Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi az a felére befőzés? fórum

Mi az a felére befőzés? (tudásbázis kérdés)


2013. febr. 11. 16:50
Köszönöm!! :)
2013. febr. 11. 16:45
addig főzöd az adott anyagot, amíg a mennyiségének felére be nem sűrűsödik, pl. ha egy deci kávét kell felére sürítened, akkor addig főzöd, amíg csak fél deci nem lesz. A víz egy része elpárolog, a szárazanyag viszont megmarad, nagyobb koncentrációban.
2013. febr. 11. 16:45
addig forralod fedő nélkül, míg fele nem lesz az eredeti mennyiségnek a leve
2. Hajni0121 (válaszként erre: 1. - Brig9)
2013. febr. 11. 16:44
Szerintem a mártás a fele mennyiségre sűrűsödjön.
2013. febr. 11. 16:43

Légyszi segítsetek!

Itt állok a sült husikkal a hentes szelethez és elakdtam a receptben!

10 éve biztos, főzök már, de gőzöm nincs, mi aza felére befőzés!!

Mit csináljak? Rántsam be? Vagy mi az??


A recept a következő:



4 szelet hosszú- vagy rövidkaraj

10 dkg sonka csíkokra vágva (bármilyen, amit szeretünk)

kb. 5-7 dkg vaj

3 dl erőleves - kockából

1 nagyobb vöröshagyma felezve és vékonyra szeletelve

2 dl száraz fehérbor

10 dkg csemege uborka vékonyra csíkozva

1 kávéskanál csípős mustár

4 evőkanál snidling vagy hagyma zöldje aprítva

bors

kevés liszt


Elkészítés:


A hússzeleteket kicsit klopfoljuk, széleit pár helyen bevagdossuk, hogy ne zsugorodjanak a sütésnél. Sóval, borssal meghintjük, megforgatjuk lisztben, és forró vajban mindkét oldalukat közepes hőfokon megsütjük (natúrszeletet sütünk).


A húsokat sülés után félretesszük, a visszamaradt pecsenye zsiradékban a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk előbb a bort, majd a levest, közben folyamatosan forraljuk, és felére befőzzük a mártást. Beletesszük a hússzeleteket, a sonkát, az uborkát, a mustárt és a hagyma zöldjét, és lassan, 10-15 perc alatt összeforraljuk.


Tálalásnál tányérokra osztjuk a hússzeleteket, ráhalmozzuk a sonkás-uborkás egyveleget, a mártással meglocsoljuk, és ízlés szerinti körettel tálaljuk.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook