Mennyi pénzt szokás adni barátok esküvőjére (lakodalmára)? (tudásbázis)
Ha van egy ügyeskezű virágkötő ismerősöd csináltass vele 1000 forintosokból csokrot.Én mindig így adom a pénzt.Nem olyan snassz,mint a boríték.:)
Vagy ha tréfásabb vagy akkor egy kis hordóban 100 forintosokat.(ilyet még nem csináltam).
Ez jó ötlet, és korrekt...
Nálunk sok barát ismerős kijelentette, hogy pénzt, azt nem. Holott pl. nekünk is szite teljes a leendő háztartás..hűtőt, gáztűzhelyet meg amjd én szeretnék venni, ha aktuális, még 8 étkészlet nem kellene..így pedig gondban voltam a lista összállítással, amit megintcsak alig náhányan fogna figyelembe venni.
MI mindig pénzt vittünk - ők tudják, hogy mire van igazából szükségük. :)
Szeptemberben lesz az esküvőnk..mi mondtuk mindenkinek, hogy ebből ne csináljon ügyet, és megbeszéltük, hogy nagyon pénztárcakímélően adják elő ezt az ajándékozást, mert annak örülünk, ha ott vannak.
Kb szerintem úgy 5 ezertől fölfelé..ha a hétvéné te nyerted a lottó ötöst bátran legyél bőkezű. :DDDD
Azzal kalkulálj, hogyha lesz menyasszonytánc, akkor ott is illik dobni a kalapba, plusz a ti ruhátok,, ha arrafelé szokás akkor a torta,a mit visztek...így is bőséges lesz a kiadás...
20Ezernél nem nagyon szoktak többet adni ilyenkor, akik nem tartoznak a közvetlen családhoz.
Így kalkulálj kb.
További ajánlott fórumok:
- Mit csinálnátok azzal a személlyel, aki elrontja gyermeketek lakodalmát?
- Ha a testvéred nem hív meg a gyereke esküvőjére...
- Mennyi a reális összeg amit egy munkatárs esküvőjére szánnál? Mennyit lehet elkérni személyenként?
- Felvehet egy nő fehér ruhát az esküvőjére, ha már élt másvalakivel élettársi kapcsolatban?
- Testvérnek mennyi pénzt illik adni, az esküvőjére?
- Jogosan háborodok fel, ha a unokatestvérem nem hívott meg az esküvőjére?