Mi az az invert cukorszirup? (tudásbázis kérdés)
5. salabakter (válaszként erre: 4. - 5e48d37001)
2010. nov. 8. 15:31
Igen,én csak ollóztam belőle.De mivel cukrász vagyok,használtam is már,mi fondan hígításánál használtuk.
4. 5e48d37001 (válaszként erre: 2. - Salabakter)
2010. nov. 7. 16:27
Pontosan,ezt dobta ki nekem is a kereső.Csak be kell írni a gugliba és millió a találat rá:-)
3. clugie
2010. nov. 7. 16:26
Köszi, én nem találtam sehol a meghatározást.
2. salabakter
2010. nov. 7. 16:24
Invert cukor, a nádcukor v. répacukor híg oldatának savakkal való főzésekor v. az invertáz nevű enzim bontó hatására képződő szőlő és gyümölcscukorból álló keverék (l. Inverzió). I. van a gyümölcsökben (2%-15%), t gyümölcsszörpökben (17% -24%), a melaszban (20-50%) és a mézben (68-78%). Az l. a likőrgyártásban és a cukrászati iparban jut főként szerephez.
1. clugie
2010. nov. 7. 16:11
Invert cukorszirup? Az mi?
További ajánlott fórumok:
- Samsung inverteres szárítógép, mi a hiba?
- Érdemes megvenni ezt az inverteres klímát?
- Mit rontottam el tavaly az eperszörp készítésénél, ha cukorszirup íze lett?
- A cukorszirup mennyi idő után romlik meg?
- Hamilton Digital 3, 5 KW inverteres klímáról mi a véleményetek?
- Inverteres klíma, dc inverteres, interter plus