Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mézes puszedli receptet írna valaki? Azt a fajtát, mint a Király puszedli, vagy a madaras áruházban a csokis puszedli. fórum

Mézes puszedli receptet írna valaki? Azt a fajtát, mint a Király puszedli, vagy a madaras áruházban a csokis puszedli. (tudásbázis kérdés)


2009. okt. 1. 16:56
Majd írj ha megcsináltad! :-) Biztos fini lesz!
4. user09 (válaszként erre: 3. - L.Niki18)
2009. szept. 25. 14:27

Köszi a receptet! :)

Valószínűleg csak a jövő hétvégén fogjuk kipróbálni.

2009. szept. 23. 18:47
Sikerült megcsinálni a puszedlit? Reélem ízlett! :-)
2009. szept. 23. 12:57

Hozzávalók:

1/2kg porcukor

2 egész tojás

1 kávéskanál őrölt szegfűszeg

1 kávéskanál őrölt fahéj

vagy Kotányi mézes kalács fűszerkeverék

1/4 kg langyos méz

2 evőkanál olaj

1 evőkanál olvasztott zsír

2 dkg szalalkáli

1 dkg szódabikarbóna

2,5 dl forralt tej

1 kg liszt

Tetejére:

1 tojásfehérje

10-15 dkg porcukor (a tojás nagyságától függően)

pár csepp ecet


Elkészítés:

Egy tálba rakjuk a hozzávalókat, kivéve a tejet, szódabikarbónát, szalalkálit. A lisztből 80 dkg használunk fel, a többit később öntjük hozzá. A tejet meglangyosítva 2 bögrébe tesszük. Az egyikbe a szalalkálit tesszük, míg fel nem fut kevergetjük. (Vigyázzatok, ha friss a szalalkáli, ez elég hamar megy!) a másikba a szódabikarbónát,

jól elkeverjük, és a tálba öntjük midkettőt. Jól elkeverjük, ne maradjon benne csomó. Ekkor hozzáöntjük a maradék lisztet. Jól összedolgozzuk (Ha ragad, kis lisztet még szórhatunk rá). Egy tálba rakjuk, tetejét meglisztezzük, lefóliázzuk, és 1 napig hűtőbe rakjuk, ezalatt megkeményedik. 2-3 adagra osztjuk, és 1 cm vastagra kinyújtjuk. és pici pogácsa szaggatóval (3 cm átmérőjű) kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt (vagy zsírozott lisztezett) tepsibe jó messze egymástól lerakjuk. Kisütjük. Tetejét még melegen bekenjük a tojásfehérjehabbal, amit úgy készítünk, hogy a tojásfehérjét kikeverjük (nem felverjük !)a porcukorral és pár csepp ecettel. Én sütőecsettel szoktam vékonyan a tetejét átkenni. Ha kihűlt a puszedli, és a teteje nem ragad, jól záródó dobozba tesszük, mert levegőn megkeményedik.


Tanácsok:

A sütés. Elektromos sütőben: sima (nem légkeveréses) 200 fok 15 perc. A sütőajtót nem szabad előtte kinyitni. Nekem ez bejött, ekkor még nem piros a teteje, nem lesz kemény, és nem is "esik vissza". Gázsütőben (ez persze függ a sütőtől is) én közepes lángon 3 percig sütöttem, utána még 1-2-sen 4 percig.

2009. szept. 23. 12:49
Mézes puszedli receptet írna valaki? Azt a fajtát, mint a Király puszedli, vagy a madaras áruházban a csokis puszedli.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook