Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mennyire komoly baj, ha egy baba arccal elõre nézve illeszkedik be? fórum

Mennyire komoly baj, ha egy baba arccal elõre nézve illeszkedik be? (beszélgetős fórum)


22. Veronka30 (válaszként erre: 20. - Orsibigyu)
2017. okt. 19. 20:28
Mi történt? Hogy zajlott?
2017. márc. 28. 01:55
Az én kisunokám is "égre néző baba" volt, csak a szülés után derült ki, micsoda veszélyhelyzet volt ez. Tényleg isteni szerencse volt, hogy nagyon-nagyon jó orvost és tán mégjobb szülésznőt fogott ki a lányom (a fogadott orvos és fogadott szülésznő pont nem voltak bent), hihetetlen lelkiismeretességgel vezették le a szülést, úgy hogy még csak gátvágást sem ejtettek közben. Csodálatos kisunokám született! Mindez a Tétényi úti Kórházban volt, szívesen megosztom ezt az információt. Utólag tudtuk meg, hogy itt Pécsett ugyanilyen szülésnél szándékosan eltörték a baba felkarját, hogy megkönnyítsék a születését - a picinek azóta se jött rendbe a karja sajnos. Szóval ha azt mondják, császár, fogadd el az orvosok döntését jó szívvel!
20. orsibigyu (válaszként erre: 19. - 9c485f67e8)
2017. márc. 24. 14:31
Bocs, csak most ezen kattogok! Nem voltam erre felkészülve. Nagyon úgy álltam hozzá, hogy 2 megvolt könnyen, ez is meglesz. Félek a császártól, de túl fogom élni, csak nem erre számítottam.
19. 9c485f67e8 (válaszként erre: 17. - Orsibigyu)
2017. márc. 24. 14:23
Szavazzuk meg, hogy császározzanak meg?
18. szafaripók (válaszként erre: 17. - Orsibigyu)
2017. márc. 24. 14:19

Várd meg a vizsgálatokat. Ha nincs jó helyen, jó pózban, és indítják, akkor nagy a valószínűsége, hogy "feleslegesen" szenveded végig a dolgokat...

A gyereknek miért is tenne jót, hogy te vajúdsz? esetleg felléphet egy oxigénhiány..

Én akkor kérném az indítást, ha megfelelő helyen, pózban van. Ha nem, akkor nem merném kockáztatni, hogy baja legyen a babának.

De a dokiddal kell ezt megbeszélni, ő tudja a konkrétumokat!

2017. márc. 24. 14:14

Nahát meglátom mit javasol az orvos. Jó, hogy nincs beilleszkedve, mert így még elmozdulhat. Nekem nagyon fura, hogy két ennyire problémamantes szülés után ilyesmivel állok szembe. De bízom benne, hogy jól fog elsūlni. Jó orvosom van, megbízom benne, megbeszéljük a teendõket.

Szerintetek butaság lenne rábeszélni, hogy indítsuk be a szülést, és vajudás alatt, ha nem fordul jól be, akkor legyen császár? Persze, ha kockázatos õ maga nem fogja vállalni.De a babának nem lenne jót, ha nem csak kikapnák, hanem vajudhatnék?

16. trapiti (válaszként erre: 15. - Szafaripók)
2017. márc. 24. 13:19
Igen, így igaz.
15. szafaripók (válaszként erre: 14. - Trapiti)
2017. márc. 24. 13:02
Tudom. Azért is írtam, hogy kb egy nappal a szülés előtt voltam, és nem látszott. Tehát az, hogy most a doki nem mondott a kérdezőnek semmi ilyesmit, az nem jelenti, hogy nem is áll(hat) fenn a dolog...
14. trapiti (válaszként erre: 12. - Szafaripók)
2017. márc. 24. 12:57

Igen, mert egészen addig amíg nem feszül meg vagy nem szorul be valahová és nem romlik a verátáramlás, affig nem okoz semmilyen gondot (tekintve hogy nem az a baj vele hogy szorítja a gyerek nyakát hanem hogy a benne futó ereken nem tud átáramlani a vér ha nagyobb a külső összenyomó erő mint a vérnyomás a köldökartériában...) Ha megfeszül, megtörik, összenyomódik a köldökzsínór (ha nem sikerült időben felfedezni, akkor általában a kitolási szak kezdetekor) romlik a baba vérelátása, esik a szívfrekvencia. Eleinte csak fájás alatt mert nyilván akkor nyomódik vagy feszül jobban, aztán fájások között is. Ezért néznek ctg-t vajúdás alatt.


Aki látott már UH-ot, azért az tudja hogy nem egy ultra-HD felbontású képről beszélünk, bármennyire is profi a vizsgáló, a módszernek még a legjobb UH készülékek hasznáűlata esetén is vannak korlátai.

13. trapiti (válaszként erre: 11. - Orsibigyu)
2017. márc. 24. 12:53
AZ elhúzódó is gond, mert fájásgyengeséget okozhat a végére ill. romolhat a baba oxigénellátása közben. Hogy mennyire gond, az független az előző szülsektől, ha ez elhúzódik, akkor mindegy hogy az előző meglett 2 óra alatt... és nem feltétlenül arról van szó hogy kibírod-e, illetve nem csak arról. Egy dolog hogy más nő napokat kibírt, egy másik hogy milyen állapotban volt-lesz a gyereke.
12. szafaripók (válaszként erre: 10. - Orsibigyu)
2017. márc. 24. 12:51
Fiamnak a nyakán volt a köldökzsinór születésekor. Szombaton délután voltam vele uh-n (profi uh-sal), és akkor nem látszott, vasárnap este született.
11. orsibigyu (válaszként erre: 9. - Trapiti)
2017. márc. 24. 11:40
Ha csak elhúzódó, az nem lenne gond, mert az elõzõ 2 gyermekem 2 óra vajudás után jött a világra. Az elsõ oxival, a másik természetesen rakétaüzemmódban. Más nõ napokat is kibír, én is kibírnék pár órával többet.
10. orsibigyu (válaszként erre: 8. - Szafaripók)
2017. márc. 24. 11:34

Nem Mo-n élek, ezért nem kell bejárni. Megnézték 40+ 1 hetesen és behívott 41 hetesen csomagostól. Nálunk nincs nst, meg ctg. Megnézik uh-n és Dopplerrel megmérik hogy jó- e a keringés és annyi. Nekem nagyon jó állapotban van a méhlepényem, és nem az elsõ túlhordásom sem. Szerintem ha baj lenne a köldökzsinórral azt látják uh-n, vagy nem?

Nem kérdeztem meg sajnos tõle, hogy mi a terve velem.

9. trapiti (válaszként erre: 6. - Orsibigyu)
2017. márc. 24. 11:27
Az a helyzet ami most van - ha jól értelek, az azt jelenti hogy nem jó irányban fordult, ebből még lehet többminden. Lehet fejtetőtartás is, amivel általában elhúzódó vajúdás jár mivel nagyobb az átlépési átmérő, de sokszor elkerülhető a császár. Az arctartás vagy a homloktartás rosszabb mert még nagyobb átmérővel próbál kiférni a baba feje a szülőcsatornán. Különösen ha viszonylag nagyobb is a magzat, mint nálad. Nyilván a magzat és a medence méretarányai a döntőek, szóval ha két nagy babát meg tudták szülni, akkor azért jobbak az esélyek mintha egy szűk medencéjű anya nagyobb magzatáról van szó (az én lányom biológiai anyukájának ez első szülése volt, 3260gr volt a baba és alig 18 éves vékony lány az anya, szóval minden rosszul jött össze...)
2017. márc. 24. 11:23

Ha már túlhordod, akkor naponta kell bejárnod, nem? Nem tudom, mit tennék a helyedben, de az is lehet, hogy nem tud mozogni, mert rövid a köldökzsinór, magára tekerte stb, és azért vette fel ezt a pózt.

Ha nem, és így illeszkedik be a feje, és indul meg a szülés, akkor ott nagyon komoly komplikációk lehetnek.

5 nap rengeteg idő, nem tudom, mernék-e várni még annyit, vagy tudnék-e...

2017. márc. 24. 11:20
De ha jól értem, akkor még nem is illeszkedett be, tehát még nem biztos hogy milyen lesz. Mindenesetre nagyobb a valószínűsége hogy lehet vele probléma.
2017. márc. 24. 11:12
Jó, hogy leírtad! Fontos, hogy tudjam mennyire súlyos. Mert én már 2 gyermeket -4,5 kilós fiúkat- megszültem. Most a lányomat 3,5 nek mérték és kicsi a buksija is. Az orvosra bízom a döntést. Lényeg, hogy egészséges legyen.
5. trapiti (válaszként erre: 1. - Orsibigyu)
2017. márc. 24. 11:05

Az arctartás az egyik legproblémásabb rendellenesség, mert a baba a legnagyobb koponyaátmérővel illeszkedik a szülőcsatornába és a szülés során fordulni sem fog jól, könnyen elakad. Ha nem illeszkedik be jól, szinte biztos hogy császározni fognak, de jobb is mert így biztonságban megszülethet.

Az én lányom (örökbefogadott, nem én szültem) arctartással született, nem császározták (talán pont amiatt mert tudták hogy úgyis örökbe lesz adva, vagy ki tudja... mindegy is ma már) szóval ő megszületett arctartással, természetesen elakadt, vákumozták (ar arcára lehetett csak feltenni, ami önmagában egy rémálom), miutána feje kint volt elakadt a válla. Nagyon rossz állapotban került kio végül, újraélesztették, de oxigénhiányos sérülése lett. Most már 9.5 éves, rengeteg munkával, kezeléssel egészséges hála Istennek, de lehetett volna rosszabb vége is. Csak azért írom le, hogy ha arctartás miatt császárt javasolnak, ne tiltakozz!

4. orsibigyu (válaszként erre: 3. - Orsibigyu)
2017. márc. 24. 10:51
Örültem, hogy a baba jól van, mert aznap nagyon kis lusta volt. Akkor még nem vettem komolyan, hogy ez baj lenne, a dokinõ sem állította be katasztrófànak. De ugye ha császár, nem õt vágják fel, hanem engem.
3. orsibigyu (válaszként erre: 2. - 9c485f67e8)
2017. márc. 24. 10:49
Annyit, hogy gyõzzem meg a babát, hogy forduljon jófele, mert ez nem lesz így jó! Sietett, nem kérdezõskõdtem tovább.
2017. márc. 24. 10:47
Az orvos nem mondott semmit erre?
2017. márc. 24. 10:42
Volt, aki így járt, hogy a baba, szépen lefelefordult, de az arca nem a gerincfele néz, hanem a köldökfele. 40+ 2 hetes vagyok. Be sincs illeszkedve, de félek, hogy így marad kifele nézve. Ez császárt jelent? Vagy harmadik gyermeknek megszülhetem a kedvezõtlen pozició ellenére. Még 5 napot várunk, utána be kell mennem a kórházba, csomaggal. Másnak volt hasonló fekvésū babája? Meg lehet szülni? Változhat?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook