Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézeskalács, ami rögtön puha recept

Mézeskalács, ami rögtön puha recept

A Mézeskalács, ami rögtön puha hozzávalói:
50 dkg liszt
1/2 ek. szódabikarbóna
17 dkg porcukor
2, 5 ek mézeskalács fűszerkeverék
1 egész tojás + 1 sárgája
20 dkg méz
25 dkg margarin


A Mézeskalács, ami rögtön puha elkészítési módja:
A szárazanyagokat összekeverjük és fészket készítünk a közepébe. A margarint feldaraboljuk, beletesszük a tojásokat és a mézet. Fokozatosan összegyúrjuk. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük. A többi a szokásos: nyújtjuk, szaggatjuk, sütjük, írókázzuk.

Én egyszerre csak a felét kezdem kinyújtani és mindig gyorsan kell dolgozni vele, ne ragadjon. Utána a maradék pár percre bekerül a mélyhűtőbe így nem lesz ragacsos. A tepsibe csak sütőpapírt tettem, könnyen feljön róla. Sütési idő kb 6-7 perc volt.

Kezdőknek érdemes ezzel a recepttel próbálkozni a biztos siker miatt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézeskalács, ami rögtön puha elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook