Mennyire bizonyult pontosnak a SPA gyors tesztek eredménye, amik a rossmannban kaphatók? (beszélgetés)
Milyen D vitamint szedtél? Nem is hallottam még 1600 NE mennyiségű termékről. Nem mindegy, hogy kapszulát szedsz ami folyékony és olajjal van a vitamin vagy tablettát. Mert a tabletta semmit nem ér. Én egész télen 4000 NE szedek, a gyereknek napi 1000 NE adtam, 12 éves. Egész télen nem voltunk betegek.
Sokan vashiányosak hiába esznek vas tartalmú ételeket.
De jobban jársz egy vérvétellel, azt megmondja a pontos értékeket. Még magánban sem lett volna drágább levetetni ezeket mint amennyibe a tesztek kerültek.
D vitamint télen folyamatosan kell szedni, minimum 2000 NE naponta.
Az, hogy télen is napon vagy , kevés.Ha a test felület min.50% nincs szabadon- márpedig télen nincs- az nem tud elég D vitamint "felvenni".
Vas már nem pótolható az említett táplálkozással.Sokkal kevesebb ásványi anyagot tartalmaznak az élelmiszerek manapság
Bármilyen pótlásra van szükség annak 3 hónap biztos kell.
Nem ismerem ezeket a teszteket,de egy normál vérvétel szerintem megbízhatóbb.
Egy labor és egy beszélgetés a háziorvossal nem kerül semmibe.
Ezek a tesztek szerintem csak sürgős esetben használhatóak. Egyébként arra hajlamosítják a vásárlókat, hogy vegyék meg a D vitamint is legközelebb.
Nem is hallottam ezekről a tesztekről, de jó, ha hozzá lehet jutni drogériákban.
Szerintem télen a napi 1600 NE D-vitamin rettentő kevés! Az ajánlásokban napi 4-5000 NE-et látok, én is 4000-ret szedetek a családdal, nyáron 2000-ret.
A vasra nem tudok mit mondani, elvileg ha rendszeresen eszel céklát, annak jónak kell lennie.
Akár megbízhatóak ezek a tesztek, akár nem - egy labor nem árthat.
Mennyire bizonyult pontosnak a SPA gyors tesztek eredménye, amik a rossmannban kaphatók? Megcsináltam a D vitamin szint és Vashiány mérő tesztet és mindkettő rendkívül alacsony szintet jelzett. Mindent úgy Csináltam, ahogy az ismertetője volt írva.
D vitamin hiány: Furcsa, mert télen is ügyeltem arra, hogy kint legyek a déli napon legalább fél órát, és a teszt előtt pont egy hónapig szedtem napi 1600 Ne D vitamint.
Vashiány: Szintén furcsa, mert minden nap eszek húst, szoktam enni májat, tojást, céklát, magvakat is.
Azért elmegyek orvoshoz és kivizsgáltatom a dolgot, de fura. Sápadt és beteges sem vagyok, a hajam sem hullik.