Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mi a helyes viselkedés a játszótéren? fórum

Mi a helyes viselkedés a játszótéren? (tudásbázis kérdés)


22. 4c1a787e8f (válaszként erre: 7. - Youlcsi)
2017. aug. 19. 09:03

Csomószor, ha határozottan nyúlsz oda, odaadja.


Természetesen van az a helyzet, amikor már Te nem nyúlhatsz hozzá, akkor nyilván meg kell várni a szülőt.. Én hagynám elszívni a cigit, egészségére..

21. 4c1a787e8f (válaszként erre: 1. - Crohnos)
2017. aug. 19. 09:00

Egy határozott, de kedves mozdulattal elveszem az adott gyerektől a játékot, ha ott van a szülő, ha nem. Mosolyogva, ránézve, előzőleg elkérve, világossá téve, hogy megyünk haza.


Ennyi.


Kár más szülőt pocskondiázni, egyre inkább meggyőződésem, hogy nem kell agyonnevelni a gyereket, és az a normális, aki adott esetben elszív egy cigit, és 5-10 percre le tudja carni a világot, igen, még akkor is, ha addig a gyereke nem adja vissza a vödröt..


Nem kellene minden másodpercet az életből "profin megoldani".

Azt hisszük ez a jó, közben a normális nehézségektől kíméljük meg a gyereket, aki majd ezt tizenéves kora felett fogja megszenvedni.


Meg a szülő is, aki azt hiszi, hogy a "tökéletességével" elkerül minden problémát.


Ugyanmár, csak természetesen, ami a tiéd vidd haza...

De én már csináltam olyat is, hogy nagy játékban otthagytam egy műanyagvödröt más gyerekeknek, aztán vagy megtaláltam, vagy nem... Többet ért a boldogságuk..

2017. aug. 19. 07:30
Nekem van egy ötletem. Utána menni a gyereknek (nem kergetve, hanem úgy normálisan) és mondani neki, hogy szeretnétek hazavinni a játékotokat, de ha ő most szeretne vele játszani, pár percre szívesen kölcsönadjátok még. Ha ez letelt, valószínű, hogy oda fogja adni, de ha nem, akkor anyukája a kulcs. Persze nem biztos, hogy anyukája neveli, de hátha. A megoldás mindenesetre nyugalommal és megbeszélni tudással kezdődik.
2017. júl. 21. 06:09
Egyetértek a többséggel. Túlspilàzod. :)
18. zsanci79 (válaszként erre: 15. - Unom)
2017. júl. 20. 13:37
Igen, ugy ertettem en is 😊
2017. júl. 20. 12:18

Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki vette a fáradságot és válaszolt, pro és kontra egyaránt! Nagyon tanulságos volt minden hozzászólás, sokat tanultam Töletek!

Még egyszer köszönòm és kellemes vakåciót Mindannyiótoknak!

Crohnos

16. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 14. - Zsanci79)
2017. júl. 20. 12:06

igen, hagyom, hagytam

de ezt a felnotteknek kell megbeszelniuk egymassal;

15. unom (válaszként erre: 14. - Zsanci79)
2017. júl. 20. 12:06
Igen, de nem a másik gyerekkel, hanem a szülővel. Szólni neki, és ő majd lerendezi a gyerekével.
14. zsanci79 (válaszként erre: 13. - 1c2bf7d42c)
2017. júl. 20. 11:50

Igen, de ha a te gyereked sír, hogy már pedig haza akarja vinni a játékát, akkor is hagyod a másik gyerekre? Nem hiszem.

A szülő dolga ezt lerendezni, ha nem megy magától.

13. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 12. - Zsanci79)
2017. júl. 20. 11:17

A legrugalmasabb megoldas az, amikor a masik ragaszkodik a nagyon megkivant jatekhoz, hogy nem tartunk neki kiseloadast, hanem viheti, majd legkozelebb visszahozzak.

Jatszoterre csak olyan jatekot viszunk, amit nem sajnalunk; az kvazi "kozos."

12. zsanci79 (válaszként erre: 2. - Crohnos)
2017. júl. 20. 10:41

Szerintem túlspilázod.

Életkori sajátosság, hogy mindennel akarnak játszani. A tied is fog.

Ilyenkor nem fortyogni kell, hanem megkérni a szülőt, hogy kérje el a csemetéjétől a játékot, mert mennétek. Ez ennyire egyszerű.

Attól, hogy dohányzik az anyuka, nyilván szólt a másik anyukának akivel beszélgettek, hogy figyeljen az ő gyerekére is egy kicsit, míg rágyújt. Az a férfi lehetett mondjuk a férje is.

Nem kell ebbe ennyit negatívumot belelátni. Lehet, hogy ők nem téged és a férjedet figyelgették a játszón, így nem is tudhatták hogy apuka mozgássérült.

Szólok, odaadja, pont.

11. Ilike1984 (válaszként erre: 2. - Crohnos)
2017. júl. 20. 10:04
Játszótéri etikett? Jajj Istenem... Miket ki nem találnak a 21. században. Nincs ilyen. Elszaladt egy játékkal. És akkor mi van? Gyerek. Megvárod, míg visszamegy és szépen visszakéred tőle. Ha nem adja, szólsz az édesanyjának. Az, hogy az anyukája éppen nem figyelt rá két percig, az nem jelenti azt, hogy őt minősíteni kellene. Olyan anya nincs, aki 0-24ig csak és kizárólag a gyerekére figyel. Vagy te nem estél nagyokat gyerekként? Ugye, hogy de? Na akkor most minősítsük már az anyukádat, hogy nem volt melletted 0-24ig...
10. Zsú1965 (válaszként erre: 8. - Rinike)
2017. júl. 20. 08:20

Milyen kár, hogy itt nincs like gomb.

Tehát: Like :))

2017. júl. 20. 07:59

Ki orulne annak, hogy egy idegen kergeti, szalad utana a kisgyerekenek?

Szolni a szulojenek es az kerje el tole.

2017. júl. 20. 07:49
Semmiképpen nem mennék a kisgyermek által elvitt játék után. Megvárnám, amíg visszajön, és kedves szavakkal - magyarázva, hogy már el kell mennünk - csak akkor kérném vissza tőle a játékot. Ha ekkor sem adja, akkor sem venném ki a kezéből, hanem segítséget kérnék az őt felügyelő felnőttől. Szerintem rémisztő lehet egy 3 évesnek, ha egy felnőtt rohan utána, (ha ugyanezt férfi, sőt eszközzel pl. mankóval, vagy bottal) teszi, az még inkább rémisztőnek tűnhet egy még szinte "babának". Szóval szerintem nem helyes, hogy az idegen gyermek elfutott a játékkal, és az sem, hogy az anyukája nem figyelt rá, de az sem, hogy a férjed utána indult, és megpróbálta utolérni. Mindezek ellenére ne hibáztass senkit, lendülj túl a dolgon... Szerintem ennél cifrábbak is megestek már mindenkivel. Szenvedtünk el, sőt mi magunk, vagy a gyermekeink is követtek el olyat, amit legközelebb másként csinálnánk.
7. youlcsi (válaszként erre: 2. - Crohnos)
2017. júl. 20. 07:43

Szia!

én anyukának szóltam volna, hogy indulnánk haza, és legyen szíves a kisfia a játékot visszaadni, mert pakolunk. Ennyi.

akár cigarettázás közben is.Nem a gyereket kell kergetni, nem a gyerek kezéből kell kiszedni. annak nem lesz sosem jó vége.

2017. júl. 20. 07:32

"etikett" a jatszoteren egy 2 evesen meg egy mosgasserult apukaval.

Te hol vagy?

Te is tudod, hogy egy kisgyerek pillanatok alatt nagyobb tavoagra el tud tunni.

Miert nem figyeltel, ha apuka korlatozott a mosgadaban?

Ne fujd fel ennyire, lesz ez meg igy se!

5. globus (válaszként erre: 2. - Crohnos)
2017. júl. 20. 06:57
Szerintem felfújod a dolgot... mivel nem ők indultak hazafelé, hanem ti, a gyerek valószínűleg visszatért volna a játszótérre. Tény, hogy szülője figyelmetlen volt, de ha éppen figyelt volna, ez az eset akkor is megtörténhet. Elég lett volna, ha szóltok a szülőnek és ő visszatereli a kölyköt játékkal együtt.
4. andi6020 (válaszként erre: 2. - Crohnos)
2017. júl. 20. 06:38

Te addig mit csináltál? Hogyhogy a mozgássérült férjednek kellet mankóval futni a másik gyerek után?


Amúgy meg majd biztos lesz olyan is, amikor a te gyereked játszana még tovább olyan gyerek játékával, aki már épp menne. Gyerekcipőben jártok még mindhárman.

3. Cucicsillag (válaszként erre: 2. - Crohnos)
2017. júl. 20. 00:27

Ahhh, en mar a "helyes viselkedest" mint olyan, nem is varom el... 2 kicsin tul van tapasztalat (es ha tobb lenne, annal inkabb :) szval, ilyenkor "varas " van...

Egyebkent anyunak mtam vna, hgy bocsi, indulnank haza es szeretnenk vissza a kisfiam jatekat, csa!

Mivel anyuka (is) vok ,emiatt toleralom, amug pedig elkuldtem vna ODA, sikitok azoktol a szuloktol, akik lecarjak es nem felugyelik megfelelomodon a gyerkoceiket-sajnos ....

2017. júl. 20. 00:16

Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni játszótéri erikett témában. Van egy 2 éves kisfiam, akivel gyakran járunk játszótérre, de ma történt egy érdekes eset. A történet egy kisváros kis játszóterén esett meg, összesen 3 gyerek, 3 anyuka és egy mozgássérült apuka (ö a férjem) volt jelen. A kisfiamon kivül volt egy 3 éves körüli kisfiú és egy hasonló korú kislány. Mi már indultunk haza és én elkezdtem összepakolni a játékokat, egyszerre csak arra lettem figyelmes, hogy a kisfiam egyre hangosabban nyafog, az apukája pedig mankóval próbálja utolérni a másik kisfiút, hogy álljon mår meg. Kiderült, hogy a kisfiú elszaladt az én fiam egyik játékával, ezt próbálták meg visszaszerezni. Eközben anyuka kedélyesen csevegett a másik anyukával, miután visszatért a játszótér mellöl, ahol cigiszünetet tartott egy férfivel, de az csak a szerencsén múlott, hogy a fia közben nem esett le a mászókáról.

Szerintetek hogyan kellett volna visszaszerezni az elvett játékot a kisfiútól?

Bocsànat, ha hosszú voltam, de nagyon várom a válaszaitokat!

Köszi! Crohnos

2017. júl. 20. 00:02
Mi a helyes viselkedés a játszótéren?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook