Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mennyire figyeltek oda az élelmiszerek összetevőire? fórum

Mennyire figyeltek oda az élelmiszerek összetevőire? (beszélgetés)

1 2
2025. szept. 6. 09:11
Megpróbáltam, de nem tudok válaszolni a kérdésedre.
12. ,zumba
2025. szept. 6. 08:56
Erősen figyelünk. A származási ország is nagyon fontos. (vegyszerek, termesztési körülmények miatt) Főzés rendelt étel helyett. Tisztítószer: minimalizálva. Nincs illatos felmosó a vízbe, sem öblítő, sem lakásillatosító, stb.
11. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 1. - 91butterfly)
2025. szept. 6. 08:40

"Nincsenek illúzióim, teljesen nem lehet mindent kiiktatni ami árt az egészségnek.." -> ez így van. Lehetetlen mindent kiiktatni, ami árt az egészségnek.

Arról nem is beszélve, hogy ami tegnap még egészséges volt, az mára egészségtelenné vált. Nem szó szerint értendő. 🙂

Egyre gyakrabban változtatnak azon, hogy mi kerülendő, mit kellene fogyasztanunk. Én már csak a saját józan eszemre hallgatok. Különben már éhen halt volna a család. Ez sem szó szerint értendő.

Hiába próbálok én (a saját meggyőződésem szerint) egészséges ételeket tenni az asztalra, ha az óvodában, iskolában minőséginek nem nevezhető ételeket kapnak. Márpedig a menza hírhedten rossz évek óta. Saját tapasztalat is, másoktól ugyanezt hallom. Ismert az étlap.

De meglepő módon sok gyerek ennek ellenére szereti a menzás kaját. Zömében ezt eszi, ehhez szokik hozzá. Eljutottam odáig, hogy már nem görcsölök azon, hogy mi egészsége, mi egészségtelen. Nincs ember, aki eligazodna azon, mit is kellene ennünk.

Mi mindent eszünk. Húst, zöldséget, gyümölcsöt, magvakat.

Kérdésedre, hogy mi az, amit teljesen el tudtam hagyni - semmi, mert nem is próbálkozom vele.

Mi az, amiről képtelen vagyok lemondani? Úgy érzem, hogy semmiről nem kell lemondanom.

10. timycat (válaszként erre: 8. - Globus)
2025. szept. 6. 08:34
Dettó. Egyszerűen, nem túlspilázva, nem felülve a trendeknek étkezünk mi is.
9. timycat (válaszként erre: 6. - Ágio8405)
2025. szept. 6. 08:32

Hogy "tejtermékként" viselkedjenek tartalmaznak egy csomó olyan segédanyagot aminek semmi keresnivalója az emésztőrendszerben.

Nem ad annyival többet mint amennyit "elvesz" és egyáltalán nem alapvető élelmiszer, aminek hiánya károkat okozna.

A kávé pedig számomra önmagában finom, ízesítés nélkül. Aki ízesíti nem is értem minek issza.

2025. szept. 6. 08:25

Készételeket sosem vettem, mindig itthon főztünk. Az alap fűszereket használom, azok szárítottak. Van saját sóban eltevésű zöldségkeverékem. Gyümölcsöket befőzőautomatában. Évente 1x disznóölésbe megyünk, házi szalonna, sonka. Párizsi-virslifélék, felvágottak már régóta bűn rosszak, nem nehéz lemondani róluk. Amiről még lehetne, az a torma, mustár, kekszfélék. Utóbbit kiválthatná a házi süti, sajnos még nincs annyi időm, hogy a konyhában lakjak..

Szerintem ha kicsit is közelítünk nagyanyáink módszereihez, máris sokat tettünk.

7. Ágio8405 (válaszként erre: 5. - Kentaurcica)
2025. szept. 6. 08:15
Ez szomorú. 🙁Sajnos a feldolgozott élelmiszerek között a legegészségtelenebb ételek a legolcsóbbak.
6. Ágio8405 (válaszként erre: 3. - Timycat)
2025. szept. 6. 08:13
Na de van amihez kell pl főzés közben és az étel finomabb annak az állagának, ízével mintha csak víz lenne benne. Akkor igenis jó alternatíva. Meg ugye a legtöbb ember kávézik. Miért igya feketén ha a növényi tejjel finomabb?
2025. szept. 6. 07:27
Inkább az ára fontos.
4. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - 91butterfly)
2025. szept. 6. 07:14
Fuu nem tudom, szó szerint mindenben lehetnek káros anyagok, nehézfémek, arzén stb. a csapadékkal már akárhová bekerül a földbe. A vízbe jutnak különféle gyógyszermaradványok... A nyilvánvalóakat igyekszem kerülni, egyébként sem szeretek sok kifejezetten egészségtelen ételt-italt, nincsenek egészségtelen szokásaim, de én kicsit ki vagyok ebből ábrándulva, hogy létezik még olyan, hogy kerüli az ember az ilyesmit. Ha nagyon rácsavarodik valaki erre a gondolkodásmódra, szerintem ebbe bele lehet kattanni, mert tényleg 5 percenként szembejön valami hír, hogy éppen mi egészségtelen.
3. timycat (válaszként erre: 1. - 91butterfly)
2025. szept. 6. 06:22

Igyekszünk kerülni a car dolgokat. Van gasztros ismerősünk aki szerint mindent kell enni, a "szemetet" is. 3 gyereke van és szoktak tartani gyorskaja napot, mert a szemét már az életünk része, "szokják" a gyerekek is, úgysem lehet őket megvédeni tőle, és nagy hypeot sem akar a kölykökben kialakítani a gyorskaják iránt.

Amit ellenez az a hóbortból tartott diéták (pl gluténmentes), szója, tejhelyettesítők (aki nem bírja a tejet az hagyja ki, ne helyettesítse), édesítők (inkább a cukor de mértékkel).

2. libikóka (válaszként erre: 1. - 91butterfly)
2025. szept. 6. 05:55

Engem már eléggé idegesít,hogy bárhol olvasok valamit ,döntik ránk az ,,ezt ne egyél,,az is káros,,nem tesz jót 😳

Marad a józan ész,,azt eszünk amit szoktunk.

Normális mennyiségben,minőségben.

Idény szerint általában.

2025. szept. 6. 05:11

Igyekszünk egyre több mindenröl lemondani ami káros, de vannak olyan élelmiszerek, amiket nagyon nehéz elhagyni, és kifejezetten ijesztő, mi mindent tesznek bele...

Nem esszük meg a legolcsobb felvágottakat, de pl a feketeerdei sonkát szeretjük, viszont szintén tartalmaz nátrium-nitritet, és kálium-nitrátot. Lassan ott tartunk, hogy alig ehet meg valamit az ember..

Zárójelben, a különböző kozmetikai dolgokat, tisztítószereket is javarészt lecserélük már.

Nincsenek illúzióim, teljesen nem lehet mindent kiiktatni ami árt az egészségnek..

Érdekelne ki mennyire figyel oda az ilyesmire, mi az amit teljesen el tudott hagyni, és mi az amiröl képtelen lemondani?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook