - Brizzy)
2009. máj. 23. 23:05

Szia!Bocsi hogy csak most válszolok de nem voltam gépközelben.

Szóval nem tudom milyen az igazi és a koppintott mert nekem anyósom küldte Amerikából.

11. Brizzy (válaszként erre: 10. - 78826dc958)
2009. máj. 18. 09:08
Na es a biztositeka annak,hogy valodi,romlott sajtizunek kell lennie:)A baratom nonit arult egy darabig,tole tudom.
2009. máj. 15. 14:12
Nem tudom én sem mivel még nincs viszonyitási alapom.De ami nekem van az sötét és sűrű.Ecetre emlékeztet az ize.Savanyu és rossz egyben.
2009. máj. 15. 13:25

én már vettem több gyártmányt, mindegyik 100%-os noni lé volt, de valahogy mindnek más volt a színe is és az íze is...

honnan lehet tudni hogy mi az ami tényleg az? (mert ráírva mindre ugyanaz van na nyilváááán:))

2009. máj. 15. 13:21
Nekem anyósom küldött mert migrénes vagyok és most egy műtét előtt állok.Iszonyatos ize van de bizom benne hogy jobban leszek majd!
7. VESZÉLY FILOZÓFUSA (válaszként erre: 4. - Gaby01)
2008. okt. 20. 10:30

Ajánlom mindenkinek, szinte minden betegségre jó! ezigy elég furcsán hangzik, de ha ismered a növényt akkor tényleg bebizonyítja hogy nagyon sok mindenre gyógyír. Noni

18 féle esszenciális aminosavat tartalmaz. Hatóanyaga a sejtek falának áteresztőképességét szabályozva normalizálja a sejtműködést, javítja a tápanyagok felszívódását. Aktivizálja a szervezet gyulladásgátló mechanizmusát, antiallergén hatású, növeli a szervezet ellenálló-képességét a baktériumokkal és gombákkal szemben. A falósejtek és nyiroksejtek támogatásával a noni erősíti az immunrendszert. Csillapítja a hangulati hullámzást, szabályozza az alvási ciklust, a napszaki ciklusváltást. Izomgörcsoldó hatása az artériák elernyedéséhez vezet, ezzel csökken a stresszreakció hevessége, az idegi feszültség következtében fellépő magas vérnyomás. Kivonata csökkenti a vérrögképződés hajlamát, véd a szívinfarktustól, agyi érkatasztrófától. Felügyeli a sejtosztódás folyamatát, a sejtek osztódásának meggátolásával daganatellenes hatása van. A gyümölcs kimutathatóan antidepresszáns, az endorfin termelés fokozásával jó kedvet, jó hangulatot vált ki.

2008. okt. 20. 10:26
2008. ápr. 19. 12:59

Itt Ausztraliaban is 2 evvel ezelott nagyon nepszeru volt a noni, de azota mar elegge lecsengett..

Most a Goji ital az ami megy, amit probaltam is, elegge hosszu ideig, nem nem tapasztaltam semmi kulonoset, kiveve, hogy a sok penzem rament, 1 liter volt A$7o dollar es 1 honapra 4 liter volt ajanlott..:(

2008. ápr. 19. 12:59
Én több mint 1,5 évig ittam a nonit, szinte nem voltam beteg ebben az időszakban. Egyébként a szervezetem védekező képessége elég rossz, azért próbáltam ki. Ajánlom mindenkinek, szinte minden betegségre jó!
3. gota
2007. jan. 24. 10:30

Nekem egy nagyon kedves barátom hererákos volt. Sajnos félrekezelték sokáig, így nem lehetett segíteni rajta. Mindig rosszul volt, stb. Amikor vittem neki nonit, sokkal jobban érezte magát. Mondta, h nem hányt, nem szédült, volt étvágya, stb. Akkor azt hittem, fel fog épülni, de sajnos már nagyon késő volt. :(

A nonit viszont azóta is ajánlom mindenkinek, mert ennek az ismerősömnek tényleg használt.

2007. jan. 24. 09:34
A csládban már volt aki szedte a noni kapszulát,nagyon jó véleménnyel van róla.
2007. jan. 18. 17:08
Létezik egy gyógynövény, mely sok szempontból segíthet egészségi állapotunkon. Valószínûleg nálunk még kevesen hallottak eddig a noniról, viszont egyre több földrészen népszerû már évek óta, különösen hazájában tartják nagy becsben. A növényt Noni-nak, Morinda Citrifolia-nak nevezik, és Kínában, Indiában valamint Polinéziában már több mint kétezer éve ismerik hatásait és használják a gyógyítás terén. A gyümölcs levét pedig már napi étrend szintjén fogyasztják, egészséges táplálék-kiegészítőként.

A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook