Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Méteres rúd recept

A Méteres rúd hozzávalói:
4 db tojás
25 dkg cukor
2 kanál kakaó
1 dl étolaj
1 sütőpor
25 dkg liszt
krém
4 dl tej
1 pudingpor puncs
1 cs margarin
20 dkg cukor
rumaroma,ételfesték
20 dkg bevonócsoki


A Méteres rúd elkészítési módja:
A tojást egészben felverjük,belecsorgatjuk az étolajat,majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet,a felét őzgerincformába öntjük.A másik felébe tesszük a kakaót és még két evőkanál étolajat,ezt is formába öntjuk,sütjük.Előmelegített sűtőben kb 40 perc,közepes erősség. A pudingot a tejjel megfőzzük,kihűtjuk.Közben a margarint habosra keverjuka cukorral majd a kihűlt pudingot hozzákeverjuk,rumaromával-piros ételfestékkel izesítjük-szinezzük. A kihült piskótát ujjynyi széles darabokra vágjuk,mindkettőt.A krémet felváltva kenjünk a .tehét :pszeletekre :fehérpiskóta-krém-csokispiskóta-krém stb,két rudat csinálunk. A megmaradt krémmel lekenjük a sütit,hűtjük. Bevonócsokit olvasztunk,ehhez az adaghoz 20dkg+8 evőkanál étolaj,rácsra helyezve lecsokizzuk.hűtjük Nem muszáj csokizni

Egy-két jótanács:az őzgerincformát inkább sütőpapirral béleljük ki,így könnyen kijön a formából.Amikor kész a sütés,kivesszük a sütőből megszórjuk liszttel ésa formával eggyütt megfordítjuk,majd a sütőpapírt lehuzzuk róla.Ha esetleg marad kim krém a tetejét díszíthetjük vele ,de bármivel lehet
NAGYON FONTOS A SÜTIT SRÉHEN KELL FELVÁGNI:ÍGY LESZ MUTATÓS A VÁGÁSI FELÜLETE


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A méteres rúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook