Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mi a véleményed a fenntartható fejlődésről? fórum

Mi a véleményed a fenntartható fejlődésről? (beszélgetős fórum)


2008. jún. 22. 16:45

A fenntartható fejlődés önmagában egy "nagy találmány". Igazából ez lenne a jövő. Nálunk azért jár gyerekcipőben a környezetvédelem, mert nincs igazából megszervezve a törvények végrehajtása. "Csináltak" ugyan egy környezetvédelmi hatóságot, kitették a kirakatba, hogyhárt: nincs semmi baj, nekünk már ilyen is van,de úgy teleömlesztették őket adminisztrációval (engedélyezések tömege), hogy alig-alig jutnak ki ellenőrizni. Az engedélyezések tömege nem lenne baj, csak mondjuk ha annyi ember végezné, amennyi normális, körültekintő módon meg tud bírkózni a feladattal, akkor lenne igazán hatásos. Sajnos, mint mindenre, kis hazánkban erre sincs elegendő pénz.

Pl. törvényi előírás üzemek, bevásárlóközpontok, sőt, műhelyek létesítésénél a környezeti hatástanulmány készítése, nos, ebből nem túl sokat láttam eleddig.

Az a probléma szerintem, hogy ezekkel az engedélyezős bulikkal úgymond átvállalja a hatóság a felelősséget.

Az állatvédelemmel kapcsolatban sziontén az a helyzet, hogy a végrehajtó hiányzik. Ott van a rendpőrség, rájuk tették még ezt is, a sokminden más mellé. És piszok nehéz bizonyítani is a dolgokat (állatkínzás, stb.).

2008. ápr. 5. 14:21
Ez a mostani "fejlődés" mindent tönkre tesz, válogatás nélkül.Pl:nem lehet gumit égetni, mert ártalmas mindenre (emberre, állatra, levegőre stb.)Mégis ősszel a tarlóégetést úgy végzik, hogy egy autógumit meggyújtanak és végig húzzák a földeken.Általában éjjel, mert a tarló égetés is tilos. De kit büntettek ezért meg? Ki ellenőrzi, hogy a törvény be legyen tartva.Ha nem lennének kiskapuk és a megfelelő helyeken lévő emberek vállalnák is a fellelőséget a törvények betartattatásáért, nekünk is jobb lenne a közérzetünk és a környezetünk sem ilyen lenne.
2007. szept. 24. 18:58

A fenntartható feljődéssel kapcsolatban külföldön (úgy tudom, Belgiumban) egy egyesületet hoztak létre. A párom pont tegnap kezdte el mesélni, de aztán valami oknál fogva abba is hagyta. És többet nem folytatta. :)

De ki fogom kérdezni, mert érdekel.

3. Suhi
2007. szept. 7. 15:36

A fenntarthatő fejlődés nem a technikai, vagy technológiai fejlődést, s az életszínvonal ezen fajta növekedését jelenti, hanem azt, hogy olyan környezetben élünk, amit érdemes a gyermekeinknek is átadni.

A fenntartható fejlődés fogalma éppen a könyezetvédelem intézményesülése során alakult ki.

Az élet minőségének a javulása nem feltétlenül azt jelenti, hogy jobban élünk anyagilag, hanem hogy egészségesebb könyezetet teremtünk, s mondjuk ennek eredményeképpen kisebb esélye van mondjuk a légzőrendszeri megbetegedéseknek.

Az élet minősége... van úgy, hogy megjelenik a piacon egy új mobiltelefon, s lecseréljük az amúgy még teljesen működőképes régit, a csudaszuperre. Nem lenne jobb, ha fütyülnénk arra, hogy a szomszédnak milyen autója van s inkább egy igényes játszótéren vagy játszóházban foglalkoznánk a gyermekekkel?


Szívesen elmondanám erről még a részletesebb véleményem is, de úgy érzem leírva féreérthető az amit kifejezni szeretnék.

2007. júl. 25. 13:20

Szerintem ez ami most van az nem fejlődés, hanem visszafejlődés !

Az életem (szerintem másoké is) minősége nem javul, hanem romlik (kivétel a politikusok és környezetük).

2007. júl. 24. 21:28

"A gazdasági fejlődés nem önmagáért való cél, ... az élet minőségének, valamint az élet színvonalának a javulását kell eredményeznie."


A fejlődés csak akkor "valódi", ha az élet minőségét javítja.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook