Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mensi. után pár nappal kis mennyiségű barnás vérzésem van a legközelebbi menstruáció előtt kb.1 héttel marad abba! Mitől lehet? fórum

Mensi. után pár nappal kis mennyiségű barnás vérzésem van a legközelebbi menstruáció előtt kb.1 héttel marad abba! Mitől lehet? (tudásbázis kérdés)

2010. okt. 15. 14:45
Nekem is ez volt a gobdom két letőség van vagy fogamzásgátló, vagy hormonpótlás. Természetesen elötte vérvétel.Én az utóbbit választottam.
2010. okt. 15. 14:16
Ok,már értem:)Köszi:):)
2010. okt. 15. 13:43

A női ciklus:


A menstruáció az 1. és 5. nap között


A női ciklus a menstruáció első napjával kezdődik és a következő menses első napjával ér véget. A ciklus első napjain, a vérzés alatt leválik a méh nyálkahártyája.


Érik a pete... a 6. és 12. nap között


Megkezdődik a levált nyálkahártya helyett egy új képződése. Ezt a szakaszt regenerációs szakasznak nevezzük. Ebben a szakaszban az ösztrogén hormonok szintje emelkedik (ezért ezt a szakaszt ösztrogén fázisnak is nevezzük), és megkezdődik a petefészekben a pete érése is.


Az ovuláció a 12. és 18 nap között valamikor


Az ösztrogén fázis a pete megérését követően a pete kiszabadulásával (ovuláció) ér véget. Ez a szakasz általában 14. napig tart, de tarthat tovább is, az ovuláció bekövetkezhet a 15.-16. vagy akár a 35. napon is (ilyenkor a ciklus ennyivel hosszabb lesz)


Az ovulációt számos jel mutatja. A leggyakoribb és legjobban felhasználható jel a középidős fájdalom és vérzés.


A megtermékenyülés az ovulációt követő 1-2 napig


A pete megtermékenyülésére az ovulációt követően 12-24 óra áll rendelkezésre, mert a petesejt, amennyiben nem termékenyül meg, felszívódik. A spermiumok élethossza sem lényegesen nagyobb ennél a 24 óránál, ezért a megtermékenyüléshez vezető közösülésnek ebben a 24 órában kell megtörténnie.


Sajnos egyetlen olyan módszerünk sincs, amely előre megmondaná, hogy ez pontosan mikor lesz, csak azt tudjuk megmondani, de azt elég pontosan, hogy mikor volt. Ha ez minden ciklusban pontosan így lenne, akkor könnyű dolgunk lenne, de a biológiában nincs 100%.


A ciklus vége a következő menstruációig, általában a 28. nap ha nem volt sikeres megtermékenyülés


A pete kiszabadulásától a menses első napjáig tart a ciklus következő szakasza. A vezető tüsző, a pete kiszabadulás után bevérzik, a vérömleny pedig átalakul úgynevezett sárgatestté. Ez a sárgatest egy eddig nem szereplő hormont a progeszteront kezdi termelni. Ez a hormon, csak akkor termelődik, ha a peteérés - kiszabadulás megtörtént, ezért a peteérés bizonyítékaként tekintjük és az ovuláció után egy héttel szoktuk mérni. Ha értéke kellően magas, akkor azt mondhatjuk, hormonálisan nincs probléma.


A sárgatest csak 10-12 napig virágzik, ha a megtermékenyülés nem következik be, a sárgatest elöregszik, megszünteti a progeszteron termelését, amelynek következtében a méhnyálkahártya leválik és bekövetkezik a menstruáció. A mestruáció tehát az ovulációt követő (kb.) 14. napon következik be.

9. Szeszipuszi (válaszként erre: 7. - Venezuela)
2010. okt. 15. 13:42

Akkor vagy fogamzóképes. Megérik a tüszőben a pete, a tüsző megreped a pete pedig elindul, hátha talál egy hímivarsejtet...:)))

A hormonális hatások miatt is fontos. A tüszőrepedést követően kezd el termelődni a sárgatest hormon. Ha nincs tüszőrepedés (peteérés azért van, csak nem szabadul ki a tüszőből), nincs érett pete, és nincs sárgatesthormon sem. Ez pl. okozhat félidős pecsételést.

2010. okt. 15. 13:33
észre lehet venni a testen megfeszülnek a mellek,fájnak,alhasi fájdalom,szurkálás a petefészek környékén stb....
7. Venezuela (válaszként erre: 6. - Szeszipuszi)
2010. okt. 15. 13:31
Hát eddig a tüszőrepedést nem tartottam számon!Amugy az fontos??
6. Szeszipuszi (válaszként erre: 5. - Venezuela)
2010. okt. 15. 13:27

:O Pedig már van egy kisfiad is...

Azért az nem árt, ha egy nő tudja, hogy működik a teste...

2010. okt. 15. 13:22

Köszi:)Hát,akkor marad a doki...

igazából nem tudom,hogy mikor van tüszőrepedésem,meg nagyon a fogalommal sem vagyok tisztában....de majd rákeresek:)

2010. okt. 15. 13:20
Mióma is okozhat ilyet. Irány a doki!
2010. okt. 15. 13:13
A tüszőrepedés ideje tájékán? Mert akkor hormonális oka van. Úgy is hívják: félidős pecsételés. Nőgyógyi segíthet.
2010. okt. 15. 13:12
szerintem hormonoki miatt van de elkéne menned dokihoz mindenképpen nehogy valami fertözés legyen vagy valami más.....
2010. okt. 15. 13:10
Mensi. után pár nappal kis mennyiségű barnás vérzésem van a legközelebbi menstruáció előtt kb.1 héttel marad abba!Mitől lehet?nem minden nap

További ajánlott fórumok:


Kvizlabirintus.hu Kérdések, felfedezés, stratégia
Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook