Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi a tapasztalatotok a számítógépes teljes testvizsgálattal kapcsolatban? (ESG) fórum

Mi a tapasztalatotok a számítógépes teljes testvizsgálattal kapcsolatban? (ESG) (tudásbázis kérdés)


1 2
2012. okt. 4. 20:42
Tegnap voltam ESG vizsgálaton Miskolcon.Vizsgálat előtt megkérdezte az orvos,hogy mik a panaszaim.Mondtam,hogy majd Ön megmondja,nem mondok semmit.És megmondta!!!Tényleg ott vannak problémáim,amit a vizsgálat mutatott,hajszálpontosan igaz minden.Vannak olyanok is,amikkel nem voltam orvosnál,tehát azt még vissza sem kereshette a rendszerben esetlegesen.Szóval ajánlom mindenkinek,egy kis anyagi ráfordítással,15.000 Ft. hosszútávon gondolkodva sokat spórolhat.
2008. aug. 30. 22:05
Nekem nagyon bejött. Már évek óta keresik a refluxom okát és a dokik csak gyógyszert írtak fel. Elmentem a Chilopass Egészségközpontba, ahol megcsinált az orvos nekem egy ilyen vizsgálatot és nem csak kinyomtatott egy papírt, hanem részletesen átbeszéltük a problémákat és a megoldásokat is. Lisztérzékenységet találtak és amióta tartom a diétát, megszűntek a panaszaim és nem kell gyógyszeren élnem. Nekem nagyon sokat segített. egyébént nagyon sok sikertörténetet olvastam az oldalukon.
43. Pirosalma (válaszként erre: 42. - Icus)
2008. máj. 30. 14:43
Egyrészt állítólag, másrészt meg nem igazolja az elterjedtsés hatásosságot. Alapvetően persze olyat nem alkalmaznak, ami rossz, de ez nem garancia.
42. Icus (válaszként erre: 41. - Pirosalma)
2008. máj. 30. 14:25
Állitólag Franciaországban ez az eljárás elterjedt, és minden rendelőben ott van.
41. Pirosalma (válaszként erre: 38. - Icus)
2008. máj. 30. 14:24

89 %-os specifitá? Haha, persze:-)


Hogy mit akarnak bevezetni, az meg más kérdés (talán inkább üzleti, de nem akarok rosszmájú lenni).


Én legalábbis így látom, szerintem mindez álom.

40. Icus (válaszként erre: 39. - Pirosalma)
2008. máj. 30. 14:24

IGEN!!:))


Nos ezért gondolkoztam ilyen sokáig, és tulajdonképpen ezért irtam ki ezt a fórumot is tavaly. A tapasztalatok érdekeltek volna.

39. Pirosalma (válaszként erre: 36. - Icus)
2008. máj. 30. 14:23
Tehát akkor még egyszer: annyit csinálnak, hogy rá raknak 2 elektródát, meg 5 voltos feszültséget, és ennyi a mérés? És ez mond meg mindent?
38. Icus (válaszként erre: 35. - Pirosalma)
2008. máj. 30. 14:21

No és még egy kedvező "ajánlat:


"Az ESG egy olyan korszerű vizsgálóeszköz, amely nagyon jól alkalmazható gyors, hatékony szűrővizsgálatok végzésére. A vizsgálat könnyen elvégezhető, teljesen fájdalommentes, veszélytelen és azonnal értékelhető eredményt ad!


Az ESG szenzitivitása 89%, specificitása 84% ami jobb, mint sok más elfogadott eljárásé. Ezek az eredmények igazolják az ESG létjogosultságát is a diagnosztikában.


A vizsgálatot kizárólag orvos végezheti!


A Magyar Háziorvosok Országos Szakkollégiuma 2006. áprilisi ülésén az ESG-t magyarországi bevezetésre alkalmasnak találta. "

37. Pirosalma (válaszként erre: 36. - Icus)
2008. máj. 30. 14:20
Na, ja, ebből még a legpontosabb a testösszetétel (zsírszövet stb.) mérése...
36. Icus (válaszként erre: 32. - Pirosalma)
2008. máj. 30. 14:17

Ilyen van még: A biokémiai értékek az intersticiális folyadékra vonatkozó becslések. A vérvizsgálat eredményei ettől eltérhetnek a test különböző részeiben lévő koncentráció különbségek miatt. A szöveti paraméterek, a mikrokeringési adatok valamint az inverz probléma analizisek alapján a program bizonyos specificitású és szenzitívitású betegségek lehetőségét veti fel. Ezek a lehetőségek nem jelentenek diagnózist, de segíthetnek a specifikusabb és szenzitivebb kiegészítő vizsgálatok kiválasztásában. A testösszetétel számítása a Bioelektromos Impedancia Analízis (BIA) szerint történik


Na és lassan már leírtam mindent ami a "zárójelentésemen " van:)

35. Pirosalma (válaszként erre: 33. - Icus)
2008. máj. 30. 14:15

Igen, kb. általánosságok, ami (fogyás, kevesebb konyhasó, több K, mozgás stb., a gyógyszer nyilván nem feltétlenül) majdnem minden ember egészségi állapotán javítana.


Őszintén szólva én hanyagolnám ezeket a vizsgálatokat, poersze vonzó, hogy fájdalommentesen, tűszúrás stb. nélkül megmond mindent, de ez egyelőre úgy tűnik, utópia.

34. Pirosalma (válaszként erre: 29. - Icus)
2008. máj. 30. 14:12

Ha a megadott tartományon belül van a nátrium szintje, akkor az nem hipernatraemia.


Klassznak persze, klassz, jól hangzik, jó tudományos:-) (Egyáltalán nem egetverően bonyolult dolgok, csupán aki nem ismeri őket, nem tudja mire vélni.)

Csak ha ezeket nem a vérből mérték, akkor a diagnosztikus értékük gyakorlatilag 0.

33. Icus
2008. máj. 30. 14:11

A neten, a mai napon azért rákerestem erre az "új" vizsgálatra. Nem sok mindent találtam. Egy paksi doki honlapján viszont találtam olyat, hogy ez a vizsgálat:

"Mi az az ESG (EIS)?


Az ESG (EIS) egy olyan MEGBÍZHATÓ orvos-diagnosztikai készülék, mely könnyen, gyorsan és fájdalommentesen ad képet egészségi állapotával kapcsolatban.

Az ESG (EIS) képalkotó berendezés, amely a szervek és szervrendszerek (szív, máj, tüdő, vesék, bélrendszer, csontrendszer, idegrendszer) működésbeli állapotát vizsgálja.

Fájdalommentesen ad képet a hormonháztartásról.

Kimutatja a szabadgyököket, a sav-bázis egyensúlyt. (szabadgyök= olyan molekulák, melyek ha nagy mennyiségben vannak jelen a testünkben, károsíthatják a sejtek működését. A vizsgálaton kiderül, hogy több van-e szervezetében, és ha igen, mit tehet ellenük).

Az ESG (EIS) tűszúrás nélkül utal a májfunkció, vércukor, koleszterin, vérzsír értékeire, és javasol további vizsgálatokat.

Az ESG (EIS) figyelmeztet a daganatos megbetegedések kockázataira.

Vizsgálja a központi idegrendszer működését (depresszió, pánikbetegség), kiderül mennyire optimista vagy pesszimista Ön.


A vizsgálatot követően Ön megkapja a talált problémák írásos anyagát, valamint személyre szabott étrendi tanácsokat is kaphat, szükség esetén kiegészítve életmód-tanácsadással. A kontroll vizsgálatok monitorozása biztosítja az állapotában bekövetkező változások nyomon követését."


No ez annyiban érdekes, hogy több doki (nőgyógyászom, kardiológus, ideggyógyász, házidoki) pánikbetegség-szerűségre gondol nállam.

Elvileg ez a vizsgálat:"Vizsgálja a központi idegrendszer működését (depresszió, pánikbetegség), kiderül mennyire optimista vagy pesszimista Ön."

No ilyenről szó sem volt:( Ha tudom, hogy ezt igy irják erről a vizsgálatról rákérdezek, de már én is kikadtam a dokin és inkább eljöttem, mert szinte "kidobott":( Gyorsvizsgálat, gyorsértékelés, ha kérdeztem gyors válasz (vagy eljutott az agyamig vagy nem). Felállt és kész. :( Tehát ezaz a rész amivel nem voltam megelégedve, azonkívűl, hogy "ragaszkodott valamilyen koleszterin gyógyszerhez". valahogy nekem olyan semmilyennek tünt ez a vizsgálat:(

Nesze semmi fogd meg jól. Ennyi erővel én is csinálhatnám: Szedjen koleszterincsökkentő gyógyszert, amelyik jó, sok féle van, szedjen multivitamint, amiben van kálium, kevesebb só fogyasztása javalt és egy kis gerinctorna, ja és 10% testsúlycsökkenés. Ennyi:(

32. Pirosalma (válaszként erre: 28. - Icus)
2008. máj. 30. 14:07
Hát ezeket csak vérből, szövetnedvből és az agyfolyadékból lehet mérni. Nem hinném, hogy ilyet vettek volna...
31. Pirosalma (válaszként erre: 30. - Icus)
2008. máj. 30. 14:06

A koleszterint mai ismeretink szerint csak a vérből lehet kimutatni, más hátköznapi szerkezettel nem nagyon.

Az atherogén indexet a vérzsírokból (HDL-C, LDL-C, triglicerid, lp-a stb.) számolják.

30. Icus
2008. máj. 30. 14:00

Nézett ezen a 3D-s testtérképen:) Itt mutaogatta, hogy minden rendben van. De, a májban és az epénél (ott rámutatott valamire, amit én nem láttam) látszik, hogy .... (ezt nem tudom megismételni). tehát Lipidcsere anyagzavar lehetséges.

A keringési rendszernél (itt is mutatott valamit, amit én nem láttam) enyhe foku bal kamrai terhelés jelei, atherogén index kissé emelkedett.

Nos, másfélhete voltam szívUH-n és terheléses EKG-n, a dokinő semmit nem talált.

29. Icus (válaszként erre: 26. - Pirosalma)
2008. máj. 30. 13:55

Nem volt vér vizsgálat, nem volt korelőzmény felvétel. Behivott, kérte mossam meg hideg vizzel a kezem és a homlokom, majd töröljem le. Két tappancsot tett a homlokomra és a tenyereimet valamint a "talpacskáimat" rá kellett tenni egy fém lapra. "5V feszültséggel és 200mA áramerősséggel vizsgáltak"


Mit miért mondott azt sajna nem tudom:(

Fenálló állapothoz ezt irta:

Hipernatrémia

Emésztőrendszeri veszteség vagy hiperklacémia miatti vízvesztés

Emelkedett hematokrit

Emelkedett fehérjeszint

Csökkent vértérfogat

Emelkedett ozmolaritás

Extracelluláris dehidráció

Klassz nem?:))

28. Icus (válaszként erre: 24. - Emagdi)
2008. máj. 30. 13:49

Én nem voltam a régin. Az nem tudom mit mért. Annyit értettem, hogy ez a réginek egy tovább fejlesztett változata. 8000Ft egy vizsgálat A

"grafika" mindenesetre 3D-s:)

Ilyen értékek vannak az "állapotjelentésemen":

Az intersticiális ionogram értékelése

Az intersticiális gázértékek kiértékelése

Az intersticiális oxidatív stressz értékelése

Az intersticiális agyi neurotranszmitterek értékelése

Az intersticiális hormonszintek értékelése

A biokémiai értékek statisztikai értékelése

Fő kockázat

Kapcsolt kockázatok

Fennálló állapot

További javasolt vizsgálatok

A testösszetétel értékelése

És az alábbiak "kielemezgetve", amit úgy is tud mindenki:

nem javasolt ételek

javasolt ételek

mikroelemek

főzési módszerek

ételkapcsolatok

táplálkozási tanácsok

27. Pirosalma (válaszként erre: 18. - Ibrahim_67)
2008. máj. 30. 13:25
Tulajdonképpen vesznek vért?
26. Pirosalma (válaszként erre: 23. - Icus)
2008. máj. 30. 13:20

Szia, Icus!


Mi alapján mondja, hogy kevésa 4 liter (a vér Na magas Na.koncentráxiója elég gyenge érv)? Meg a magas koleszterszint (vérvizsgálat alapján?)?


Ha hypernatraemia (sok a vérben a Na) és hypokalaemia (kevés a K) áll fenn, akkor nem elsősorban káliumot kell szedni, hanem ki kell vizsgálni, hogy mi okozza a problémát (hormonális ok a legvalószínűbb). Ha viszont a határon belül mind a se-Na mind a -K, akkor miről beszél?


Szerintem csak azért mondta ezeket, hogy érezd, érdemes volt elmenni.

25. emagdi (válaszként erre: 24. - Emagdi)
2008. máj. 30. 13:08
vagy alább a 8000 forintot erre a vizsgálatra mondtad?
24. emagdi (válaszként erre: 23. - Icus)
2008. máj. 30. 13:06
s ez az új vizsgálat mennyibe került? mennyiben tér ez el a régi vizsgálattól? köszi!
23. Icus
2008. máj. 30. 10:17

Sziasztok!

Tegnap voltam vizsgálaton.

Vegyesek az érzéseim:(

Én már nem ESG vizsgálaton voltam, hanem az "új vizsgálaton" EIS a neve:) Electro Interstitialis Scan


Teljesen egészséges vagyok ( a gép szerint) . Remélem ez igy is van. :)) Minden értékem jó, tehát határértéken belül van, a doki néhány dolgot végig hadart és gyorsan kisöpört... Na ez az ami nem tetszett, ennél többet vártam, mármint a doki részéről.

A lipid anyagcserezavar tér el egy kicsit az átlagostól, erre ajánlatos oda figyelni, azaz koleszterinszínt csökkentő gyógyszert KELL szednem!:( Na ez volt az a rész ahol igazán lehidaltam. A gyógyszeren van a hangsúly. Annyi mellette és ellene érvet olvastam, hogy igazából én sem tudom mi lenne a jó. Azt tudom, hogy amit kaptam gyógyszert, annak minden mellékhatása kijöt rajtam, ezért nem is akarok szedni ilyet. A doki válasza: Rengeteg van kisérletezzünk. Amerikában a 40 év felettiek, automatikusan Aspirint és koleszterin csökkentőket szednek:( Mindegy a koleszterin-téma másik fórumon fut.

És még egyre hivta fel a figyelmemet, keveset iszom , a napi 4 liter az én szervezetemnek keves:( Alacsony a K-tartalma a szervezetemnek, ami izom görcsöket okozhat . (igy van görcsöl a lábam időnként elég rendesen, én pedig nyomom rá a magnéziumot) Olyan vitamint egyek amiben van K. A véremnek nagy a Na tartalma, ezért is kevés ez a folyadék amit iszom. Kicsit fogjak vissza.

Na ennyi volt. Semmi konkrét, csak nagy általánosságok:(

22. Icus (válaszként erre: 20. - Magdi 33)
2008. máj. 21. 09:49

Kulcson a Kulcsi Napfény Klinikán.


Egy sebész doki csinálja itt.

Érdekes, hogy kérdeztem, a házi orvosomat, a nőgyógyászomat, a kardiólogust, akinél nemrég voltam. Mindegyik mosolygott és széttárta a kezét. Semmit nem mondtak csak "sellytelmesen" mosolyogtak.


Illetve a háziorvos,megjegyezte, ha valamit kihoz, ő ha nincs meggyőzödve a jogosságról, csak azért, mert ez a gép valamit jelzett, nem küld el vizsgálatokra:(

2008. máj. 21. 09:17

Icus

Ha nincs rá mod hogy itt megird küldheted az alábbi

cimre magdi@businesspark.hu-ra is.

Elöre is nagyon szépen köszönöm.

M

2008. máj. 21. 09:12

Sziasztok Magdi vagyok és engem is az esg vizsgálattal kapcsolatos tapasztalatok érdekelnek.

Olvasni olvastam rola de ez nem minden kis ismerettel rendelkezem én is a marketing fogásokrol én valójában személyes tapasztalatokra lettem volna kiváncsi.Szeretném megkérdezni Icust hogy hol jelentkezett be 8000-ért esg vizsgálatra.

Ha tudsz légy szives segits igen fontos lenne.

Üdv mindenkinek

19. Icus
2008. máj. 13. 13:43
Na bejelentkeztem Május29-én megyek. Itt 8.000Ft-ért csinálják még mindig a vizsgálatot.
2008. márc. 18. 05:36
Én kétszer voltam ilyen vizsgálaton, és megvizsgálták a feleségemet, a mamámat és anyósomat is. Döbbenetes ahogy a szoftver felsorolja az ember már szinte ismert összes betegségét, és betiltja azokat az ételeket, amiből tudottan túl sokat eszik. Egy dolog biztos: nagyon nem mindegy, hogy ki a doki, aki értékeli az adatokat. A kulcsszó a savasodás, hiszen mivel a gép a test pH értékét méri, a test elsavasodását tökéletesen kimutatja, és erre más módszer egyelőre nincs is. Az sem mindegy, hogy melyik szoftverváltozatot használják. A legfrissebb már 3D-ben jeleníti meg a testet, a korábbi változat még kétdimenziós volt. A lényeg nem a látvány, hanem hogy a szoftver analitikai részén is javítottak. Érdemes a mérést itt kérni : [link] vagy legalábbis tőlük megkérdezni, hogy a lakóhely szerint hol van a legközelebbi vizsgálati lehetőség (35 gép van az országban). Nekem az utóbbi ESG vizsgálatot itt végezték: [link] és nagyon pozitív tapasztalataim voltak a kiértékelő orvossal is. Az oldalakon infót is találtok a gépről. Én saját és családom tapasztalatai alatt mindenkinek tudom a legalább évente egyszeri mérést.
2007. aug. 24. 21:54
Házidokim mesélte, hogy szuper a gép, szinte mindent kimutat, nálunk 12 ezer forint egy vizsgálat, de szerintem megéri, legalább kiderül ha gáz van.
2007. júl. 2. 18:37

Még egy megjegyzés: az, hogy ki megy el a vizsgálatra, mindenki döntse el maga. Én elmentem, nekem bejött, megtalálták a "bajomat".Ezt ránézésre eddig nem tudták megállapítani, sőt laborban is voltam, ott sem mutatott semmit az eredmény. Nem hiszem, hogy ezek az orvosok gyakorlatlanok lettek volna. És nekem nem mondták azt sem, hogy jó, és azt sem, hogy rossz. Az a jó, ha az orvosok együtt tudnak működni, különben semmit nem ér az egész.

És lehet, hogy Franciaországban csak gyakorlatlan orvosok vannak, mert ott a háziorvosok és SZTK-k(nem tudom, hogy ott mi a neve)is használják a gépet.

Nekem jó volt, és ez nekem bőven elég...

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook