Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi a véleményed az egészségügyről? fórum

Mi a véleményed az egészségügyről? (beszélgetős fórum)


108. o.andi
2008. jún. 7. 16:59
hát inkább az irom NO COMMENT!!!
107. Talian35 (válaszként erre: 91. - Cheetos)
2008. jún. 2. 15:24

maximálisan egyetértek....

Azt is a betegek rontották el, hogy az orvos akkor is felirja a gyógyszert, ha nem is kéne...duplán jól jár, a beteg nem nézi hülyének mégiscsak "csinált" valamit + megkapja a jutalmát a gyógyszergyáraktól. Kérdem én, melyik beteg nem nézne furcsán, ha az orvosa azt mondaná: "Hölgyem/Uram menjen haza, egyen sok vitamint, igyon sok vizet mert az kell a szervezetnek, állitsa át az étrendjét, ennyi elég is". A beteg elhűl, hogy Te jó ég, mit tanult az orvos ha egy mondattal elintézi és még gyógyszert sem ir fel???!!! Igenis a betegek csikarják ezt ki! Orvos ismerős mondja, 45 év praktizálás után. Hálapénzzel ugyanúgy elrontjuk! Persze én is, de legalább maximálisan meg vagyok/voltam elégedve a szülész dokimmal. Igy nem sajnálom tőle, mégha tudom is, hogy nem jó amit csinálok...

106. akác56 (válaszként erre: 105. - Daroki)
2008. máj. 17. 09:49
hova lett amit írtam?
105. daroki (válaszként erre: 103. - 566a9af38a)
2008. febr. 6. 22:05
Jujjjjj!:((((
104. 70a5a27405 (válaszként erre: 103. - 566a9af38a)
2008. febr. 6. 22:01
hát mindjárt eldobom az agyam!!!!
2008. febr. 3. 18:28

Hüvelyi ultrahang közben csörög a dokim telcsije. Felveszi. Ennyit hallok:

-Nyugodtan vedd ki neki te a varratait, legalább nem nálam nyafog.

És elkezdett nevetni. Hát... nagyon vicces.

102. Zsuzsi6
2007. nov. 29. 09:42
Csak ennyi,katasztrófális.Ebbe minden benne van.Én 15 évig dolgoztam az egészségügyben,de most nem szeretnék,sajnálom őket,a betegeket is,meg a dolgozókat is.
101. lányom (válaszként erre: 91. - Cheetos)
2007. nov. 27. 17:58

Nagyon sok dologban egyet értek veled, de sok dologban nem. Nekem vannak " papírjaim" :)Sokszor jobb nem is kimondani, ahol nem szükséges hogy milyen "papírok" ezek! Viszont a kollégáim felének ellenszenvét élvezhetem, ami vacak, de figyelmen kívül próbálom hagyni( lehet hogy többen is vannak!) mert IGEN , az emberekért, betegekért, gondozottakért hivatásként próbálom a munkám végezni.Sőt munkát elvárni, ami rohadt nehéz, ha egyesek: nővér- orvos- ápoló....sokan, báki aki gondozásra szorult emberek környezetében dolgozik úgy gondolkozik mint ahogy te is írtad! Igen rengeteget szembesülök azzal, -kinek hol már a helye-...-Minek annak már az-.... stb. Szörnyű!! Ha nincs együtt érzés, nincs kötelesség tudat, legalább a tapasztalt dolgok után gondolnák át emebrek,( Eü. dolgozók stb), hogy az élet kereke forgandó!!! A helyzetem annyiban más, ami nem igazán jobb, hogy az én szemembe kedves vigyort kapok, ( na nem mindig) és azt hiszik olyan hülye vagyok ,hogy nem tudom hogy a hátam mögött mi zajlik, hova kivánnak, annak ellenére, hogy elvárás mellett, én bármihez hozzányulok , amihez nem lenne kötelességem! Na de kötelesség? És a lelkem, a fogadalmak ,érzések,? Nekem ezek nagyon fontosak!! Jó érzés egy pelenkát is lecserélnem, ha segíthetek azon akiről levettem, vagy segíthetek annak akiről tudom ,hogy tisztességgel dolgozik, csak nem győzi a munkáját! Soha " nem esett még le a gyűrű"

az ujjamról semmitől, sőt a lelkem erősebb lett mind ezektől! De sajna ,ez a nézet a kollégáim között sokszor szinte nevetség, sőt, szinte gúny tárgya!

Abban nem értek veled egyet, hogy a beteg minden esetben álljon ki magáért! Oké, de hogy? FÉLŐS! Van egy közmondás, " kutya kutyát nem eszi meg"! Szomorú ,hogy ezt írom, de tapasztaltam már jó sokszor! Ha nem áll mellé egy Eü. dolgozó sem, nem fog elérni sajna szinte semmit, legfeljebb ellenszenvet, amit aztán majd érezni is fog ám!

Piszok nehéz dolog ez!Nem is fokozom tovább, BÍZZUNK abban, hogy egyre többen leszünk, ill.vagyunk akik szívből próbálják végezni ezt a hivatást, és a nehézségeket, megfizetetlenséget nem azokon vezeti le akik nem tehetnek róla! Azt pedig értem, hogy a betegek félnek, és ezért teszik amit tesznek! Nem kötelező azt a pénzt elfogadni!SŐT! Ha valakiről elterjed hogy nem fogad el hálapénzt, tapasztalatból írom, annál nem is mernek próbálkozni! Na itt kell keményen elutasítónak lenni, akkor is ha helye lenne! Igen ,tudom, és biztos te is nem könnyű,mert sokszor igazad van , hogy van olyan beteg vagy hozzátartozó aki orvost cserél ilyenkor, vag másik nővérkéhez fordul, mert nem mer bízni abban hogy pénz nélkül is megpróbál az az orvos- nővér stb. mindent megtenni, amire lehetősége van. Nehéz dolgok ezek, betegeknek, és sok Eü. dolgozónak is! BIZZUNK, majd egyszer csak könnyebb lesz,és főleg tökéletesebb ellátás nyújtható, és nyújtandó sokaktól.

100. lányom (válaszként erre: 93. - Egypt)
2007. nov. 27. 17:11
Csak hogy tudd, ez a probléma ma is ugyan úgy működik!Ez nekünk nagy hátrány, de hála azért remélhetőleg sok orvos kivétel!!!!
2007. nov. 21. 09:21

Hát most nemrég vittem a fiamat vérvételre.Időre voltunk bejegyezve, és még 1 órát ráhúztak. Attól tartottam hogy mivel a fiam autista nem fogok egyedül bírni vele, mert ilyen helyen általában nehezen tudom megnyugtatni!. De végül is nagyjából elvolt.

Hát mindent összevetve, nagyon mérges vagyok hogy ennyire szervezetlen ez az egyész, na és persze katasztrófális az egészségügy!!!

2007. nov. 20. 13:10
Semmi baj nincs vele,nincs rosz élményem
97. LoLiNa
2007. nov. 20. 13:06
nagyapám is órákat várt pár hónapja egy ágy miatt.. pedig előre egyeztetett időpont volt..
96. ALLICS
2007. nov. 20. 11:21
Én semmit nem vettem észre abból amit mostanában az egészségüggyel kapcsolatban beszélnek.Nekem semmiféle rossz tapasztalatom nincs.Hozzá kell tenni hogy én vidéki vagyok és az itteni kórházról azért tudnék egyet s mást mondani,de én éppen ezért megyek pestre(nőgyógyászhoz stb)
2007. nov. 20. 11:17

A szomszéd bácsit rákkal megoperálták. Átesett egy jó pár kemoterápián. Nemrég ismét kiújult valami, kezelésre kellett menni az egyik kórházba. Elvégeztek nála egy beavatkozást, de mivel nem volt szabad ágy, így székre ültették, és mondták, hogy ott várjon. A bácsi várt egy darabig, aztán fogta magát, és hazajött. Sajnos azóta is vérzik, nincs jól.

Mi a véleményetek az ehhez hasonló esetekről. Várom a hasonló rossz v. jó tapasztalatokat az egészségüggyel kapcsolatban.

94. egypt (válaszként erre: 91. - Cheetos)
2007. nov. 17. 11:11
Az a baj, hogy a legtöbb ember azért fizet, mert fél, és ugyanezért hallgat. Ha valakinek az egészsége, netán az élete a tét, akkor nem meri megkockáztatni, hogy ne lássák el rendesen azért, mert nem fizetett, vagy mert visszaszólt az orvosnak. Sajnos...:( Hálapénz= a félelem bére.
93. egypt (válaszként erre: 92. - Cheetos)
2007. nov. 17. 11:08
Ez még hagyján... Nekünk a szomszédunk orvos volt, ő abból keresett milliókat (rengeteg orvostársával együtt), hogy gyógyszercégek meghívták őket különféle frankó helyekre konferenciára meg egy kis nyaralásra, és hatalmas összegeket fizettek nekik cserébe azért, hogy az ő gyógyszereiket írják fel a betegeknek. Nem hiába volt a nagy felháborodás, mikor a kormány ezt megszüntette, és kötelezték őket a legolcsóbb gyógyszer felírására... Ennek ugyanis ez volt a hátterében.
2007. nov. 17. 11:03

Még annyit, hogy a gyógyszercégek akik napjában öten jönnek ,feltartva ezel a betegrendelést, nem gyógyszereket hoznak és hasznos , segítő dolgokat, hogy önnyebben végezzük amunkánkat, hanem otthonra vesznek az orvosnak nyomtatót, számítógépet, faxot, légkondit!!!!!!!!! ha az ő gyógyszerüket írja!!!

Szánalmas ,nem?

2007. nov. 17. 11:00

Egészségügyben dolgozom! Kis porszem-nővérke vagyok.

Soha egy vasat nem fogadtam el senkitől!! Mostani helyemen 14 év alatt egyszer kaptam valakitől egy tábla Milka csokit, örültem neki. DE . Sokkal jobban örülök egy kedves szónak, egy köszönömnek!

Én bizony kiülök a beteg mellé a váróba, amíg szólítják, ha látom, hogy ideges, hogy fél!!!!!!! Én beszélgetek velük!Azt mondom mindenkinek, nektek is, akik ennyit vártok , ilyen előjegyzési időpontot kaptok, hogy nem szabad hagyni!

A BETEGEK RONTJÁK EL SOKSZOR!!!!!!

Miért kell adni az orvosnak mindíg?????????

Attól ne gondoljátok, hogy jobb lesz bármi!!!! Én hallom, mit morog az orvos, hogyha beteg várja, n hallom, amikor azt mondja miért nem megy a "k.... anyjába, minek jött ide, mikor nekem nincs kedvem dolgozni??" És megfigyeltem, aki erőszakos az mindíg bejut a rendelésre, mert a mai világba félnek az eü. dolgozók is, hogy feljelentés lesza vége, hogy mi van ha perel a beteg...stb. Igenis legyetek erőszakosabbak kicsit! A bőrötökre, bőrünkre megy a játék!!!!!!! Változtatni kell, de ez csak így megy. És genis azt is e kell mondani, ha valahol valakit sérelem ér, ha a nővér bunkó...stb. De a beteg mindíg hallgat!

Tudjátok hány kolléganőm van, aki úgy beszél a beteggel mint a kutyával, és nem rúgták ki! Mert a beteg sosem tesz panaszt, amikor főnök van a közelben akkor meg kolléganő bűbájos! És amikor jön a 80 éves néni akkor megjegyzi, füle hallatára, hogy "ez meg mit keres itt? nem a temetőben kéne lennie? "

Szóval ne haragudjatok, én a etegeket is hibáztatom. Amíg mindezt eltűrik addig nem fog változni semmi.

Ez nem csak a kormánytól függ.

meg kell szokni, hogy vannak jogai az embernek, amivel élhet!!!! És ne gondoljátok, hogy ettől bárki rosszabb ellátást kap, sőt!!!!!! Odafigyelnek rá, mert ott van, hogy " a últkor is ez jelentett be minket !"

Én továbbra is csinálom a munkámat , mosolyogva, mert szeretem az embereket és megértem ha félnek, ha betegek és idegesek! Továbbra sem fogadok el pénzt, mert másnak sincs sok! /akinek van az sose ad!!!/ Szeretem a munkámat, mégis lehet hogy engem rúgnak ki, mert nincs elég papírom, főiskolám. Igaz, hogy a másik bunkó, de vn papírja!

Pedig ilyen heylen csak úgy dolgozhatsz ha szereted az embereket lés SEGÍTENI AKARSZ NEKIK !!!! De úgy igazán!!!!!!

Egyébként szörnyű lepukkant helyen kell dolgoznunk, iszonyú körülmények között, mert szinte semmink nincs. De a szeretet, a kedves szó már sokat számít, és igyekszünk! Dina

90. lányom (válaszként erre: 84. - CILUSKA)
2007. okt. 27. 01:53

Igen én saját magam is elképesztőnek tartom az előjegyzéses rendszert. Nyugati irányba akatak haladni, csak azt felejtették el , hogy mi olyan távol állunk az EÜ. területén IS a nyugati országoktól mint Nap a Holdtól.

Milyen apszuldum az, hogy valaki bejelentekezik egy aránylag sürgősnek mondható panaszával, aminek alapbetegsége már ismert is ,és erre majd 6 hónappal későbbi időpontot kap előjegyzésként!


Erre mi lehet más a kérdés: Hulljon a férgese?


Arra viszont nem gondolnak akik ezeket a törvényeket hozták, hogy az élet forgandó?

Ja, vagy rájuk nézve nincsenek szabályok, egyesek édesanyját megismerik ellátják azonnal, ha sz...r is az Eü. mert ismerősen cseng a neve! És akkor elvárjuk, hogy tiszteletet találjunk magunknak olyan EÜ. dolgozók akik nem így vélekedünk, nem ez alapján dolgozunk, hanem emberségből, talán szeretetből is. Persze hogy hihetetlen! Pedig azért van még sok ilyen is!!!

2007. okt. 10. 15:00

nem jó a vélemnyem az egészségügyről.

nem részletezem.

88. reni79
2007. okt. 10. 13:32
katasztrófa!Gyurcsány jól elb....!
87. reni79
2007. okt. 10. 13:32
katasztrófa!Gyurcsán jól elb....!
2007. okt. 10. 13:24
nem jo 2 éve hordom miskolcra alányom nem vizsgálják rendesen meg ami betegsége van nincs gyogyszer
85. gpetra (válaszként erre: 84. - CILUSKA)
2007. okt. 9. 17:00
Sajnos ugyanennyit kell várni akkor is, amikor már érzed és sejted, sőt ők is tudják, hogy komoly és sürgős bajod van. Kipurcanásra játszanak...
2007. okt. 9. 16:59

Időhúzó.

Megvárják amíg a beteg vagy meggyógyul magától, vagy feldobja a talpát.

Pajzsmirigy betegségem miatt szakorvoshoz fordultam : januárban tudnak fogadni.

Az alváscentrumba a vizsgálatra csak júliusi (!) időpontot tudtak adni.

Még szerencse, hogy türelmes ember vagyok.

Amíg nem fáj, és még élek !......

2007. okt. 8. 23:01
Katasztrófa!
82. LoLiNa
2007. okt. 8. 06:21
elszomorító.. pont ezzel játszani, ezen spórolni..
2007. okt. 7. 23:47

Sajnos rossz. Nagyon kevés empátiával rendelkező ember dolgozik az eÜ.-ben .A jelenlegi állapot, szabályozások még jobban elrontották a mukavégzés körülményeit, a dolgozók hozzállásást.

Sajbos pont azok az emeberek , akik valós segítségre szorulnának nem kaphatják meg azt. A középkáderek pedi megalázó helyzetbe keröltek, hisz sokan ezért is hadják ott állásukat, hvatásukat. Csodálatos emberséggel , nagy tudással rendelkező orvosaink pedig inkább külfödre manek dolgozni. Vajon miért? Az egészszégügyben óriási vagyonszerzési lehetőséget,hatalmukkal való visszaélést a háziorvosok kezébe tették, de őket meg senki nem ellenőrzi ÉRDEMLEGESEN. Tehát undorító ami az egészségügyben folyik, így értékes munkát nem lehet nyújtani.Nem is lehetne elvárni!!!

2007. okt. 7. 23:47

Sajnos rossz. Nagyon kevés empátiával rendelkező ember dolgozik az eÜ.-ben .A jelenlegi állapot, szabályozások még jobban elrontották a mukavégzés körülményeit, a dolgozók hozzállásást.

Sajbos pont azok az emeberek , akik valós segítségre szorulnának nem kaphatják meg azt. A középkáderek pedi megalázó helyzetbe keröltek, hisz sokan ezért is hadják ott állásukat, hvatásukat. Csodálatos emberséggel , nagy tudással rendelkező orvosaink pedig inkább külfödre manek dolgozni. Vajon miért? Az egészszégügyben óriási vagyonszerzési lehetőséget,hatalmukkal való visszaélést a háziorvosok kezébe tették, de őket meg senki nem ellenőrzi ÉRDEMLEGESEN. Tehát undorító ami az egészségügyben folyik, így értékes munkát nem lehet nyújtani.Nem is lehetne elvárni!!!

2007. okt. 7. 06:52
rosz és reménytelen 2éve hordom miskolcra alányomat netudják mi a baja

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook