Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi az a sertés zselatin? fórum

Mi az a sertés zselatin? (tudásbázis kérdés)


2010. szept. 17. 22:58

A pudingporban is van zselésítő anyag, de nem hiszem, hogy eddig bárki érezte volna az alga ízt, stb... szagot benne, mert ha így lenne, akkor soha, senki nem ette volna meg eddig...


De akármelyik tejtermékben, amiről itt szó volt, sokan megették már, de még soha sem került be a médiába a hír, hogy állat szaga lett volna neki...

2010. szept. 17. 22:57

Agar-Agar


Az agar-agar egy tengeri algákból álló természetes zselésítő anyag, mely sok ország konyhájában a nálunk használatos zselatin szerepét tölti be.



Ez lemaradt róla:



A csomag kibontásakor még intenzíven érződik a tengeri algás szag, mely azonban hamar elillan.Mind sós, mind pedig édes ételek készítéséhez felhasználhatjuk, azonban minden esetben olvassuk el a csomagon olvasható útmutatót. Ahhoz, hogy az agar-agar kihűlés után megkössön, előbb fel kell forralni, a készülő étel valamelyik alapanyagával (pl. zöldséggel vagy gyümölccsel) és valamely folyadékkal, majd 2 percig együtt kell főzni. „Kötőerejét” legjobban 6 órás hűtés után fejti ki, több mint 48 órás hűtés illetve tárolás után azonban elveszíti hatását.

2010. szept. 17. 20:22
Az agar-agar csak növényi eredetű, vörösalgából állítják elő. A zselatin az állatok csontjából van .
21. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 17. - Pirosalma)
2009. okt. 1. 10:50
Én aztán ezen nem vitatkozom. Azt tudom, hogy nekem a mű dolgok súlyos egészségkárosodást okoztak, tehát kerülöm őket.
20. 5e48d37001 (válaszként erre: 18. - Elfelejtett jelszó)
2009. okt. 1. 10:50

Igen,most már ok.Rendbejöttem,és már a fejbőröm sem látszik ki:)Amióta jobban odafigyelek a táplálkozásra,nincs narancsbőröm sem.Egy gramm sincs:)))

Neked is minden jót!!!

19. 5e48d37001 (válaszként erre: 17. - Pirosalma)
2009. okt. 1. 10:48

Ez is igaz:)

Viszont minden nap talákozunk ezekkel a káros anyagokkal,mindenbe belepumpálják.Igaz csak egy kicsit.De vajon 1 hétem hányszor esszük meg ezt a elenyésző mennyiséget?

Mindenki lúgosít ezerrel,meg méregtelenít.Felesleges lenne,ha jobban odafigyelnénk arra,hogy mit eszünk:)

18. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 13. - 5e48d37001)
2009. okt. 1. 10:46

Juj.. hát igen ilyenkor eszmél rá az ember dolgokra. Remélem most már rendben leszel!

Nehezen lehet kikerülni már a mesterséges dolgokat, még ha az ember otthon főz is a hozzávalókban is szokszor vannak oda nem illő dolgok. Sajnos mindent nem tudunk kiszűrni, modern korban élünk modern kajákkal és hanyatló egészségi állapottal.

17. Pirosalma (válaszként erre: 16. - Elfelejtett jelszó)
2009. okt. 1. 10:42

Akkor mondok egy térfogatnövelőt: szódabikarbóna.

Nem lehet egy kalap alá venni az adalékanyagokat. Az, hogy mi káros, mi nem, az anyagi minőségen kívül a bevitt mennyiségtől is nagyban függ. A víz is meg tud ölni, ha egyszerre megiszol pár litert.

16. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 14. - Pirosalma)
2009. okt. 1. 10:40
Nem mondtam, hogy a zselatin káros. Viszont a többi kismillió adalékanyagról (ízfokozók, térfogatnövelők, lisztjavítószerek, színezékek) bátran kijelentem, hogy igenis azok.
15. Pirosalma (válaszként erre: 7. - Elfelejtett jelszó)
2009. okt. 1. 10:37
Na igen, de az agar-agar növényi eredetű (összetett szénhidrát).
14. Pirosalma (válaszként erre: 12. - Elfelejtett jelszó)
2009. okt. 1. 10:35

Ok nélkül semmit sem tesznek bele. A megfelelő állaghoz, tartóssághoz, ízhez kellenek az adalékanyagok.


A sertészselatin egyáltalán nem nevezhető károsnak, egyszerűen egy fehérje, amit a többihez hasonlóan megemésztünk. Jellegzetessége, hogy nagy a vízkötő kapacítása, ennek köszönhető zselésítő (gélképző) képessége.

13. 5e48d37001 (válaszként erre: 12. - Elfelejtett jelszó)
2009. okt. 1. 10:29

Nem,ez T...ós:)

Igen igazad van,nagyon sokmindennel telepkolják.Most állt el egy ijesztő mértékű hajhulládom,ami miatt elveszettem a hajszálaim 3/4-ét.Azóta teljesen más szisztéma szerint táplálkozok,és nagyon odafigyelek,hogy mik azok az ételek amiket beviszek a szervezetembe.

Sajnos,egy ilyen dolognak kell törnénnie ahoz,hogy az ember átértékelje az életmódját.

Most már rendbejöttem,de azóta óvatos vagyok.

2009. okt. 1. 10:25

Mindennel telepakolják az élelmiszereket, tudnám pl a virslibe vagy sonkába minek szőlőcukor, utána meg tartósító hogy meg ne romoljon a cukortartalma miatt.

Nagyon oda kell figyelni mit eszünk..

Nem a Milli Mia krémtúró volt véletlenül? :)

2009. okt. 1. 10:19

Köszönöm szépen a válaszokat,azt hittem valamilyen másabb kocsonyás anyag lehet.Valahogy a körömpörkölt lebeg a lelkiszemei előtt:D

Amúgy úgy volt feltüntetve ,hogy étkezési zselatin vessző sertészselatin és a többi összetevő.Ez olyan értelmet ad neki,hogy másabb zselatin,mint a hagyományos étkezési.

Mindenkinek köszönöm:)

2009. okt. 1. 10:17

Az agar agar tengeri vörösmoszatokból nyert sűrítő- és zselésítő élelmiszer-adalékanyag mely sok ország konyhájában a nálunk használatos zselatin szerepét tölti be. ...

(E406).

2009. okt. 1. 10:15

" A zselatin (a francia gélatineből) egy áttetsző, színtelen, majdnem íztelen szilárd anyag, melyet az állatok kötőszövetéből kivont kollagén irreverzibilis hidrolízisével állítanak elő.

A zselatint elsősorban háziállatok (szarvasmarha, ló) csontjából és kötőszövetéből kivont kollagénből, hidrolízis útján állítják elő."

8. kattyus (válaszként erre: 5. - Pemete)
2009. okt. 1. 10:12
Tényleg kár lenne kidobni. Biztos eszegetünk másban is ilyet:)
2009. okt. 1. 10:11
a bolti dr. oetker meg ilyesmi zselatinok is egy agar-agar nevű anyagból készül amit állatok csontjából állítanak elő. Még biológia órán tanultuk.
2009. okt. 1. 10:11
Húúúú! Hát ez tényleg nem bizalomgerjesztő. Én még nem hallottam róla! De engem is érdekel mi lehet az.
2009. okt. 1. 10:10

Látod, látod, minek nézegeted mi van benne! :DDD

Nem hiszem, hogy bajod lesz tőle, legalább ez coceszből van, és nem valami mesterséges szirszar. Biztos finom az a túrókrém edd csak meg nyugodtan.

2009. okt. 1. 10:09
A zselatin állati eredetű dolog, gondolom ez kifejezetten sertés. Ennyi.
2009. okt. 1. 10:09
az állat csontjából főzik
2009. okt. 1. 10:08

Sziasztok!Vásároltam tegnap egy túrókrém desszertet és az szerepel az összetevők között,hogy sertés zselatin?

Még nem hallottam róla,de nem hangzik túl bizalomgerejesztőnek.

Lehet a pipik fogják megkajcsizni,elment az étvágyam:D

2009. okt. 1. 10:07
Mi az a sertés zselatin?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook