Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi a véleményed az egészségügyről? fórum

Mi a véleményed az egészségügyről? (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
769. tumbo (válaszként erre: 768. - Mezei Virág)
máj. 14. 14:52
akkor jó lesz,ha megtanulom.csak az orvos helyett nehogy a pappótlóhoz kelljen járni.
máj. 14. 14:49

Egészségügy? Templom!


Nagy ember mondta: Tudniillik a halálos betegségeknek jó 70-80 százalékát a tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni".


Jobb, ha mindenki tudja ezt!

márc. 22. 11:32

Gondoskodik róla, hogy ne legyen túlnépesedés...:(

Jófogáson keres orvost a férfi, akinek a felesége daganatos beteg

[link]


A nő kezelését csak májusban kezdenék el.

Segítséget kérnek

Egy 48 éves magyar nő méhnyakrákkal küzd. Kiírt kezelését csak májusban kezdenék el, egyrészt ezért, másrészt pedig állandó fájdalmai miatt döntött úgy a férje, hogy a Jófogás és a közösségi média erejét használva próbál meg segíteni feleségének. Abban reménykednek, hogy ezzel a módszerrel találnak egy olyan orvost, aki előbb elkezdi a nő kezelését, hiszen az időfaktor itt nagyon fontos szerepet játszik.

766. Mezei Virág (válaszként erre: 765. - Tumbo)
márc. 13. 17:26

Na, hát akkor érdemes volt őket elüldözni.

Mindenki jól járt!

765. tumbo (válaszként erre: 764. - Mezei Virág)
márc. 13. 17:23
hát nem?csupa egészséges ember marad.orvos sem kell.
764. Mezei Virág (válaszként erre: 762. - Gizella11)
márc. 13. 17:21

Hadd hulljon a férgese :(

Ez a magyar Tajgetosz.

763. tumbo (válaszként erre: 762. - Gizella11)
márc. 13. 17:14
nem csak pénzkérdés,mit kapott az a nő,aki meg merte kérdezni,hogy nincs lift az épületben,mert a mozgássérült rokona nem tud följönni.hogy mit képzel,még,hogy lift.menjen szállodába,ott van.
márc. 13. 17:06
Az egészségügy gazdátlan és senkit nem érdekel, hogy mi lesz a beteg emberekkel kik az adójukból eddig valahogy fen tartották, most mér rohadhat!!!
761. tumbo (válaszként erre: 756. - Kristo_f)
márc. 13. 13:55
attól függ,hogy az önkormányzatnak mennyi pénze van.nálunk mindegyik orvosnak a saját igénye szerint felújították a lakást.aztán pechünk volt,az egyik balesetben meghalt,a másik valamilyen okból nem volt szimpatikus,remélem a mostani megmarad. közel Fehérvár,Budapest,jó iskola,óvoda.
márc. 13. 12:00

Az egészségügynek nincs valódi felelőse, ezért rohad szét. :(


A Honvédkórház sürgősségijéről elmondta, hogy az elmúlt időszakban jelentős ellátási területeket csatoltak hozzá úgy, hogy nem valószínű, hogy a kórházat ekkora terhelésre tervezték.

A Magyar Orvosi Kamara számaival kapcsolatba, amely szerint a szükséges 600 helyett csak 140 sürgősségis dolgozik jelenleg hazánkban, elmondta, hogy nehéz megmondani, hogy ezek valós adatok-e, mivel nem tisztázott, hogy milyen úton végezte a kamara a felmérést.

759. tumbo (válaszként erre: 756. - Kristo_f)
márc. 10. 15:56
sok öregnek van emilje.
márc. 10. 15:48

Az, hogy sumákban kiszervezik, és duplán lehet érte fizetni.

Nem is áll szándékukban megoldani...


[link]

A Magyar Orvosi Kamara elnökének becslése szerint csaknem 5000 orvos hiányzik Magyarországról.


Ónódi-Szűcs István egészségügyi államtitkár korábban arról beszélt, hogy évek óta egyre kevesebb orvos megy el az országból.

757. Mezei Virág (válaszként erre: 756. - Kristo_f)
márc. 5. 12:47

Megvan az oka az eszközfejlesztésnek, és a felújításoknak. (lásd Bajcsy)Ez nem a betegek miatt fontos.

Az orvosokra, nővérekre, ápolókra meg nem akarnak költeni. Meg a közhangulat javítására sem...


[link]

„Az ember nem azért tanul, küzd ennyit az orvosi diploma megszerzésének érdekében, hogy nélkülöznie kelljen” – mondta a 22 éves fiatal nő. Majd gyorsan hozzátette: minél több időt töltött gyakorlatokon a belföldi kórházakban, annál inkább rájött, hogy a pénznél fontosabb tényezők is vannak: a megbecsülés a betegek részéről, a kollégák részéről, az állam részéről.

márc. 3. 10:41

Jónéhány milliárdot forditottak eszközfejlesztésre az elmúlt években

Ost most szinte ott állnak a berendezések orvoshiány miatt, vagy a várólista miatt

Egyik "kedvenc" kerületemben 1milliárdért felújitják a szakrendelőt, még orvosi lakásokat is alakitanak ki

Egy kardiologiai szakvizsgálatra majd' két hónapra adnak időpontot

Rögtön ott is van hogy /vidéki/ orvosokat várnak oda

A vidék meg felfordúlhat


Régi körzetim addig rendelt amig beteg volt

A mostaninál, tömeg van mindig, mert nagyobb területet lát el. Ki van irva hogy este hatkor ha van beteg ha nincs, a rendelés befejőződik, OEP ellenőrzés miatt

A réginél telefonra felriták a gyógyszert és a recepción bármikor át lehetett venni

Most emilben lehet kérni és a 3. napon átvehető rendelés elött

Viszont sorszám nincs, vita sokszor ki volt ottz elöbb

Lehjet hogy ajánlani fogom hogy megoldom ezt neki


Mindezek ellenére nekem csak jó tapasztalataim voltak az orvoskrol idág.

755. Mezei Virág (válaszként erre: 753. - Ramcsika)
márc. 2. 20:48

Lesz ez még így se!

Ápr. 8. után, lehet, hogy pár ezer orvos megszökik. Már jelezték. :(

754. tumbo (válaszként erre: 753. - Ramcsika)
márc. 2. 18:37
mikor voltam a kórházban a fiatal orvosok barátságosak,de a főorvos egy 60 körüli bunkó.nem várom én el,hogy kedveskedjenek,de amikor megkérdeztem,hogyan veszi ki a hurkot a térdemből ,foghegyről odavágta,ahogy betettem.na kösz,te is várhatod a borítékot.igaz nem is lett jó a térdem,de nem feltétlenül az ő hibája.
márc. 2. 18:28
Jobb ha nem írom le! Lehangoló!!!!
márc. 2. 18:02

'952-ben baleset ért igen akkor még volt ORVOS

nem is akár milyen Dr ZOLTÁN LÁSZLÓ és társa kinek a nevét már nem tudom igaz nem szép tőlem de még élek nem felejtem el ŐK ketten hoztak vissza az életbe :) 1974-ben control vizsgálaton voltam a Dr

LÁSZLÓNÁL PROF ZOLTÁN de az életem nekik köszönhetem és meg is köszönöm megemlékezem róluk minden alkalommal. Nyugodjanak békében. ÁMEN

751. Mezei Virág (válaszként erre: 750. - Tumbo)
márc. 2. 17:59

:(

Igen...

750. tumbo (válaszként erre: 749. - Mezei Virág)
márc. 2. 17:48
mindenki tudja,csak ők tagadnak körömszakadtáig.de a sok hülye ember a tévében,mint aki azt sem tudja,mit írt alá egy kenyérért.
márc. 2. 17:42

Csak így tovább!

... egy budapesti gyereknek fél évet kell várakoznia az ortopédia várólistáján, csak augusztus végére kapott időpontot, hogy megvizsgálják a befelé dőlő bokáját.

A riport szerint máshol sem jobb a helyzet; a több hónapos várólisták oka pedig mindenhol ugyanaz: általános gyermekorvoshiány.

Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke a Híradónak nyilatkozva elmondta, hogy régóta tudnak a problémáról. Hozzátette: a gyermekorvosok számának folyamatos csökkenésével a jelenség egyre általánosabb lesz, így minden szakrendelésen tovább nőhetnek a várólisták.

748. tumbo
márc. 2. 17:23
nem panaszkodhatunk,itt legalábbis,új fiatal háziorvos,új székek,egy nagy tévé van a váróban,mondom,ha az m1 van rajta,belevágok valamit,kerül,amibe kerül.egyedül voltam,csak receptért mentem,de valami természetfilm volt.
márc. 2. 13:20

Jöhetnének ide is ezek a robotnővérek!

Ha már az emberek elmennek...

[link]

Három, kínai fejlesztésű robot állt munkába Bangkok egyik nagy egészségügyi központjának járóbeteg-osztályán. Az első tapasztalatok annyira kedvezőek, hogy a kórház máris újabbakat akar rendelni azokból.

jan. 7. 20:50

Műtét 4 év múlva!

[link]

Négy év múlva műtenék meg az elviselhetetlen fájdalmakkal élő magyar énekesnőt

Krámli Kinga súlyos endometriózissal él, borzasztó fájdalmai vannak, és úgy érzi, már nem bírja tovább. Azért szólalt most meg, hogy rövidüljenek a várólisták, és más betegek fájdalmai is enyhüljenek.

2017. okt. 2. 14:18

Alakul ez...

Fizess, ha gyógyulni akarsz, mert sosem jutsz be különben! :(

[link]


Miért is fizetjük azt a kötelezőt???

2017. aug. 15. 14:37

[link]


Egy rákbeteg története: „Menjen vissza Németországba, ott azonnal kezelni kezdik”


Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ez normális. Pedig nem az, itthon csak akkor intézkednek egy kicsit gyorsabban, ha odacsúsztatod a borítékot, de még ez sem garancia semmire. Aztán elmész külföldre, és megdöbbensz: magától értetődő a beteg érdeke, a beteg jólléte, hiszen az egész személyzet azért dolgozik, hogy minél jobb esélyekkel indulj a küzdelemben. És ez nem kerül semmibe, hiszen természetes mindenkinek…

…A belgyógyász megnézett ultrahanggal és egy azonnali CT-vizsgálatot javasolt. Elég volt ránézni az arcára, és rögtön tudtam, hogy nagy a baj. Azt mondta, hogy az állami egészségügyben legkorábban 2 hét múlva tudja elintézni a CT-vizsgálatot, és inkább fizessem ki magánúton, mert minden perc számít. Kifizettem, persze, pedig nem vagyok túlságosan gazdag, és ez 60 ezerbe került. Amikor az életedről van szó, akkor semmi sem drága. Sajnos a CT minden előzetes feltételezést igazolt, alhasi tumor, áttétekkel, és itt meg kellett állnunk gondolkozni.

…Mivel a vérzés nem állt el, ezért bementem az ügyeletes kórházba, ahol egy baromi szimpatikus orvos rendelt, aki türelmesen meghallgatott, majd feltette az egyetlen kézenfekvő kérdést: Na, de mit keresnek Magyarországon? Menjen vissza Németországba, ott azonnal kezelni kezdik, és az idő nagyon fontos tényező egy ilyen betegségnél.

…Még aznap összecsomagoltam, és anyanyelv ide vagy oda, Németországot és az azonnali intézkedést választottam. Másnap az ottani háziorvosom 10 órakor megnézte a leleteimet, és délben már a kórházban feküdtem, ahol mindenki lesi a kívánságaimat. Az a végbéltükrözés, amire itthon 5 napot vártam, és mégsem sikerült időpontot találni, már aznap délután megvolt, altatásban, hogy ne fájjon. A kórház olyan mint egy ötcsillagos szálloda, a nővérek és az orvosok pedig kedvesek és segítőkészek. Az étel kiváló, a tisztaság és az eszközök pedig minden igényt kielégítenek. Nem tudom, hogy meggyógyulok-e, de abban biztos vagyok, hogy jól döntöttem: itt egész más az orvosok hozzáállása a beteghez, mint Magyarországon. Itt én fontos vagyok, otthon pedig csak egy plusz strigula voltam a gépezetben. És a nyelvi nehézségek sem riasztanak el, ha bármit nem értek, akkor azonnal itt terem egy tolmács, aki segít, fordít. Ezek lényeges különbségek a két egészségügy között! Ja, egyébként azóta sem jelentkezett a magyar onkológus, aki azt ígérte, hív, amikor be tud fektetni…”

2017. júl. 27. 09:04

Az ügyeletes gyerekkórházban nincs orvos. Minek is az oda...még hogy kórházban orvos! :(


Több mint öt órán át nem láttak el egy fejsérült két és féléves gyereket a miskolci, megyei kórház gyermekambulanciáján. Hiába volt ügyeletes az intézmény a portáson és egy nővéren kívül nem volt orvos, aki megnézhette volna az újonnan érkezőket.

Tehetetlennek éreztük magunkat. Le-fel járkáltunk az ölemben a gyerekkel az idő pedig telt. Közben érkezett egy kislány is, aki nem tudott kiegyenesedni a hasi fájdalomtól és többször hányt. Újra mondtam a biztonsági őrnek, hogy ez nem tréfa és két gyerek életével játszanak, de ő sajnos nem tudott mit tenni. Nem műthet az orvos helyett gyorsabban. Hogy világos legyen: Az egyik legnagyobb magyarországi gyermek ellátó központ traumatológiáján nincs orvos, aki ránéz egy sérült gyermekre!!!

..

Tényleg csak a Jóistennek lehetünk hálásak, hogy nem történt tragédia. A dolgozóknak, akik lelkiismeretesen próbálják végezni munkájukat pedig kitartást kívánok és köszönjük a -jobb híján- együttérzést.”

2017. júl. 26. 10:11

Sándor Mária elmondta, mit tegyünk, hogy jobb lehessen az eü.

Kellene rá hallgatni. Saját egészségügyünk érdekében.

[link]

2017. júl. 26. 09:25

Igazán örülök, hogy rengeteg pénz jut az egészséges focira! Még a határon túlra is milliárdok. A mi adónkból. De az itthoni egészségügyre már nem marad, a saját pénzünkből.


[link]

Több mint öt órán át nem láttak el egy fejsérült két és féléves gyereket a miskolci, megyei kórház gyermekambulanciáján. Hiába volt ügyeletes az intézmény a portáson és egy nővéren kívül nem volt orvos, aki megnézhette volna az újonnan érkezőket.

Tehetetlennek éreztük magunkat. Le-fel járkáltunk az ölemben a gyerekkel az idő pedig telt. Közben érkezett egy kislány is, aki nem tudott kiegyenesedni a hasi fájdalomtól és többször hányt. Újra mondtam a biztonsági őrnek, hogy ez nem tréfa és két gyerek életével játszanak, de ő sajnos nem tudott mit tenni. Nem műthet az orvos helyett gyorsabban. Hogy világos legyen: Az egyik legnagyobb magyarországi gyermek ellátó központ traumatológiáján nincs orvos, aki ránéz egy sérült gyermekre!!!

..

Tényleg csak a Jóistennek lehetünk hálásak, hogy nem történt tragédia. A dolgozóknak, akik lelkiismeretesen próbálják végezni munkájukat pedig kitartást kívánok és köszönjük a -jobb híján- együttérzést.”

740. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 739. - Mezei Virág)
2017. júl. 20. 18:13
:)
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook