Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Mézes fehérrépaleves recept

Mézes fehérrépaleves recept

A Mézes fehérrépaleves hozzávalói:
1 kg fehérrépa
1 póréhagyma
1 fej vöröshagyma

bors
4 evőkanál méz
2 dl tejszín
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt


A Mézes fehérrépaleves elkészítési módja:
A zöldségeket vékonyan felszeleteljük, és pár szeletet félreteszünk a tálaláshoz. Vajon megpirítjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd lisztszórással sűrítjük. Felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a mézet is. Állandó kevergetés mellett felforraljuk (nagyon könnyen leég), és tejszínnel dúsítjuk. Ha nincs időnk figyelni rá, ne lisztszórással sűrítsük, hanem a tejszínnel együtt habarás formájában adjuk hozzá a lisztet. Hátránya hogy több liszt kell hozzá, mert így nincs a liszt pirítva. Tálalásnál a félretett zöldségeket lisztbe forgatjuk, bő olajban kisütjük. Szűrőkanálon lecsöpögtetjük, és a levesbe tesszük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A mézes fehérrépaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook