Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mennyi pénzt szokás adni barátok esküvőjére (lakodalmára)? fórum

Mennyi pénzt szokás adni barátok esküvőjére (lakodalmára)? (tudásbázis)

1 2
5. dee
2007. jún. 2. 12:50

Ha van egy ügyeskezű virágkötő ismerősöd csináltass vele 1000 forintosokból csokrot.Én mindig így adom a pénzt.Nem olyan snassz,mint a boríték.:)

Vagy ha tréfásabb vagy akkor egy kis hordóban 100 forintosokat.(ilyet még nem csináltam).

4. szika (válaszként erre: 3. - Menyó)
2007. máj. 27. 22:49

Ez jó ötlet, és korrekt...

Nálunk sok barát ismerős kijelentette, hogy pénzt, azt nem. Holott pl. nekünk is szite teljes a leendő háztartás..hűtőt, gáztűzhelyet meg amjd én szeretnék venni, ha aktuális, még 8 étkészlet nem kellene..így pedig gondban voltam a lista összállítással, amit megintcsak alig náhányan fogna figyelembe venni.

MI mindig pénzt vittünk - ők tudják, hogy mire van igazából szükségük. :)

2007. máj. 27. 22:46
Nálunk meg van beszélve egy fix összeg. Mindig megkérdezzük, hogy mit szeretnének és arra összedobjuk a pénzt. Veszünk egy képeslapot, azt aláírjuk és beletesszük a társaság által adandó pénzt. Az összeg egyébként 10.000 Ft/fő
2007. máj. 27. 22:30

Szeptemberben lesz az esküvőnk..mi mondtuk mindenkinek, hogy ebből ne csináljon ügyet, és megbeszéltük, hogy nagyon pénztárcakímélően adják elő ezt az ajándékozást, mert annak örülünk, ha ott vannak.

Kb szerintem úgy 5 ezertől fölfelé..ha a hétvéné te nyerted a lottó ötöst bátran legyél bőkezű. :DDDD

Azzal kalkulálj, hogyha lesz menyasszonytánc, akkor ott is illik dobni a kalapba, plusz a ti ruhátok,, ha arrafelé szokás akkor a torta,a mit visztek...így is bőséges lesz a kiadás...

20Ezernél nem nagyon szoktak többet adni ilyenkor, akik nem tartoznak a közvetlen családhoz.

Így kalkulálj kb.

2007. máj. 27. 22:21
Szerintetek mennyi pénzt szokás adni gyerekkori barát esküvőjére?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook