Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mézeskalácsot meddig kell pihentetni? fórum

Mézeskalácsot meddig kell pihentetni? (tudásbázis kérdés)


1 2
2009. dec. 27. 00:08
Valaki annyira nem van eltelve a Karácsonyi ünneplődési szezonnal, hogy csinálkál nekem mézes kalit?-És ha egy éhező lennék, aki nem kunyerálna büszkeségből, akkor milyen észrevétellel kapnék?-Tehát ez taktikusabb megoldás...
34. 2bc7365ec9 (válaszként erre: 33. - D4b0dd2692)
2009. dec. 27. 00:07
CSak az ablakokat vágtam ki utólag, a többit még nyersen. Az én mézeskalács tésztám elég puha, könnyen deformálódik, ezért csináltam így.
33. d4b0dd2692 (válaszként erre: 32. - 2bc7365ec9)
2009. dec. 26. 23:53
Köszönöm szépen,továbbítom neki!De még nyersen vágod ki a formát,ugye?
32. 2bc7365ec9 (válaszként erre: 29. - D4b0dd2692)
2009. dec. 26. 11:31

Ha nagyon felpuffad a tészta a sütés során, akkor még forrón rá kell tenni újra a sablont és körbevágni. Az ablakokat is így vágtam ki. Kihülés után már törhet.

Most állva díszítettem, de jövőre az ablakok környékét fekve fogom és csak miután megszáradt, fogom összeragasztani.


Az összeragasztás úgy csináltam, hogy amit lehetet belemártottam egy kicsit az olvasztott cukorba és összeillesztés után 1-2 percig tartotta a férjem. Aztán belülről még pár kanál karamellel megerősítettem az illsztést. A kéményt már összeállítva ragasztottam fel.

Remélem, segítettem és nem ment el teljesen a lányod kedvedve.

2009. dec. 26. 07:43

Egy napig kell pihentetni,utána finom puha lesz.Zárt dobozban eláll jó darabig.

Mindenkinek további Boldog Karácsonyt.

2009. dec. 26. 01:10
Boldog,mézes Karácsonyi ünnepeket kivánok mindenkinek!
2009. dec. 26. 01:10
A lányomnak sajnos nem sikerült! Finom,puha lett,de nem illeszkedett a széle.Nem kellett volna szódabikarbónát tenni,hogy ne legyen olyan pufi? És fekve díszíted,vagy mikor máll áll? A ragasztást konkrétan hogy csináltad?
28. 2bc7365ec9 (válaszként erre: 26. - D4b0dd2692)
2009. dec. 23. 19:13

Köszönöm. :D


Nem alapot nem sütöttem neki. Szerintem csak tésztapazarlás lett volna.

27. Pajola
2009. dec. 23. 10:21

Sziasztok!

Gratulálok a szép mézeskalács házikóhoz!

Én is készítettem a kisfiammal,a mienk tegnap készült el.

Mi egy napig pihentettük.

26. d4b0dd2692 (válaszként erre: 25. - 2bc7365ec9)
2009. dec. 23. 08:44
Gratulálok,egy cukrászmester sem készítene szebbet! Lehet,hogy hülye a kérdés,de alapja is van a háznak?
2009. dec. 23. 08:32
Most hétvégén állítottam össze, de a részeket pár nappal korábban megsütöttem, csak nem voltam jól. Megnéztem, stabilan áll.
2009. dec. 23. 08:16

Köszi. Örülök, hogy tetszik. :)


A mintát én csináltam egy netes video alapján. [link]

Az ablakokat olvasztott cukorral töltöttem ki sütés után.

A fenyőt egyre kisebb csillagokból raktam össze.

23. d4b0dd2692 (válaszként erre: 19. - 2bc7365ec9)
2009. dec. 23. 01:16
A részleteket elárulnád? A szabásmintára gondoltam.A fenyőt hogy csináltad? Mióta áll az egész,hogy nem dől össze?
22. d4b0dd2692 (válaszként erre: 21. - 5e48d37001)
2009. dec. 23. 01:14
Csatlakozom,gyönyörű a házikó,igazi művész vagy!
21. 5e48d37001 (válaszként erre: 19. - 2bc7365ec9)
2009. dec. 22. 22:56
Megnéztem! Meseszép kis mézeskalács házikó,és a karácsonyfa is csúcsszuper.Nagyon ügyes vagy.Gyönyörű a házikód:)
2009. dec. 22. 22:53

Az enyém majdnem 1 napig pihent és utána darabokra esett:)A teljes elkeseredés határán álltam,végül tejjel ismét összegyúrtam:S

Megsütöttem,finomnak ,finom,keménynek kemény,lehet megpuhul még a dobozban.Egy kicsit csalódott vagyok:(((

19. 2bc7365ec9 (válaszként erre: 16. - D4b0dd2692)
2009. dec. 22. 22:12
Szia! Én csináltam idén mézeskalács házikót (kép a naplómban). Nekem a cukormázzal (royal icing) való ragasztás nem jött be. Szerintem karamellel sokkal egyszerűbb és gyorsabb, viszont két emberes feladat. Megéri fáradozni vele, mert nagyon szép, hangulatos tud lenni.
2009. dec. 22. 21:07

Szoktunk a fára is tenni.

Igen, a cukormázzal tudod össze ragasztani.

17. d4b0dd2692 (válaszként erre: 14. - Hajnalfény73)
2009. dec. 22. 20:42
A fára is tesztek,dísznek?
16. d4b0dd2692 (válaszként erre: 14. - Hajnalfény73)
2009. dec. 22. 20:42

Köszönöm szépen!

A lányom (18) azt vette a fejébe,hogy mézeskalácsból házikót készít! Gondolom,előbb kartonból el kell készíteni a sablont,de mitől ragad össze,cukormáztól?

Valaki próbálta már?

2009. dec. 22. 20:28
1 napig hagyom pihizni
2009. dec. 22. 20:25

Nálunk három gyerkőc van, így mindig ennyi adagot sütök. A fele mennyiségből kb. 3 tepsivel lesz szerintem.

De le is lehet fagyasztani és akkor máskor ki tudod sütni.

13. d4b0dd2692 (válaszként erre: 9. - Hajnalfény73)
2009. dec. 22. 20:22
Még azt szeretném kérdezni,hogy a fele mennyiségből is szép adag jön ki,ugye?
12. d4b0dd2692 (válaszként erre: 9. - Hajnalfény73)
2009. dec. 22. 20:21
Én is köszönöm,és boldog karácsonyt!
11. Kriszti0711 (válaszként erre: 9. - Hajnalfény73)
2009. dec. 22. 20:16

Köszönöm!:)


Neked is Boldog Karácsonyt!

10. 9cb35398ff (válaszként erre: 8. - 9cb35398ff)
2009. dec. 22. 20:15

az én receptjeim között is van mézeskalács recept, szinte másnap puha...

mi már kóstoltuk, nagyon finom :)

2009. dec. 22. 20:12

Hozzávalók:


1 kg liszt

35 dkg méz


12,5 dkg margarin


35 dkg porcukor


1 tk szódabikarbóna


4 tojás


1 tk szegfűszeg


1 tk fahéj



Elkészítése:

A margarint felolvasztjuk a mézzel (nem szabad forralni!). Összegyúrjuk a hozzávalókat, és kb. 4 mm vastagra nyújtjuk. Tojássárgájával megkenjünk, díszitjük ízlés szerint.

A sütőben 150 C°-on 10-12 perc alatt készre sütjük.

A sütési időt be kell tartani, mert ha tovább sütjük, akkor kemény lesz. Nem baj, ha még picit puha, mikor lejárt a sütési idő.


Boldog Karácsonyt mindenkinek!

8. 9cb35398ff (válaszként erre: 5. - Dominós)
2009. dec. 22. 20:10

a Tiéd is ilyen önálló????

az enyém kipihente magát, bemászott a sütőbe...onnan a számba:)))

7. d4b0dd2692 (válaszként erre: 3. - Hajnalfény73)
2009. dec. 22. 20:09

Szia!

Engem is érdekelne a recept!Leírnád?

6. Kriszti0711 (válaszként erre: 3. - Hajnalfény73)
2009. dec. 22. 20:08

Szia!

Engem érdekelne a recept:) Amit sütöttem ma, azt is pihentetni kell és nem is lett valami sok:( Ha, a Te recepted nem túl bonyolult, akkor lehet, hogy gyorsba sütnék holnap egy adagot:)

Előre is köszi!

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook