Mézes (beszélgetős fórum)
Én 2 pudingot megfőzők 7 dl tejben,25 dkg margarint kikeverek 20 dkg porcukorral,és ha kihűl a puding hozzákeverem.A tetejére meg csokimázt szoktam,de bármivel töltheted.
Most csokisat csináltam,és a kisbanyának még a füle is csokis volt amikor ette.
hát olyan fél cm....
Nem azért puhul meg mert fémdobozba teszed, hanem mert az almából magába szívja a nedvességet. csak műanyag dobozba belerohad az alma :)
csak azért kérdeztem, mert amit krémmel töltesz, annak "kötelező" megpuhulnia :))
Az almás dolog tényleg jó, a lényeg a fémdoboz és hogy jól zárd be!!!
Mézes süti, a hagyományos karácsonyi vagy egyszerű diós mézes süti. :))))
Ezt az almásat kipróbálom majd...:)
Ez ugyan nem a három laposhoz való,de önmagában is finom,és én torta alapnak is ezt szoktam használni.Nem szárad ki hamar!
Öntött mézes
8 tojás
1 bögre cukor
1 bögre liszt
2 evőkanál olvasztott,de langyos méz
1 teáskanál őrölt fahéj
4 szem tört szegfűszeg
1 mokkáskanál szódabikarbóna
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral,
hozzáadjuk a mézet, majd a lisztet.Beleszórjuk a fahéjat,a szegfűszeget,szódabikarbónát.
Elkeverjük,végül a felvert tojásfehérjét adjuk hozzá.Úgy sütjük mint a piskótát.
Tűpróbával nézzük meg,hogy megsült-e a közepe,mert nehezebben sül mint a piskóta.
mézeskalács, vagy krémmel megtöltött mézeslap?
A mézeskalácsot ha beteszed egy fémdobozba és dobsz mellé egy almád 4be vágva, másnapra megpuhul :)
Már sokszor próbálkoztam mézessütemény készítésével, de eddig még mindig kemény lett. A szakáckönyvek azt írják, hogy a tésztát ujjnyi vastagra kell nyújtani...Talán emiatt lesz kemény? Vastagabbra kell nyújtani? Illetve más trükköket is szívesen várok. :)
Előre is köszi! :)
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen kutyafajta illenék egy mézeskalács-szerű családi házhoz (piros cserép, vidám színek, kőkerítés, kovácsoltvas kapu)?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Hogyan lehet mézeskalács házat készíteni?
- Mit tegyek, ha rossz lett a mézeskalács tésztám? :(
- Megtaláltam! A tökéletes, puha mézeskalács receptje
- Miért nem sikerül a kavart mézes tésztám?