Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézes – vaníliás szelet recept

Mézes – vaníliás szelet recept

A Mézes – vaníliás szelet hozzávalói:
Hozzávalók a tésztához : 45 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 2 tojás, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál kakaópor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Krém : 3 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 6 dl tej, 20 dkg porcukor, 20 dkg vaj vagy margarin


A Mézes – vaníliás szelet elkészítési módja:
A tészta elkészítése : Gőz felett a vajat, a mézet, a porcukrot, a tojást, és a kakaót dolgozzuk egyneművé. Adjuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet. A tésztát alaposan dolgozzuk össze, és pihentessük fél órát a hűtőben. A begyúrt tészta a méz miatt eléggé ragadós, ezért fontos a hűtőben való pihentetés. Lisztezett, zsírozott tepsi ( Kb. 22 * 32 cm-es ) hátulján süssünk belőle 3 lapot. Sütés előtt a lapokat villával szurkáljuk meg, hogy ne hólyagosodjon fel. Figyeljünk a sütésnél, mert a lapok gyorsan sülnek. 180 fokon, kb. 8 – 10 perc. A vaníliás krémhez : a pudingporokat a liszttel keverjük el, adjuk hozzá a 6 dl tejet, és főzzük sűrűre. Melegen keverjük bele a tejföl, és hagyjuk kihűlni. ( közben kevergessük ) A vajat vagy a margarint gépi habverővel keverjük simára a porcukorral. A kihűlt tejfölös pudinghoz apránként gépi habverővel keverjük hozzá a vajas krémet. Osszuk el kétfelé. A 3 lapot töltsük meg a krémekkel, és hagyjuk állni egy éjszakát. Én csak porcukorral tálaltam, de olvasztott csokoládéval a tetején is el lehet készíteni. Másnap szépen szeletelhető, és kellően megpuhul.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézes – vaníliás szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook