Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mért nem mondja/írja le, hogy: szeretlek? fórum

Mért nem mondja/írja le, hogy: szeretlek? (beszélgetős fórum)


1 2 3
2011. nov. 3. 09:18
nemelyik ferfinak ezt nehezere esik kimondani,nekem egy exem/volt baratom/ mondta ,hogy bocs,de ezt tole sosem fogom hallani,mert az o orszagukban ez nem divat.......evekkel kesobb elhagytam,s megleltem az igazi boldogsagot,s most parpm naponta tobbszoris mondja/s o is kulfoldi csak mas orszagbol valo,mint az elobbi/
2011. márc. 27. 10:48
Sziasztok! Remélem még olvassa valaki a topicot! :) Én 1 hónapja vagyok együtt a barátommal, nekem egy 1 éves kapcsom lett vége decemberben, neki egy 8 éves 1 évvel ezelőtt januárban. A lány 1,5 éven keresztül megcsalta. Most azt mondta, én vagyok az első aki igazán érdekli azóta. Volt pár lány akivel találkozott, de az igazi érdeklődését én keltettem fel. Azt mondta, már feldolgozta a történteteket,de még mindig félek. Én már tutira túltettem magam az exemen és próbálok a mostanira koncentrálni. Eleinte éreztem, hogy odavan,most is érzem,de még a félelem bennem van, hogy mennyire tud benne lenni a kapcsolatunkban.Vannak pillanatok, főleg elbúcsúzáskor,amikor azt érzem, hogy vár valamire, mintha arra várna, hogy mondjam, hogy szeretem. De persze az én női büszkeségem ezt nem teszi, én arra várok, hogy ő lépjen. Nekem az fontosabb, mert a férfiaknál szerintem máshogy működik ez.Különben is, lehet gyerekesen hangzik, de elsőként én vállaltam fel nyíltan a közösségi portálokon h van valakim, ő csak utólag vette észre, azt mondta kedves tőlem h kitettem. Kedvesss??Kicsit hátastdobtam.Utána nem tette ki, hát elrejtettem én is.Aztán kétségbeesett, hogy miért szedtem le..mondom mert ezekszerint ez nem fontos hogy kint legyen. (Hozzáteszem én éreztetni akartam ezzel, hogy ő az első nekem, mert említést tett hogy én sokmindenkinek tetszem) Aztán végül kitette. Bár én azt nem akarom érezni, hogy kényszerből. De végül elmondta, hogy már régóta ki akarta tenni, de nem tudta mit szólnék hozzá. Szóval ezt azért írtam le, hogy ez alapján lehet, hogy fél attól, hogy kimondja, hogy szeret, mert én mit szólok majd, vagy mit érzek? És emiatt én nem akarom elsőnek nehogy felsüljek..Tudom taktikásan hangzik,lehet van benne valami,és ezt ő is tudja..de félek teljesen odatenni magam, mert nemtudom mit is érezhet irántam. Bár figyel rám és aggódik értem ha bulizom vagy ilyesmi.. De nem is becézget :(( Mondta ne taktikázzak én is mondtam neki, hogy ő s e tegye. Szerintetek?
63. nadine81 (válaszként erre: 61. - Ailen Zia)
2011. jan. 14. 22:20
Hát ez az,mikor taliztam az exemmel,kérdeztem,az új nőjének mondta-e hogy szereti,erre ő:Persze hogy mondom,ennek mondani kell,mert rosszul is lenne.Az elején mondta hogy így is érzi,utóbbi szilveszteri talinkkor állította hogy már nem mondja neki.Utána meg megint azt mondta,jól megvannak....áhhh,idióta egy pasi ez:)
62. nadine81 (válaszként erre: 60. - Ágika18)
2011. jan. 14. 22:17
Néha azért nálunk is voltak"megnyílvánulások":)Olyankor mindig reménykedtem,hogy tartós lesz,de aztán megint jött a kummogás:(
2011. jan. 14. 19:29

Hát akkor elmondom; én hogy jártam... Nekem kimondta hogy szeretlek. (Na de...)


Egyszer erről beszéltünk a volt barátommal pont, hogy miért fontos a nőknek, hogy a férfi kimondja ezt a szót, hogy szeretlek, vagy valamiféle szóbeli kinyilvánítását ennek. Erre beszólt ilyet nekem, hogy azért mondja annyiszor, mert megsértődnék, ha nem mondaná vagy 100-szor egy nap. Erre jól felháborodtam, mondtam neki, ha ez ennyire nagy teher neked, meg csak kényszerből mondod nekem, hogy nehogy háború legyen, akkor inkább ne mondj semmit, pláne ha nem is gondolja komolyan, mert akkor lesz háború.

Mondtam is neki, hogy mondhatod 100-szor nekem azt, hogy szeretsz amúgy, ha teljesen másképpen csinálja a dolgokat.


Én nem is vártam el, hogy minden percben azt mondja, hogy szeretlek, hanem mutassa ki tettekkel, mert a szeretlek az egy szép szó, de mit érünk vele, ha nincs mögötte tartalom?

2011. jan. 14. 17:27
Köszönöm a választ! Ma pl, amikor hazaértem, egy öleléssel várt! Nagyon jól esett!
59. nadine81 (válaszként erre: 57. - Ágika18)
2011. jan. 14. 12:48
Nálunk ugyanez volt 3évig,de amint írtam már,el is hagyott nemrég.Én sem vagyok az a típus,aki mindig mondogatná,irogatná hogy szeretlek,de azért pl.valentinkor,szülinapomkor,karácsonykor,jól esett volna ha mondja vagy legalább akkor kicsit kedvesebb.De nem.Az előző pasim szintén ilyen volt,de ő legalább az első fél évben mondogatta.Szerintem is nevelés kérdése,meg hogy kinek milyen a lelki világa.az utobbi párom pl.sokat csalódott nőkben,de én türelmesen álltam hozzá,részben barátként,gondoltam majd csak jobb lesz.De nem,elhagyott 3hónapja egy másik nőért.Neki persze tudja mondani hogy szeretlek,hiányzol stb.(láttam a telefonjába,mikor találkoztunk).Nem tudom,lehet bennünk van a hiba,hogy beleválasztunk ebbe a kategóriába.Az a tapasztalatom,hogy azok a pasik akik jobban néznek ki meg nem mimózák,azok kellenek mindenkinek-köztük nálam is az ilyen a nyerő.A papucs,csendes típusokat akik szivüket-lelküket kitennék értünk,azokat meg észre sem vesszük.Én is voltam már sokszor úgy,hogy irigyen néztem más nőt a pasijával,akit elhalmoztak szeretettel+mindennel,de aztán rájöttem,hogy nekem pl.nem kellene az a pasi.
2011. jan. 13. 23:53

Miért nem mondja, vagy írja le, hogy szeretlek? A válasz elég meglepő. Az apai nevelés tehet erről. Magyarországon él egy olyan idősebb férfi generáció, akik úgy tartják, hogy a sírás, virágot venni házassági évfordulóra, vagy a szeretlek szó a gyengeséget sugározza ki. Túlzott szigorban nőttek föl a háború után. Én sosem hallottam apámtól azt a szót, hogy Szeretlek fiam. Tudom, hogy szeret ettől független, de nem mondja ki mert nem mutatja ki sose a gyengédségét. Tulajdonképpen az apai szigor az ami beleivódott a fiatalabb generációba, és ez apáról fiúra szállt.

A háború után sokmindent megváltoztattak a bolsevisták. Kiölték az emberekből a nemzeti öntudatot, az összetartást.

2011. jan. 13. 23:29

Sziasztok! Elég nagy bajom van, tehát segítséget kérek!

A párommal 3 éve vagyunk együtt és az a baj hogy félévente talán 1x mondja azt hogy szeretlek! Nem is lenne ez baj ha nem a kérdésem után mondaná ami a köv. ''Szeretsz te még engem?,, ma említette h gimiben volt egy csaj akivel napi szinten szeretkeztek, én rákérdeztem hogy ki az, de ő annyit mondott hogynem mondja el! Fenn áll a lehetősége annak, hogy érez valamit még iránta? Kérdeztem hogy csinosabb volt nállam? De erre nem jött válasz! Nem unalmas a sex, jó alakom van, ez egy picit egos volt! Nem kicsi a mellem nem vagyok kövér... stb Már arra sem emlékszem hogy mikor csókolóztunk utoljára! Kedveskedek neki, reggelit csinálok, ágyba viszem a kávéját, de mégsem vagyok jó! Mit tegyek?

2011. jan. 10. 11:56
Ja,végülis az előző hozzászólásomból még azt akartam kihozni,hogy sokan mégis olyan könnyen kimondják,elég ha csak annyit éreznek hogy tetszik a másik+hiányzik nekik ha nem találkoznak,már következőre mondják is hogy"szeretlek".Nálam sem megy könnyen kimondani,eddig sajnos akinek mertem,éreztem mondani azokban mind csalódtam is:(
2011. jan. 10. 11:53
Hát igen.Sokan mégis úgy dobálóznak a szavakkal....Régebben írtam én már ide,nálunk is az volt,hogy jól megvoltunk közel 3évig,de a bűvös szó 1 kezemen meg tudom számolni,hányszor hangzott el.El is hagyott pár hónapja,egy másik nőért.Azóta sokszor találkoztunk,beszélgettünk,mondta hogy nála érzi is és mondja is neki hogy szereti.Ez így volt náluk az első 2 hónapban.Most pár hete,mikor utoljára találkoztunk,már mást mondott.Már régóta nem mondta neki,és már nemis biztos hogy úgy érzi.Engem viszont keres mindig,heti szinten beszélünk.Mégis,még mindig vele van,s tartok tőle,vele is lehúz pár évet,mint velem,mégha nemis hangzik el a bűvös szó,legalábbis nem tiszta szívéből.Bármennyire is fáj belátnom,kezdem úgy érezni,életem szerelme érdek ember.Nem számít,ha ő kevésbé tud szeretni,csak ő kapjon mindenből.
2011. jan. 9. 22:29

Sziasztok


Szerintem egy férfi csak akkor mondja ki,ha érzi is..meg ha már teljesen biztos benne..

Szerintem olyan nincs,hogy még idő kell neki,hogy megszeressen,ha idő kell neki akkor az nem szerelem és nem is lesz az soha...ezt magunkba belül rögtön az első találkozásnál eldől,hogy mit fogunk érezni iránta....más kérdés,hogy mennyi idő után valljuk be magunknak és aztán neki is...szerintem ez ugyanúgy zajlik bennük is...meg talán büszkék is picit.

Én speciál novemberbe ismertem meg egy pasit,rögtön tudtam,hogy ő kell nekem,éreztem...és láttam rajta,hogy ugyanúgy van vele.Azóta eltelt két hónap,(igaz még nagyon friss) de még nem mondta ki egyikünk sem,pedig élünk halunk egymásért.Én már majd megőrülök,hogy mikor mondhatom,legszívesebben világgá kiáltanám,de nem...várok,arra a percre amelyik a legtökéletesebb..tudom,hogy az lesz életem legboldogabb perce,tehát érdemes várni...Láttam már rajta sokszor hogy kimondaná,de nem mondta,talán még fél,hogy én nem azt érzem..

Mondjuk volt olyan,hogy éjjel felhívott és azt mondta imád...az mégsem ugyanaz..de én annak is örültem,nem magának a szónak,hanem annak,hogy tőle hallottam...

Nagyon szeretem őt,minden porcikáját imádom.

Tudom,hogy ő is szeret,mikor a szemembe néz érzem,meg ahogy átölel és magához szorít..ezek a fontosak szerintem...nem az hogy kimondja,majd kimondja,ha akarja,én nem sűrgetem:)"Nem tudjuk kimondani. Szerelmes vagyok, nem eszem, nem alszom, elvarázsolt

állapotban élek, szárnyalok a boldogságtól, öngyilkos akarok lenni, megszépülök,

lefogyok, olyan vagyok, mint egy őrült - s azt mondom a kedvesemnek: "Szeretlek!"

... Mi ez?! ... Mi az, hogy "szeretlek"? Hol van ez a szó, ahhoz képest, amit élek?

Sehol! Méltatlan a valósághoz! ... Nem kellett volna kimondani! Nem kevesebbet

mondtam vele, hanem valami egészen mást! Semmit. Azt kellett volna mondani,

hogy őrült vagyok, benned akarok élni, fáj, ha nem látlak, félek tőled,

egyszerre vagyok kétségbeesett, alázatos, hatalmas, rémült, boldog, nyomorult...

Agysejtjeim szomjaznak rád... Azonnal meg akarok halni, és örökké akarok élni veled!

... De hol jön ehhez a szó, hogy "szeretlek"?!... Ami a lélekben egy egész világ,

az kimondva egy kopott, értéktelen jel. És ez minden nagy élményünkkel így van.

Elmondhatatlanok."Ezzel csak azt akarom mondani,hogy nem is olyan fontos ez a szó. Érezzétek:)

2010. ápr. 4. 11:35
A fiúk nem mindig szeretik azonnal kimutatni, kimondani az érzéseiket. Érzékeny lelkük van ám.. csak sokan tagadják.. azért is viselkednek néha furán. Attól még szerethet, hogy nem mondja. De én inkább érezni szeretem, azt ha valaki szeret, nem hallani! Mondani bármit lehet.... Nem?
2010. ápr. 4. 11:27

a pasik ritkábban mondják..

de nézd a szemét a vonásait...mindent el tudna árulni...

én pl m kor elbúcsúztam mentem haza a vonattal kikísért és láttam az arcán, szemén, hogy SZERET

azt mondta maradj még..ne menj...mindent elárul egy egy pillantás..és boldog vtam.

de azért jelzi és néha mondja is váratlanul...és akkor olvadok a keze között mint a vaj...

2009. nov. 8. 12:01

A topikinditó kérdésére:


mert nem érzi a szívében a szeretetet.A pasik sokkal egyszerűbben vannak összerakva, mint a nők.

2009. nov. 8. 08:39

Szerintem a szeretet ott kezdődik, amikor 14 évig valaki hazamegy és a két gyereket nem hagyta ott veled, mert ő is ölelésre vágyik, csak máshol. Összeraktatok egy fészket, és van mire büszkének lennetek.


Ha az ember dolgozik, mint egy állat, és otthon is helyt kell állnia, ráadásul jön az asszony, hogy "miért nem romantikázunk" nem csoda, ha letépi a maradék haját.


Egyébként meg te örülnél, ha erre a reklamációra másnaptól minden nap szerelmet vallana meg ölelgetne? Mivel eddig nem csinálta, valószínűleg nem éreznéd őszintének a dolgot.


Nekem ez egy kicsit arra hajaz, amikor x év kapcsolat után a pasi megkér, hogy öltözz dominának, vagy nővérkének, mert az olyan szexi. Nem valószínű, hogy az első utam a szexshopba vezetne a megfelelő kellékért, hogy a meló meg a gyereknevelés után besántikáljak a hálónkba. És ha valami rejtélyes oknál fogva mégis megtenném, nagyon hülyén érezném magam, és minden lennék csak szexi nem.


Szerintem ők is így vannak a romantikával.

2009. okt. 27. 15:18

Mármint, hogy nem mondja, hogy szeret... bemásolom egy naplóbejegyzésem:

"Jól megvagyunk, már több mint 2 hónapja, de úgy szeretném már hallani, hogy szeret. Kérdeztem az előző kapcsolatáról, és ott viszonylag hamar mondta azt a bizonyos szót... pedig a kislány hamar kidobta. Szóval rá is kérdeztem már többször is, hogy szeret-e engem, de nem akarta mondani, talán nem is szeret, azért nem mondja, de lehet valami férfidolog, hogy megijedt az érzelmeitől. Egyébként a kettőnk közötti kapcsolatban azt érzem inkább, hogy Ő kötődik jobban hozzám. Én viszont addig nem merem neki mondani, hogy szeretem, sőt megkockáztatom nem is merek annyira ragaszkodni hozzá így. Emlékszem az első sms-ezéseink során azt írta az egyikben, hogy reméli, hogy nagyon megszeret majd. Háááát, nem tudhatom, mert nem mondta még :S. De türelemmel kell lennem. " Szerintetek?

2009. okt. 27. 15:16
Sziasztok, én is ilyen problémákkal küszködök.
47. 9949bca4eb (válaszként erre: 44. - Andi1217)
2009. okt. 27. 13:50

Akár az én életem.... 2 gyerek, közös ház, 14 év kapcsolat... Nem is volna rossz, csak már belefáradtam. Nincs spontán ölelés, csak ha szexelni kell akkor van egy kis kedvesség, amúgy meg elmegyünk egymás mellett a lakásban úgy, h. szinte egymáshoz se érünk. Nincs beszélgetés, nincs érinkezés, nincs ölelés. Őszerinte éreznem kell, h. szeret vagy nem, ő nem az a típus, h. ömlengeni fog nekem. És h. ő mindig ilyen volt, ne várjam, h. megváltozzon. Ez neki csak külsőség és én ne abban mérjem le, ha szeret, akkor megölel vagy megpuszilgat... :(( Akkor mégis miben? Ha nem mondja és nem is érezteti, akkor honnan kéne tudnom, h. valójában mit érez??

És ugyanúgy vagyok vele, mint Te... hova menjek, mit csináljak? Kezdjem előlről az életemet?! Félek az újtól, félek egy válási hercehurcától, mindent újrakezdeni.

2009. okt. 23. 19:35

Sziasztok. Szerintem a férfiak zöme súlyos kommunikációs problémákkal küzd, teljesen mást gondolnak az egészről, mint amit a nők, például ezért sem mondják, hogy szeretlek. Náluk ez kimerül abban, hogy rendesen elmennek dolgozni, hazajönnek utána, kifizetik a számlát, és néha ránéznek a gyerekre.

Sajnos, aki hajlamos arra, hogy virágcsokrokkal, vallomásokkal, és édességgel, netán színházjeggyel vegyen le a lábadról, az ugyanezt teszi a többi 30 nővel, aki bomlik utána.

Nekem bejön, ha valaki 3-4 évente véletlenül elszólja magát és rögtön elüti egy viccel, ha egyébként normális velem.

45. 18a7cc6dd9 (válaszként erre: 44. - Andi1217)
2009. okt. 23. 13:19
Csak annyit tudok írni: Sok szerencsét, drukkolok, hogy a te csodád megvalósuljon!!! :)
44. andi1217 (válaszként erre: 43. - 18a7cc6dd9)
2009. okt. 22. 23:00
Igen,több ismerősöm is ezt mondja,hogy jobbat érdemelnék,de nem megy túlságosan szeretem.Meg talán félek is újba belevágni.Amikor még csak a nagy lányom volt,tavaly év elején,akkor lett volna valaki,aki elfogadott volna,neki is volt egy hasonló korú kislánya,de nem tudtam tovább lépni.Egyszerűen nem megy.Bízok a csodákban.Hátha történik valami.
43. 18a7cc6dd9 (válaszként erre: 42. - Andi1217)
2009. okt. 22. 22:35
Ne haragudj, de a másik hozzászólásodra is reagáltam. Az egy dolog, hogy nem mondja, de ha nem is érezteti, akkor keress olyat aki megérdemel!
2009. okt. 22. 21:55
Mi a párommal több,mint 11 éve vagyunk együtt.Kisebb-nagyobb gondokkal megküzdöttünk.Van két gyerekünk.De a két kezemen megtudnám számolni,hogy ez idő alatt hányszor mondta,hogy szeretlek.És csatlakozom egy régebbi hozzászólásjoz,hogy nem is mindig arra vágyom,hogy kimondja,hanem sokkal inkább egy szívből jövő ölelésre,de azt se kapok.:-(((
2009. okt. 22. 21:53
Sziasztok.
40. Roni24 (válaszként erre: 39. - 18a7cc6dd9)
2009. okt. 22. 19:58

Áááá, szerintem nem kéne játszani ezzel a szóval!


Igazából tudni kell, hogy mikor kell mondani, és tudni kell úgy mondani, hogy a másikban ne legyenek kétségek!


Nem szabad elcsépelni, mert értékét veszti a szó!


Ha túl gyakran mondják az se jó, ha egyátalán nem, az se! De aki igazán szeret, megtalálja az alkalmat mikor mondani kell, és azt is, hogy hogyan mondja!


Szerintem az a jó ha ez természetes módon fakad az emberből, az őszinte szeretet/szerelem megnyilvánulása képpen, nem pedig kötelesség képpen, csak mert a másik elvárja!


Mondd neki, hogy szereted, ha valóban úgy érzed, de ne várd, hogy ő is mondja! Ne azért mondd neki, mert ugyanezt a választ várod, ne érezze kényszernek, mert ha netán ki is nyögi, nem lesz őszinte a válasza, téged is becsap és saját magát is! Ha szeret, mondani fogja! Magától! :)

És sokkal boldogabbá fog tenni a szó, ha akkor mondja amikor Ő akarja, nem pedig akkor, amikor csalafinta módon kicsikarod belőle! :)))


Attól meg, hogy nem mondja, még nem jelenti azt, hogy nem szeret, csak lehet idő kell neki! :)

39. 18a7cc6dd9 (válaszként erre: 38. - C82ae2485b)
2009. okt. 22. 17:27
Hehe, ezt kipróbálom :D
38. c82ae2485b (válaszként erre: 37. - 18a7cc6dd9)
2009. okt. 22. 17:02
Attól függ, hogy mondod, milyen hangsúllyal. Ha már semmiképp nem tudod visszafogni magad, mondd viccesen, hogy ne tudja, komolyan mondtad-e, vagy sem. :)
37. 18a7cc6dd9 (válaszként erre: 36. - C82ae2485b)
2009. okt. 22. 15:56
Nekem az a bajom, ha valaki kicsit is kedves hozzám, már mondom: SZERETLEK pedig nem kéne :S
36. c82ae2485b (válaszként erre: 35. - 18a7cc6dd9)
2009. okt. 22. 15:52
úgy 4 hónap
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook