Mézes (beszélgetős fórum)


20. reguska1 (válaszként erre: 16. - Smudlaagi54)
2009. szept. 20. 13:24
Köszi, ezt kipróbálom :)
19. 6d7bb5d08f (válaszként erre: 18. - Smudlaagi54)
2009. szept. 19. 11:34
Értem. Az biztos fini...:)
18. smudlaagi54 (válaszként erre: 17. - 6d7bb5d08f)
2009. szept. 18. 20:55
Igen,attól lesz keményebb,hogy nem 1 l tejet használsz hozzá,hanem csak 7 dl.
17. 6d7bb5d08f (válaszként erre: 16. - Smudlaagi54)
2009. szept. 18. 20:15
Hogy mi? Puding, tej, margarin és porcukor, ennyi? És ilyen szilárd lesz? Mert akkor nagyon jól hangzik, kipróbálom. :))))
2009. szept. 18. 19:56

Én 2 pudingot megfőzők 7 dl tejben,25 dkg margarint kikeverek 20 dkg porcukorral,és ha kihűl a puding hozzákeverem.A tetejére meg csokimázt szoktam,de bármivel töltheted.

Most csokisat csináltam,és a kisbanyának még a füle is csokis volt amikor ette.

15. reguska1 (válaszként erre: 5. - Smudlaagi54)
2009. szept. 18. 19:27
ez nagyon jól hangzik! Milyen krémet lehet ebben tenni?
2009. szept. 18. 17:56
A receptjeim között találsz egy mézes tésztát, azt karácsonyra minden évben megsütöm. Még akkor is puha amikor lebontjuk már a fát.
13. sonci
2009. szept. 18. 16:29
Első két sütésnél nekem is kemény volt mint a kő. Aztán rájöttem mi a baj, nem szabad nagyon megsütni csak épp szárítani és amikor kiveszed is nagyon puhának kell lennie. Ahogy elkezd hülni már 2-3 perc múlva ki is tudod szedni a tepsiből. Az alma dolog is nagyon jó akár fémdobozban is.
12. b2076ec79b (válaszként erre: 11. - 6d7bb5d08f)
2009. szept. 18. 15:38

hát olyan fél cm....

Nem azért puhul meg mert fémdobozba teszed, hanem mert az almából magába szívja a nedvességet. csak műanyag dobozba belerohad az alma :)

11. 6d7bb5d08f (válaszként erre: 10. - B2076ec79b)
2009. szept. 18. 15:33
Nem krémmel töltöm meg, csak simán. Fémdobozom is van, mégsem puhul meg...milyen vastagra szoktad nyújtani?
10. b2076ec79b (válaszként erre: 7. - 6d7bb5d08f)
2009. szept. 18. 15:32

csak azért kérdeztem, mert amit krémmel töltesz, annak "kötelező" megpuhulnia :))

Az almás dolog tényleg jó, a lényeg a fémdoboz és hogy jól zárd be!!!

9. 6d7bb5d08f (válaszként erre: 6. - Zumbi)
2009. szept. 18. 15:32
Zsírral? Mármint mondjuk a mézzel együtt olvasztasz egy kis zsírt is és azt elkevered a tésztában?
8. 6d7bb5d08f (válaszként erre: 5. - Smudlaagi54)
2009. szept. 18. 15:31
Köszönöm. :)
7. 6d7bb5d08f (válaszként erre: 4. - B2076ec79b)
2009. szept. 18. 15:30

Mézes süti, a hagyományos karácsonyi vagy egyszerű diós mézes süti. :))))

Ezt az almásat kipróbálom majd...:)

2009. szept. 18. 15:27
A mézes sütiket én zsirral szoktam késziteni, amikor meg sül még kemény de minél tovább áll annál puhább
2009. szept. 18. 15:16

Ez ugyan nem a három laposhoz való,de önmagában is finom,és én torta alapnak is ezt szoktam használni.Nem szárad ki hamar!


Öntött mézes


8 tojás

1 bögre cukor

1 bögre liszt

2 evőkanál olvasztott,de langyos méz

1 teáskanál őrölt fahéj

4 szem tört szegfűszeg

1 mokkáskanál szódabikarbóna


A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral,

hozzáadjuk a mézet, majd a lisztet.Beleszórjuk a fahéjat,a szegfűszeget,szódabikarbónát.

Elkeverjük,végül a felvert tojásfehérjét adjuk hozzá.Úgy sütjük mint a piskótát.

Tűpróbával nézzük meg,hogy megsült-e a közepe,mert nehezebben sül mint a piskóta.

4. b2076ec79b (válaszként erre: 1. - 6d7bb5d08f)
2009. szept. 18. 15:13

mézeskalács, vagy krémmel megtöltött mézeslap?

A mézeskalácsot ha beteszed egy fémdobozba és dobsz mellé egy almád 4be vágva, másnapra megpuhul :)

3. 6d7bb5d08f (válaszként erre: 2. - 1366d1807f)
2009. szept. 18. 15:12
Nekem harmadnapra sem puhul meg...:DDDD
2009. szept. 18. 15:08
Másnapra szokott megpuhulni a mézes.
2009. szept. 18. 15:06

Már sokszor próbálkoztam mézessütemény készítésével, de eddig még mindig kemény lett. A szakáckönyvek azt írják, hogy a tésztát ujjnyi vastagra kell nyújtani...Talán emiatt lesz kemény? Vastagabbra kell nyújtani? Illetve más trükköket is szívesen várok. :)

Előre is köszi! :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook