Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mézes pikáns csirkeszárnyak recept

Mézes pikáns csirkeszárnyak recept

Elkészítési idő 70 perc

A Mézes pikáns csirkeszárnyak hozzávalói:
8 db csirke szárny,
só,
bors,
3 evőkanál magos mustár (én sima mustárt használtam),
1,5 ek méz,
½ kk apróra vágott csípős (én üvegben Erős Pistát használtam),
½ kk paprikakrém (csípős),
olaj


A Mézes pikáns csirkeszárnyak elkészítési módja:
A szárnyakat megmossuk, végeiket levágjuk. Tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Egy kisebb tálban összekeverjük a mustárt, a mézet, az erős paprikát, a csípőst és az egészet a szárnyakra öntjük. Pár óráig a húst a pácban állni hagyjuk. Egy tepsibe olajat öntünk úgy, hogy a szárnyakat 1/4-ig ellepje. Egymás mellé sorakoztatjuk a szárnyakat, ráöntjük az összes pácot, lefóliázzuk és 200 fokos előmelegített sütőben 50 percig sütjük, utána levesszük a fóliát és 10-20 perc alatt ropogósra sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A mézes pikáns csirkeszárnyak elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook