Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szex & Psziché fórumok » Mi a véleményetek a pránanadi gyógymódról? fórum

Mi a véleményetek a pránanadi gyógymódról? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
695. Mezei Virág (válaszként erre: 692. - michelle.r)
febr. 1. 13:09

:)

683.

"Szerintem a nadi, a reiki, az agykontroll ugyanazt a valamit használja. "


Legyen a neve energia!

Amúgy meg igazad van!

694. Miértisne (válaszként erre: 691. - michelle.r)
febr. 1. 09:29
Ja,se nepálban,se tibetben nincs nadi.Van prána,van nadi,mind a két szó konkrét dolgot jelent nem pedig módszert.Nadi tanítás nincs a világon sehol csak Magyarországon.Ez a Petrezselyem kreálmánya.
693. Miértisne (válaszként erre: 691. - michelle.r)
febr. 1. 09:25
a barátom pszichiáter :-) és úgy van ahogyan írod.Semmit nem tudok a nadiról,ezért keresgélek.Ha venni akarok valamit,nem az eladót kérdezem a minőségről :-)
692. michelle.r (válaszként erre: 688. - Mezei Virág)
jan. 31. 22:43
Szerintem az energia, az energia, hívhatod nadinak, reikinek, najapinak, vagy ördög fülének ;) Én a tudatosságban hiszek, és döbbentem nézem, hogy a spiri-biznisz résztvevői milyen édesen nyírják egymást a nagy vattacukor-szeretet mázban ;)
691. michelle.r (válaszként erre: 686. - Miértisne)
jan. 31. 22:39

Jajjj, én úgy szeretem ezt a spiri egót :DDDD Majd a kedves barátod rendbe rakja azt, amit a nadisok elrontottak. Speciel akkor fordítottam hátat a nadinak, amikor a mester arról kezdett kis előadásokat tartani, hogy mennyi idő és energia, minre rendbe szedik azt a sok marhaságot, amit az emberek agykontrollon és ilyen-olyan tanfolyamon magukra szednek.


Nem érzitek milyen gáz ez? Azzal próbáljátok magatokat fényezni, hogy másokat lexaroztok? Amit írsz, abból egyértelműen látszik, hogy frászt sem tudsz a nadiról. Majd ha hónapokat Nepálban és Tibetben élsz és meditálsz a gyógyító lámákkal, akkor lehet véleményed a nadról.


És megnyugtatlan, én is pont annyit mnt te, mert elég gyorsan elegem lett belőlük. De látom, hogy milyen eredényeket lehet elérni, ha valaki valóban tud, nem csak cirkuszi mutatványokra használja.

690. Polli (válaszként erre: 686. - Miértisne)
jan. 31. 18:22

Legyen válasz és elégedj meg az alábbival :D


"Az új tudományos igazság nem a kételkedők meggyőzésével és a világosság megláttatásával győzedelmeskedik, hanem azzal, hogy az kételkedők idővel kihalnak és az új nemzedék annak ismeretében nő fel. (Max Planck) "

689. Zsú1965 (válaszként erre: 686. - Miértisne)
jan. 31. 14:42

Muzsáj mindig mindenen agyalni?


Ha egy módszer jó, működik, mindenki számára megtanulható, akkor számít, hogy húsz éve vagy 1000 éve működik?


Én is AK-s vagyok, igaz, én csak 96 óta... de őszintén, azért azon a tanfolyamon is van habos körítés rendesen, de attól még az AK szuper.


Ha pedig valaki "bekapja a horgot botostul", akkor az nem a nadi hibája. Az ilyen ember, ha nem a nadi, akkor talál mást, ami felé fanatizmussal fordulhat...


Amikor olyat hallok, hogy ez vagy az a módszer átmossa az ember agyát, csak értetlenkedek. Az AK ellenzői közül sokan mondják, hogy tele vannak az ideg- és elmeosztályok AK-sokkal. Szerintem pedig sok olyan is van ott, aki tud biciklizni...ergo: a kerékpározás elmebajt okoz?

688. Mezei Virág (válaszként erre: 687. - Miértisne)
jan. 31. 11:58

Ha elolvastad volna a fórum elejét, láttad volna, hogy fogadalmat tettek, ezért nem beszélnek róla.

56.57. hsz.

Ezt is olvastad már?

[link]


"Magáról a pránanadiról igen kevés információ nyilvános, melyet misztikusság vesz körül. Így például nincsen a módszert bemutató könyv sem. Úgy tartják több mint 10 fokozata van, sokféle szimbólumot és technikát alkalmaz, melyet ugyanakkor vallásfüggetlennek tartanak a követői."

Magyarországon a pránanadit 1994-ig “tibeti reiki” néven tanították.

687. Miértisne (válaszként erre: 684. - Mezei Virág)
jan. 30. 19:59
ennek a cikknek is ugyanaz a forrása.Semmi új a nap alatt.Hogy mi a prána és mik a nadik azt tudom,mi qi-nek és meridiánoknak hívjuk őket.Van eltérés,de minimális.Engem a technika származása érdekel,de csak a petrezselyem féle verzió az elérhető ebben a témában.Olyanokat keresek,akiknek vannak infóik más forrásból is.
686. Miértisne (válaszként erre: 683. - Mezei Virág)
jan. 30. 19:52
Bődületesen " Andersen " a Petrezselyem bácsi,de az az ő dolga,ebből él.Láttam ezt a videót is,meg azt is ahol szegény guru nem tudta megmondani hogy is hívják az ő tanítását az őshazában...Én reikiztem valamikor,agykontrollozni pedig 1992 ben kezdtem.Az a mai napig a mindennapjaim része.Hogy müködnek ezek a dolgok,nem vitás.Én főleg kínai metafizikával foglalkozom már kb 10 éve,ezen belül tradicionális feng shui,kínai asztrológia,arcról olvasás,testbeszéd,kínai dietetika,Qi gong.A kínai orvoslásba most nincs kedvem belefogni :-),van mivel foglalkoznom :-).A nadiba úgy csöppentem,hogy a feleségemet elcsalta a barátnője aki bekapta horgot botostul.Tudtam,hogy azt csinálja,de hát az az ő dolga.Egészen addig amíg a feleségemet nem vitte el az egyes tanfolyamra nem is érdekelt a doplog.De hát,ha ilyenekkel foglalkozol csak érdekel mivel bódítsák a kedves nejed :-).Na lehidaltam...A gondom a nadival a tömérdek titok ami körül veszi,meg a sokat kérdezőket se igazán kerdvelik.Szerencsém volt,mert én csak két évet tanultam new age feng shuit,vagy eredeti nevén black hat feng shuit.Egy év után már több volt a kérdésünk,mint amit a tanár úr meg tudott volna válaszolni.Végigcsináltam,de azóta már csak lekövethető dolgokkal foglalkozok,és nagyon utánanézek kitől tanulok bármit.Nem szeretem azokat a technikákat,amelyeket nem lehet levezetni a gyökerekig.A nadiban is amennyit megtudtam a jó isten se tudja milyen mindenféle technikákat kevertek össze.Volt már tapasztalatom olyan emberekkel,akik jottek asztrológiai vagy személyiségfejlesztési tanácsadásra,és bizony ilyen beavatásos,csakranyitógatós akármikkel sajtot csináltak az agyukból.Küldhettem őket a barátomhoz egy kis fŐldközeli élményért,meg hogy leszedje róluk a sok marhaságot amiket rájuk raktak.Ezért,ha találok vakait aki tudhat valamit az eredetről lekövethetően,szívesen utánanéznék.Mit és miből kotyvasztott ez a petrezselyem .További szép napot :-)
685. Zsú1965 (válaszként erre: 684. - Mezei Virág)
jan. 30. 16:55
Nem erre keres választ....
jan. 30. 14:43

Van még más is, te is megtalálhattad volna...

[link]


Fennmaradt tibeti szövegekben 350000 nadiról tesznek említést. A hangolási (avatási) szertartások után már egy finomabb energiarendszeren keresztül képes az ember kapcsolatba lépni azokkal az erőkkel, amelyek a környezetében, a világegyetemben, mindenféle életsíkon hatnak.

A testbe bevitt prána (kozmikus energia, életerő) a nadikon (vezetékeken) halad keresztül, vagy pedig azokban kering (bennük folyik). Ezek a vezetékek olyan finomak, hogy szabad szemmel nem is láthatók. Nem párosíthatók, pl. idegekhez, erekhez, annál finomabban hálózzák be a test minden pontját.

Három fő nadi van, amiből oldalágak válnak ki. Ezek az oldalágak újabb oldalágakra oszlanak és behálózzák a fizikai testet mindenhol.

683. Mezei Virág (válaszként erre: 681. - Miértisne)
jan. 30. 14:17

Ezt láttad?

Nekem ugye ez a magyarázat mese, de attól még működik!

[link]

A pránanadi birodalmában - Petrezselyem József, Jakab István

Szerintem a nadi, a reiki, az agykontroll ugyanazt a valamit használja. Csak az utóbbi 2-őt tanultam meg, működnek. ;)

682. Zsú1965 (válaszként erre: 681. - Miértisne)
jan. 30. 11:57

Kedves Miértisne! Miért görcsölsz ezen? Nem szimptikus neked a nadi, nem érdekel, nem akarsz vele foglalkozni, akkor neked nem mindegy? Engedd el, és nyugodj meg. Nem kérte az idődet senki, a nadira sem akar rábeszélni senki.

Akinek dolga van vele, az úgyis odatalál egy tanfolyamra.

Szívből kívánok neked sok sikert a neked megfelelő tanításokban.

681. Miértisne (válaszként erre: 680. - Polli)
jan. 30. 08:59
Polli,gondolod,hogy nem ott kezdtem ? Nincsenek infók.Nincsenek honlapok,amelyeken más lenne mint a Petrezselyem honlapján.Nincs más forrás a világban erről a 38 emberről csak a Petrezselyem úr oldalán.A nadisok amit elmondtak annyi az egész,hogy megemlítik ezt a forrást és tovább nem boncolgatják.Ahogy már írtam,amíg nem tudok meg eleget bármilyen technikáról,nem pazarlom az időmet önjelölt tanítókra.
680. Polli (válaszként erre: 677. - Miértisne)
jan. 29. 21:52
Miértisne - ne haragudj, de az internet, nem egy személy kérdésére ad választ, hanem valamennyi embernek. Figyelmes olvasás a honlapokon és ezt követően megkapod a kérdésedre a választ. Van még egy választásod, amit már javasoltak, jelentkezz be egy tanfolyamra. Minden kérdésedre választ kapsz."Weber vagy a tobbi 37 munkássága érdekel nem a maszlag :-)" ezen kíváncsiságodat is kielégiti az internet, ha használod google=kereső....
679. Miértisne (válaszként erre: 676. - Zsú1965)
jan. 29. 11:12
én nem megyek egyetlen tanfolyamra se,ami beavatásos,harmadik szem nyitogatós,vagy csakra nyitogatós.Olyan tanfolyamokra járok,ahol ha magkérdezem az eredeti nevét,származását a tannak a guru nem azt fogja mondani,hogy azt én sem tudom.A csakra a harmadik szem,meg nyílik amikor készen állok rá,magától.Ezek a nyitogatások olyanok,mint mikor a torreádor vár a bikára.Ott áll az ajtó előtt és vár hogy valaki kinyissa az ajtót.Ha nem sikerült felkészülnie mire az ajtó kinyílott,meggyülhet a baja :-) csak tiszta forrásból igyatok ... Szép napot nadisok :-)
678. Miértisne (válaszként erre: 675. - michelle.r)
jan. 29. 11:01
igen,ezért regisztráltam.Infókat keresek.
677. Miértisne (válaszként erre: 674. - Polli)
jan. 29. 11:00

hát ezeken a linkeken nincsenek válaszok,A wikibe pedig az ír aki beregisztrál.

38 ember kapta meg a tudást állítólag,ebből az egyik ez a weber.Nincs nyoma.De a tobbi 37 nek se .Hihetetlen dolog továbbá,hogy a sok év alatt csak magyarországon van jelen,valójában mlm-ként müködik és ha található is kulfoldon akkor magyar ajkú vitte ameddig vitte.Weber vagy a tobbi 37 munkássága érdekel nem a maszlag :-)

676. Zsú1965 (válaszként erre: 673. - Miértisne)
jan. 27. 17:35
Nagyon egyszerű a megoldás: menj el tanfolyamra és minden "titkot " meg fogsz tudni. Aztan ha nem akarsz nadizni, akkor nem nadizol....
675. michelle.r (válaszként erre: 673. - Miértisne)
jan. 26. 23:48
Elképesztő hülyeségeket hordasz össze :DDD Komolyan ezért regisztráltál?
674. Polli (válaszként erre: 673. - Miértisne)
jan. 26. 17:16

Mielőtt bár miről véleményt nyilvánítasz, kérlek olvass utána. Az alábbi linkek kérdésedre-kételyeidre választ ad.


[link]


[link]


Továbbiakban ha felkeresed a Pránanadi központot, az tanítók és gyógykezelők szívesen tájékoztatnak a témában.

jan. 26. 14:33
Szervusztok,infót szeretnék kérni.Ugyanis van olyan érzésem,hogy a feleségemet kezdi beszippantani ez a fura társaság.több mint 20 éve foglalkozok úgymond elvont dolgokkal,de ez a levédett prananadi még nekem is meredek.Reiki,kínai asztrológia,agykontroll,és még sok ilyen támában otthon vagyok.De ez a titkolózás,hogy nem mondhat semmit az ott történtekről egyértemüen bizonyítja a tényt,hogy ez a módszer petrezselyem úr fejéből pattant ki.Nem lekövethető sehol a világon.Minden szál Magyarországra vezet vissza.Amiért pedig írok ide,az a bizonyos Christian Weber aki által ezt Petrezselyem úr tanulta,szintén lekövethetetlen.Ha valaki tud róla bármilyen infót,az érdekelne.Ugyanis nagy a gyanúm,hogy ez az ember Petrezselyem úr kreálmánya.Amint írtam,magam is foglalkozom ilyen dolgokkal,de az évek során saját káromon tanultam meg,hogy csak lekövethető és úgymond tiszta lappal játszó tanításokkal foglalkozzak.A gond ezekkel a Petrezselyem féle kreálmányokkal az,hogy ha nem talál választ az egyik módszerben,keres máshol,ahol viszont más összefüggésben lehet megoldás az amit talált.Nagyon sok olyan technika van,amelyek első látásra egyformák,de ha az ember magasabb sztintre jut bennük és megérti a lényegüket megérti a külömbséget is.Ez főleg a szimbolzmusokban tér el.Nagyon veszélyes játék keverni ezeket.A titokzatosság pedig nagyon arra utal,hogy hozzáértők ne tudják elemezni a folyamatokat.Köszönök szépen minden infót,szép és erdményes napot kívánok mindannyiotoknak.
672. 743a7abbe6 (válaszként erre: 671. - iamjoe)
2017. jún. 30. 20:42

Ez nagyon durva és sajnálatos...

Hasonló tapasztalatom van a pránandis emberekkel.

Sok képmutató alak, akik felsőbb rendűnek hiszik magukat.

Ismerek olyat, aki régen normális volt, utána már a hangján is észrevehető, ahogy az emberrel beszélt, mintha ő magasabb rendű valaki lenne.

Meg pénzéhesek, Kiss Rózsa, aki nagy valakinek hiszi magát, állandóan a pénzről példálózott, aki ismeri tudja miről beszélek.

Azóta nagy ívben kerülöm az ilyen szektákat.

671. iamjoe
2017. jún. 27. 01:36

Ismét egy olyan "csoda csapat" akik sok esetben mások kárára tesznek, lehet vannak akik jó szándékkal, mások pénzért, vagy csak hozzá nem értésből, de kihasználnak sok végletekig kétségbeesett embert, akinek azt mondják amit hallani szeretnének, és ők elhiszik. Sajnos közvetlen tapasztalatom, van és segítségükkel feleségem két hónap alatt olyan állapotba került, hogy meghalt. Köszönhetően a 'jó tanácsoknak', hogy csak két hetet, két hónapot, még ezt a nyarat kell túlélni a gyógyulásért, a láz és hányás, a 'trutyi' távozása a megtisztulás és kap energiát a 'mesterektől' nem kell a 'méreg' (orvosság) a gyógykezelés. És amikor azt mondta, de már nem bírom a fájdalmakat, akkor már mondták, ha be kell venni, be kell venni (a gyógyszert) ha vágni kell hát vágni kell, és lehet kezelést kapni, csak előtte küldjék rá a gyógyszerekre a megfelelő színű 'csodafényeket' amik után már segítenek..


Sajnos hiába győzködtük, hogy előtte ígéretes volt az orvosi kezelés,négy órás műtét és három kezelés után 5 hónappal már több kilométert tudott gyalogolni, túrázni, igaz nem múlt el a betegsége, de töredékére lassult a romlás, Ő azt szerette volna, hogy elmúljon és itt ezt mondták neki amit hallani akart, és a nadis 'mesterek' kezelése meghozta az eredményt, a halált... ami ugyan bekövetkezhetett volna esetleg az orvosi kezelés mellett is pár év múlva,vagy sokkal később, melyek során egyébként nem szenvedett annyit, mint a nadis 'kezelés' alatt.


Szóval nagyon vigyázzatok ezekkel a ' csodatévő' emberekkel, akik csak segíteni akarnak, de egy idő után ezért szóba kerül a pénz, az alapítvány, az adó 1% stb..., sokuk számára csak játékszer mások élete, aztán lehet mondani ezt volt a sorsuk, ez volt megírva nekik.. szép vigasztaló szavak...

670. Tóbip (válaszként erre: 669. - mr.az)
2017. jún. 19. 15:43

Kedves mr.az!


Meg tudnád írni hogy Sopron környékén hol találok pránanadi gyógymóddal foglalkozó személyt?

669. mr.az
2017. máj. 2. 01:58
Sopronban nincs csak az egyik környékbeli faluban.cirka 15 perc buszozäs.
668. kislg
2017. máj. 1. 21:59

Sopronban keresek megbízható prananadist. Kezelés szeretne részt venni a párom.

Előre is köszönöm szépen a segítséget

667. Polli (válaszként erre: 666. - pite2289)
2017. ápr. 20. 15:42

próbálkozz: [link]


vagy... [link]


sok szerencsét

2017. ápr. 20. 15:04

Sziasztok!


Pécsen, esetleg környékén keresek oktatót (Tolna, Baranya megye). Most jelentkeznék 1-es tanfolyamra. Tud valaki ajánlani oktatót? Vagy hogy mi a módja a tanfolyamra való jelentkezésnek?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook