Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Merre tovább? Mit tennétek a helyemben? (iskola/munka/jövő) fórum

Merre tovább? Mit tennétek a helyemben? (iskola/munka/jövő) (beszélgetős fórum)


okt. 1. 23:00
Nem lesz szimpatikus számodra a válaszom, de ezt a pár hónapot bírd ki, és szerezd meg a szakmát, amiért több mint négy éve tanulsz. Lehet hogy nem fogsz soha ebben dolgozni, de lehet, hogy szükséged lesz rá a jövőben, akár munkahely, akár más területen! Nagyapám mindig azt mondta, a tudás, amit megszerzel, soha nem felesleges, mert az életben bármikor hasznát veheted, és ezt senki nem veheti el tőled! És milyen igaza volt! Ne hagyd veszni, amiért eddig tanultál! Kb hét hónap van hátra. Utána azt csinálsz, amit akarsz, olyan tanfolyamra/egyetemre/iskolába mehetsz ami érdekel. Halkan megjegyezném, hogy mi a garancia, hogy ami most érdekel, egy év múlva is érdekelni fog...
17. Napsugár8 (válaszként erre: 16. - Drbt)
okt. 1. 08:00
👍👍👍
16. drbt
szept. 30. 20:52
Mindenképp befejezném azt amit elkezdtél, de ha nem akarsz benne dolgozni akkor ne dolgozz ebben. Ha másik szakmát szeretnél, nézd meg hátha van esti képzés és így a kettőt egyszerre tudod csinálni. Dolgozni lesz még időd hidd el, a szüleid szerencsére nem zavarnak el munkába. Jobb több lábon állni mint csak billegni. Nehéz ennyi idősen eldönteni mi is szeretne lenni az ember amit szeretni is fog és jól is fog vele keresni és el is lehet benne helyezkedni. Ahogy elkezdessz dolgozni majd egyre jobban fog körvonalazódni hogy mivel is szeretnél foglalkozni lehet pont egy 3. Vagy 4. Opció lesz a befutó. De amilyen papírt/tudást megszereztél azt már senki nem veszi el tőled.
15. Imisz
szept. 30. 16:02

Lehet, sokak szemében szálka leszek de az én meglátésom az, ha semmiképp nem akarsz egy napot sem a szakmádban dolgozni ne erőltesd. A számítástechnika amúgy is olyan ütemben fejlődik, hogy ha kihagysz pár évet szinte újra kell tanulnod. Dietetika nem érdekel? Mint "táplálkozástudomány"? Azzal még dolgozni is lehet, ha keresni nem is annyira. (nem tudom, fogalmam sincs mennyit keresnek, gondolom attól is függ kórházi dietetikus valaki vagy esetleg magán) és mellé elvégezhetsz valami testépítős, személyi edzős tanfolyamot.

Mellékesen írom, én gyerekem 8 éves kora óta szakács akart lenni. Nekem egy kikötésem volt, érettségi legyen. Az meglett, utána szakács suli de mire a záróvizsgát letette volna elment inkább dolgozni. Szakácsként, vizsga nélkül, külföldön. Pár évig tolta, aztán "benőt a feje", most 27 évesen nyomja az egyetemen a biológia szak 3. félévét. Kemény, de ez érdekli, tanul, jól is teljesít.

Vannak ilyen későn érők, lehet Te is ilyen vagy. Sok sikert, szerencsét az élethez, tényleg találd meg a számodra legmegfelelőbbet!

szept. 30. 13:42
Testnevelőtanár.
szept. 30. 13:32

Szia!


Hát először is hűha... :DD Nem tudom, hogy fiú vagy vagy lány, de gyanítom fiú.:) A lányokkal könnyebb talán.


Én is benne vagyok a témában az elmúlt években, 20 éves a lányom és 20 éves a barátja. Mindkettőnek mankó kell, kellett úgy, ahogy neked is most. Ők se tudták merre hány méter érettségi után. Nem egyszerű a dolog.


Figyu, tudom, hogy utálod. De én arra biztatnálak, hogy ezt a pár hónapot mostmár fejezd be, bírd ki, gyorsan eltelik. Még ha úgy érzed most, hogy soha nem fogsz benne dolgozni. Nem baj, legyen meg, szüleid is megnyugszanak és támogatni fognak.


A fogyásodhoz gratulálok, fantasztikus eredmény! De azt ugye tudod, hogy a testépítők többsége diplomával rendelkezik? :)))))) Ezzel azt akarom mondani, hogy csinálhatod ezt is, - csak ne ess majd túlzásba - képezd ki magad, de legyen mellette egy "civil" szakmád is.


Sajnos ez egy ilyen világ most, csak akkor tudsz érvényesülni, ha van papírod, nem baj, ha sík hülye is vagy.

12. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 13:30

Személyi edző + táplálkozási tanácsadó. Tökéletes párosítás, és tökéletes terv, hogy az egész napos irodai munka után megmozgassa magát az ember, és még az étkezésére is odafigyeljen.

Arról nem beszélve, hogy nemcsak a saját életét, egészségét tudja így harmóniában tartani, hanem más, egészségügyi okokból rászoruló embereknek is tud segíteni.

Csakhogy akinek komoly egészségügyi problémái vannak, ritkán vannak olyan anyagi helyzetben, hogy hosszútávon "eltartsanak" egy szakembert!!


Legyen meg az a végzettséged, amelyből símán meg tudsz élni. És mellette esti, hétvégi elfoglaltságként segíteni az embereket az egészségük megőrzésében, helyre állításában. Akár itthon, akár külföldön!


Vidd végig még ezt az egy évet, hiszen a cél már az orrod előtt, csak a célszalagot kell átszakítanod. Közben körbenézel, hogy ezt a másik területet, hol, milyen képzés formájában tudod leggyorsabban, leghatékonyabban elvégezni, esetleg valahol netes óraadásokba bekapcsolódni... Csak ne hagyd abba, amit elkezdtél, fejezd be! Szokjál rá: bármit is kezdesz életed során csinálni, fejezd is be! Ne hagyd félbe!

szept. 30. 13:20

Fejezd be ezt a sulit, szerezd meg a végzettséget, kezdj el benne dolgozni. Mellette még mindig el tudod kezdeni estin az edzős és táplálkozik irányt.


1. Ha van pénzed, de nem szereted, amit csinálsz, tudsz úgy dönteni, hogy másnak tanulsz. Ha szereted, de nem keresel jól vele, nem tudsz úgy dönteni, hogy mást csinálsz, mert a tandíjra sincs pénzed.

2. A táplálkozási tanácsadás és edzősködés kevés embernek jön be igazán és ők sokat tesznek bele. Nem csak szakmát, de pl sok marketinget is.

3. Még nagyon fatal vagy. Lehet, 3 év múlva megint màs érdekel. Akkor azt is félbehagyod?


Nem kell feladnod az álmaidat, de ésszel követni bölcs dolog lenne.

szept. 30. 13:18

Szerintem is fejezd be. Az már csak egy bő félév, és lesz valami biztos a kezedben. Aztán arra mész tovább, amerre szeretnél.

Nem akarok lehangoló lenni, de a munka a felnőtt élet része, amit általában nem azért csinálunk, mert annyira szeretjük, hanem azért, hogy legyen pénzünk azokra a dolgokra, amiket szeretünk. Ha van egy hobbid, ami feltölt és motivál, akkor mindegy, hogy mivel keresed meg a kenyérrevalót.

Persze szuper, ha a hobbid a munkád. De azért nem árt, ha van más is a tarsolyodban, ha esetleg a testépítés iránti lelkesedésed is elszáll, mint ahogy az informatika iránti is tette.

9. Bichi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 13:13

Az én fiam is abbahagyta az egyetemet, pedig még érdekelte is, de semmi kedve nem volt a "töltelék" tárgyakhoz. Én ellentétben sok szülővel úgy vagyok vele, hogy ez az ő döntése, én nem erőltetem, így sem pró sem kontra nem tudja rám testálni a következményeket. Ő nem bánta meg, de ennek ellenére én is azt mondanám, hogy végezd el, sosem tudod mit hoz a jövő, lehet egyszer még jól jön, főleg hogy informatikus mindig kelleni fog, személyi edzővel meg sok hozzáértővel Dunát lehet rekeszteni. Arról nem beszélve, hogy egy edzői lét szinte teljesen összeegyezhetetlen a családdal, lévén jellemzően kora reggel és késő este dolgoznak, amikor a többiek már nem.

Amúgy az angol nyelvtudás pont semmit nem ér már külföldön, mert hát ugye mindenki tud angolul. Szép és jó, hogy mennyit keresel kint, de ez a sok is relatív...

szept. 30. 13:02

Az a baj, hogy ennyire fiatalon még mindenki idealista és azt hiszi, hogy ha olyan a munkája, amit szeret, az elég a boldog élethez. Hát sajnos nem elég. Az én végzettségem az, amit mindig is szerettem volna csinálni. A mai napig imádom. Csak az a baj, hogy kb annyit keresek vele, ami az éhenhaláshoz sem elég. Elkezdtem a PhD-t is, de sokszor visszahúz az, h doktori fokozattal is alig lesz elég a fizetésem. De annak ellenére be fogom fejezni a doktorit, hogy tudom, más szakmát fogok tanulni, amiből meg is lehet élni. Már bánom, h annak idején nem választottam valami mást is a kiszemelt szak mellé, csak hogy több lábon álljak.

A többieknek igazuk van, fejezd be, az az egy év már nem olyan sok és legalább lesz egy papírod, ami kihúz a bajból, ha a testépítésből mégsem tudsz megélni.

7. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 12:59
Értelek, de mint szülő, én is azt mondanám, hogy fejezd be azt a sulit. Aztán egy szakmával meg egy érettségivel a zsebedben kezdj, amihez kedved van. Ne 8 általánosod legyen, és ne dobj 4 évet a kukába.
szept. 30. 12:48

Szerintem fejezd be,, mert sosem tudni,,,még akkor sem ha most így érzel.

Aztán előre arra amit szeretnél.

Az önállóságot először lehet hogy éppen ez az utált de kitanult szakma fogja a kezedbe adni, biztos pontlesz hogylegyen egy jól fizető melód míg építed a másik pályád.ígytekints rá😊

5. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 12:44

A szakmai tárgyakból milyen jegyeid vannak?

Ha az érdeklődésed ellenére is jól megy, akkor végezd csak el! Szánd rá még ezt az egy évet!

Felnőttképzésben több százezret fizetnek ki egy ilyen szakmáért.


Helyedben én elvégezném az iskolát, elhelyezkednék és munka mellett folytatnám, tanulnám az a területet amit már magam választok.

Rendszerüzemeltetők is dolgoznak távmunkában, adnak ügyeletet otthonról. Cserélnek műszakot, hogy a kollega el tudjon menni egy tanfolyamra, rendezvényre.

Nem beszélve arról, hogy az átlagon felüli fizetésedből finanszírozhatod majd.

4. Bettina005 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 12:40

Őszinte leszek,és nem leszek népszerű,de hallgass a szüleidre. Tapasztaltból írom,hogy ennek a "testépítési és trénerkedésnek" nem sok haszna lesz. A legidősebb fiam is mániákusan hajszolta ezt,de jövedelme semmi nem volt belőle. Ma 7 éve,hogy az Életvédelmi Osztagnál szolgál,mint TEK-es,ennyi haszna volt a testépítésnek.

Ami még nagyon fontos,egy érettségivel ma már semmire nem mész,szinte annyit ér mint egy 8 általános. A mostani fizetésekről nem is beszélve,abból te biztosan nem teszel félre egy forintot sem! Örülj,hogy tanulhatsz és eltartanak a szüleid,mert írásodból leszűrve nem vagy felkészült a "nagybetűs életre" !

3. Epresturmix (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 12:39
Azt gondolom, hogy a szüleid lenéznek embereket. Ami szomorú. Illetve az is, hogy próbálnak lebeszélni arról, ami téged érdekel és fontos lenne számodra. Az én páromat lebeszélték az egyetemről anno és most már nagyon bánja! Ne hagyd magad!!!!
2. simple (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 12:39
Én mindenképpen befejezném még ezt, hogy meglegyen a végzettségem. 1 év nagyon gyorsan elszáll. És utána indulnék másik irányba. Értem, hogy ez már nem érdekel, de nem éri meg az egészet a kukába dobni, mikor már majdnem vége van. Ez olyan, mintha a forgalmi vizsga napján hagynád abba az autóvezetést.
szept. 30. 12:23

Sziasztok!


19 éves gimnazista diák vagyok, és nem tudom merre menjek tovább.


14 évesen kellett eldöntenem azt, hogy mi szeretnék lenni. Akkoriban még az informatika világa érdekelt(egész nap bent ültem és játszottam, gondoltam milyen jó lesz.. :D), ezért ebben az irányban tanultam tovább.


4 évig alatt leérettségiztem, szereztem egy irodai informatikus szakképesítést (amolyan alapfokú okj/mellékszakképesítés szint), most pedig ötödik évemben vagyok, ami már a tényleges szakma megszerzésére épül. (Informatikai rendszerüzemeltető)


Viszont, egyre inkább érzem azt, hogy mellé lőttem ezzel az egésszel.

Konkrétan megutáltam ezt az irányt. Nem érdekel semennyire sem ez az egész.

Nem tudnám elképzelni magam úgy, hogy egy irodában ülök, vagy bárhol, és rendszergazdai dolgokat csináljak.. Lehetetlen..


Így pedig teljesen felesleges ezt megszereznem, mert 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem ebben fogok dolgozni. Nem érdekel mennyit keres, nem érdekel, hogy kényelmes a munka, mert egyszerűen utálom ezt csinálni. Nem úgy szeretnék felkelni reggelente, hogy "Jajj, már megint dolgoznom kell.", hanem tényleg várni szeretném a munkát. Ez pedig ezzel az iránnyal nem fog összejönni.


180°-os fordulatot vett az életem az utóbbi 2 évben. Elkezdtem mozogni, leadtam 35kg-ot és érdekel a testépítés világa. Szívesen lennék személyi edző is, vagy a táplálkozással is foglalkoznék. Ezt szeretném csinálni.


Nyilván itthon a szüleimmel is megbeszéltem a dolgokat, Ők ezt teljesen ellenzik.

Nem hisznek ebben az egészben, és azt gondolják, hogy egy gyárban fogok 12 órázni és nem lesz senki belőlem. (Sosem támogatnak ilyen dolgokban, minden ilyen dolgot hülyeségnek tartanak, szerintük nekem sosincs igazam, szóval nem lepődtem meg. Nem várom el, hogy támogassanak, de egy "Ha ezt látod jónak, akkor csináld" mondat néha jólesne..)


Azt az érvet hozzák fel, hogy akkor minek tanultam 4 évig? De képtelek felfogni, hogy a 4 év alapból csak az érettségire ment és semmi köze nem volt az informatikához.


Szerintük végezzem el, mert kell ez nekem.

De képtelen felfogni, hogy nem érdekel ez az irány, hidegen hagy minden informatikával kapcsolatos dolog, és 0 motivációm van ez iránt. Nincs ezzel semmi jövőképem, de tényleg.


Teljesen értelmetlen 1 év megy el így, amit tölthetnék hasznosan is.


Nyilván, ha otthagynám, elmennék dolgozni, ami érettségire épül. Összeszednék egy kis pénzt, és vinném ezt a táplálkozással/edzéssel kapcsolatos témát, tanfolyamok, mert ez érdekel.


De az sem kizárt, hogy külföldre megyek dolgozni. Angol nyelvtudással, szakma nélkül többet érek külföldön, mint itthon bármikor fogok..


Mi erről a véleményetek? Mit tanácsoltok?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook