Mennyire vagy toleráns? (beszélgetős fórum)
Végülis akkor neked is szakmádból adódik, nemde?
Hatáskörön belül mit tudsz tenni?
Ezt nem érzem, hanem tapasztalom. Mikor megkapok egy ügyet és az elkövetők 2/3 része onnan kerül ki.
Nincs mit tennem.
Nem akartam célozni itt senkire-típusokat soroltam fel.
Egyébként miért érzed úgy, hogy foglalkoznod kell velük?
(Nem rosszindulatból kérdezem.)
Nálam bevallom pusztán szakmai ártalom.
A fás példán jót mosolyogtam.
:)
No igen, a mostani munkakörömbe helybe jönnek a kliensek, az előző munkahelyen, meg kutatásoknál észnél kellett lenni sok esetben.
De különösebb baj, sosem történt...két esetben fenyegettek meg annyira, hogy a magánéletemre is rányomta akkor a bélyegét...
- Nagyon jó és szép helyen nőttem fel. De miattuk napról napra rosszabb lesz minden értelemben.
- Soha nem szedtek el semmimet.
- Olyan túl sok időm nincs. Sem bölcsnek, sem bölcsésznek nem mondanám magam. Csupán láttam már egy s mást ami miatt azt mondom amit.
- Sajnos több mint egy évtizede naponta látom és hallom és szinte minden esetben ők azok aki -finoman fogalmazva- rossz fát tesznek a tűzre. /Így télen ez minden értelemben igaz/
- Nem kell átvennem sehonnan a példákat, hiszen tapasztalom minden nap a problémákat és azért írom le.
- Volt kapcsolatom velük, hiszen az egyik legjobb barátom is onnan kerül ki. Nem csak internetes fórumon, hanem baráti és családi körben is ezt hangoztatom.
- A kamaszkorból már elég régen kinőttem
Mint fent látható velem azok közül amit írtál egyik sem történt meg. Elég, számomra, hogy saját maguknak köszönhetően velük kell foglalkoznom. És ebből tudok meríteni.
A bölcsészes a kedvencem :D
Amúgy egyetértek.
Hanem?
Amúgy szerintem pont az a legszánalmasabb, mikor valaki rendkívül érintettnek és mindentudónak hiszi magát egy ilyen összetett témában....
Motivációi ennek a típusnak:
-szar helyen nőzz fel, ezért kompenzálja, hogy olyan nyomi, hogy még mindig szar helyen lakik
-10 éves korában bepisilt mert elszedték 100 forintját az aluljáróban, azóta képtelen ezt kiheverni
-xyz helyről hallotta, hogy valakivel xyz dolog történt és az milyen már
-szabad bölcsész és k.va sok ideje van
-tényleg történt vele valami és nem tudta feldolgozni tehetetlenségében kollektív bűnösségben kompenzálja, mindenhonnan, ahonnan tud megerősítő példákat vesz át
-soha nem volt kapcsolata kisebbséggel, sok mindent nem is tud róluk, de liberálisnak nevelték, ezért elvi kötelességének érzi, hogy elsősorban internetes felületen ossza az észt, többnyire és maximum olvasottak alapján
-kamasz, vagy megrekedt a kamaszkorban, ezért magasztosnak vélt igazságok nyomában van, valamilyen csoportnézetet akar átvenni
Így elsőre ennyi jutott eszembe-mivel a fenti típusok, mint látható kizárólag érzelmi alapon vitáznak, ezért érdemi soha nem is sül ki a dologból.
Nem is világmegváltásról volt szó, ha valaki ilyet tervez, jobb, ha az ezotéria témában nyit egy topikot.
ezt most nem értem..
ha arra gondolsz.. amit ezidáig irtam.. azok az én elméleteim még néha absztrakt is.. még mindig az enyémek..:)
Igen, és az agymosás működik. Legjobb agymosó maga az élet, ami az igazság irányába terelget.
Létezik persze tudatos, félrevezető agymosás is, de ahhoz már szervezettség kell.
Amúgy most miről is beszélünk :)
Sok bába közt elvész a gyerek, megint lenyeltem a közhelyszótárt... :)
Én toleráns vagyok a toleránsokkal szemben.
visszatérve..
az én elméletem még mindig nem biztos hogy másnak is bejön.. és ezzel nincs semmi gond..
erre vonatkozot az a bizonyos "ing"..
- ne vedd már ugy a szivedre.! nem ér annyit..:)
Én mindennap a tettek mezején vagyok.
További ajánlott fórumok:
- A gondolat ereje - avagy mennyire hisztek abban, hogy ha csak jó dolgokra koncentráltok, akkor azok valóra is válnak?
- A szellemi képességeidnek mennyire vagy birtokában MOST?
- Mennyire vagy őszinte?
- Mennyire fukar vagy bőkezű veled a férjed?
- Mennyire vagy megelegedve a paroddal?
- Aki toleráns az elfogadja...